Erre már én is kíváncsi lennék, hogy ott mit írnak.Király, had lássuk!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erre már én is kíváncsi lennék, hogy ott mit írnak.Király, had lássuk!
Hát netes nincs.Az akkori katonai sajtót kéne kikeresni.Van valami forrásod erre? Ugye a belorusz T-72-k ehhez a hadrendhez érkeztek volna:
Tudsz hozzátenni valamit akkor a BTR-el szerelt lövészdandárok felépítéséhez? Mert a nehézdandárok biztos így néztek volna ki a kilencvenes évek tervezete szerint, de a kerekes dandárokról keveset tudni!
Ne már, hogy nem tudsz magadtól felmenni oda?Király, had lássuk!
Hát persze hogy nem mindegy hogy 25-35 kg felszerelést cipelsz-e. Gondolom ezt te se gondoltad komolyan.A suly szerintem masodlagos-harmadlagos kerdes
Itt hol is van ez leírva?
Nem a gyártásról volt szó. Pár ezer db ot érdemes inkább beszerezni.Lehet, hogy ők gyárthatnak módosítottat, de nem hinném, hogy bármit továbbadhatnának.
Hát persze hogy nem mindegy hogy 25-35 kg felszerelést cipelsz-e. Gondolom ezt te se gondoltad komolyan.
Kétségtelen, hogy gyakori a túlárazás, de a bolgár gyárnál nem érzem a know-howt...Lehet, ár kérdése is -gondolom-, sok ex-SzU technika a jelenlegi/nyugati technológiára újra-gondolva, filléres áron tudna sokkal jobb teljesítményt nyújtani, mint az "eredeti" VSz verzió, Pl.:
a "kőkorszaki" vezetékes Maljutka most reneszánszát élhetné, mert a vezeték miatt zavar-védett, a vezetéken vissza tud jönni egy célkövető-kamera jele. Azt ki lehet egészíteni a vevőoldalon egy számítógépes programmal (civil verziók is jók, nem hogy egy célszoftver), és akkor lehet "Fire and Forget", addid a kb. 10 másodpercig egy "video-játékon felnőtt" kezelő is célra tudja vezetni ...
Hazai hadi-ipar, "Tesco-gazdaságos", ...
...ez csak egy példa pl. az "ATGM töredék-áron" projektre!
...ráadásul tudna felülről "bekopogni", minden tank rémálma ! ! !
Sok eszköznél a nyugati gyakorló alig olcsóbb, mint a "keleti" éles megfelelője.
Sok NATO-kompatibilis eszköz olyan qrva drága, hogy használható mennyiségre a gatyánk rámegy.
Ezt a NATO-kompatibilist "is" józanul kell értelmezni!
Qrvára túlárazott technikáik vannak!!!
FYI en 28km-es kanyarokat jartam ellenőrző jarorkent, 150 loszer ot tarban a tartaskaban, AMMSz (63D), jarortaska benne az aprosagokkal, gumibot sprayvel stb.
De amugy szerinted mennyi az osszterhelese egy amerikai a? FYI az M249 betarazva-befuzve 11kg felett van.
Hol van, hogy mennyi az annyi? Te hol láttad?
én ezt látom
Ott van 3 zászlóalj, az előzőekben linkelt SZMSZ-ből pedig kiderül, hogy minden zászlóalj 3 századból áll. Név szerint már csak a hódmezővásárhelyi legények közül tudok megnevezni 3 főt, szolnokról 1 főt, tatáról 1 főt, de őket azért már nem nevezem meg személyiségi jogok és hasonlók miatt, a győriek közül 1 főt de ő tavaly leszerelt...Hol van, hogy mennyi az annyi? Te hol láttad?
Hogy jön össze? Öten megvannak szerinted, ezt vágom. Sokat ismerek én is. Az ötös is vili. Tehát?Ott van 3 zászlóalj, az előzőekben linkelt SZMSZ-ből pedig kiderül, hogy minden zászlóalj 3 századból áll. Név szerint már csak a hódmezővásárhelyi legények közül tudok megnevezni 3 főt, szolnokról 1 főt, tatáról 1 főt, de őket azért már nem nevezem meg személyiségi jogok és hasonlók miatt, a győriek közül 1 főt de ő tavaly leszerelt...
Meg szerintem dudinak is tudom az igazi nevét, de őt nem ismerem személyesen....
Értem, te konkrét számot akarsz arról, hogy 1 században van mondjuk 90 fő a másikban csak 85 a következőben meg csak 80. Hát ilyet szerintem egyik hadseregtől sem kapsz nemhogy az MH-tól.Tehát hogy jön össze? Öten megvannak szerinted, ezt vágom.
Hogy mennyire fontos minden gramm.FYI en 28km-es kanyarokat jartam ellenőrző jarorkent, 150 loszer ot tarban a tartaskaban, AMMSz (63D), jarortaska benne az aprosagokkal, gumibot sprayvel stb.
De amugy szerinted mennyi az osszterhelese egy amerikai geppuskasnak? FYI az M249 betarazva-befuzve 11kg felett van.
De nem hordtál tizenkilós védőmellényt ami viszont ma elég alapvető.FYI en 28km-es kanyarokat jartam ellenőrző jarorkent, 150 loszer ot tarban a tartaskaban, AMMSz (63D), jarortaska benne az aprosagokkal, gumibot sprayvel stb.
De amugy szerinted mennyi az osszterhelese egy amerikai geppuskasnak? FYI az M249 betarazva-befuzve 11kg felett van.
Lesz csőgyártás
@honved jar jo uton: lehet, hogy most eppen 600-800 eleg, de akkor raktarban kell lennie masik 2000-3000 darabnak, lezsirozva, strategiai tartaleknak, mozgositasra stb, az a normalis. Ha 3000-4000-et legyartunk, azert mar siman megeri, a sajat gyartokepessegrol mar nem is beszelve.
Kaliber biztosan NATO 7.62 lesz, ez nem is kerdes. A suly szerintem masodlagos-harmadlagos kerdes.