Annyira imádom amikor azt próbálják velem elhitetni,hogy az az ördögtől való norvég alap a magyarországi pénzeinek 10%-l úgy beleavatkozik a magyar politikába,hogy csak na.Szerintem ezzel kapcsolatban nem árt tisztázni néhány dolgot.Sem a norvég alap sem semmilyen külföldön vagy a galxisban vagy a Szíriuszon bejegyzett külföldi szervezet legyen az ngo,sorosista,vagy a világuralomra törő ultraliberál bolsevik háttérhatalom által támogatott formáció,még ha akarná sem tudná megdönteni a magyar alkotmányos rendet és megpuccsolni Viktor hatalmát,még akkor sem ha szövetkeznének a Romulánokkal és a Klingonokkal.Azon egyszerű oknál fogva,hogy ebben a magyar társadalom nem lenne partner,mivel hazánk társadalmának többségének,nem liberális elvekre,hanem egy erős vagy annak látszó vezetőre van szüksége aki egy fajta szülő figuraként a társadalom buksiján tartja a kezét és nagyon egyszerű válaszokat ad az őket és világukat foglakoztató kérdéseikre.Emellett a társadalom nagy részének egy viszonylagosan kiszámítható ,életszinvonalat és egzisztenciát biztosít.Amíg ezt Viktor biztosítja addig ez a társadalom soha a büdös életbe nem fog Viktor ellen fordulni ez ennyire egyszerű.És mivel Viktorra sok mindent lehet mondani,de azt végképp nem,hogy hülye lenne ezzel ő is tökéletesen tisztában van.És csak rajta múlik,hogy ezt meddig akarja csinálni.Tehát kedves a magyar alkotmányos rendért és a regnáló kormány hatalmáért aggódó honfitársaim nem kell rögtön felszisszeni és rögtön kapáért,kaszáért,billentyűzetért nyúlni ha kiderűl,hogy egy külföldön bejegyzett szervezet támogatja a máriapócsi aluifólia sisakos ufókutatók érdekvédelmi szervezetét.Na most már akkor tényleg jöhetnének már azok a Nasamsok
Tényleg nem értem, amikor ilyen jellegű hozzászólás jön, hogy mi a pszichológiája annak, hogy vannak olyanok, akiknek egyszerűen leereszkedik a lila köd és beindul a "polidili" ezerrel. Értelmezzük legalább alapfokon a leírtakat könyörgöm.
Kérlek első lépésben fogj egy tetszőleges a témával kapcsolatos cikket. Cseréld ki benne a magyar szót a norvégra és vica-versa (meg persze a körülményeket). Ugye teljesen világos, hogy alhangon EU szintű botrány lenne belőle? Azonnal jönne az n+1 -edik "jelentés" stb. Azaz itt is előkerülne a jó öreg kettős mérce, mely az EU -ban oly annyira jellemző, de ez már csak egy érdekes szorosan nem kapcsolódó adalék.
Legyen még egy gyors költői kérdés: amennyiben ez tényleg egy tök lényegtelen kérdés, amúgy elhanyagolható összegekkel - akkor miért agonizálnak ennyit a kedves norvég kollégák? A pénz jár, nem? Jó norvégként akkor csapjunk a lecsóba és okos enged alapján miért nem lehet odadni a lóvét mondjuk civil szervezeteknek (hogy képzavarral éljek most jön a "svéd csavar" - most tényleg civil szervezetet értek alatta és nem NGO -t)?
Abba a részébe már bele sem megyek, hogy egy ilyen kompenzációs pénz esetén ezek a kérdések miért kerülnek egyáltalán elő (miért lett így szabályozva, hogy ez egyáltalán probléma lehessen) - ugye a közös piac -ból élvezett előnyök a norvégoknál sem (csak) civil szervezeteknél vagy éppen külföldről pénzelt NGO -knál csapódnak le ...
Tudom most én sem mentem bele a részletekbe meg az ezerfelé szétágazó dolgokba - csak két rövid megközelítés fentebb. Én a szívem szerint már akkor lezártam volna a témát - aki érti az úgyis érti, aki nem az meg nem. Ez van ...
UI.: most nézem voltak ilyen meg hasonló részek is: "... regnáló kormány hatalmáért aggódó honfitársaim ...". Hú - ez most nagyon mellé ment ...