K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem tudom.... Európában külföldi beszállító nélkül maszkot sem volt képes gyártani senki vészhelyzetben, de majd autót....Csak mig a németek,franciák képesek háborús helyzetben hazai beszállitóval kiváltani az importot,mi nem.Ők tudják folytatni a gyártást,csak drágábban,mi meg sehogy.
.
Hát nem tudom.... Európában külföldi beszállító nélkül maszkot sem volt képes gyártani senki vészhelyzetben, de majd autót....
Elengedve a témát annyit azért megjegyeznék, Közép-Európa látja el alkatrészékkel a nagy autógyárakat és nem forditva.
Ebben benne van a szerszamgépgyartas is, komplett robotizált sorok, ahol lepréselik, összehegesztik lemezalakrészeket a karosszeriahoz.
Egyszóval ezek annyira összefüggő folyamatok, hogy önálló magas szintű termelésre sztem az USA-n és Kinán kívül mki képtelen lenne.
Egy nagyon extrém a valóságtól teljesen elrugaszkodott szituációban, bizonyára Németország önállóan hamarabb találna megoldást mint Mo., de ilyen extrém helyzetre teljesen felesleges felkészülni. Max. a maszkgyártásban, de nem az autóiparban.
De most akkor az audi gyar (pl) az nem gyar? Ne toljuk tul szerintem.
Tetszik-nem tetszik, a világon nincs olyan üzem, ahol mindent egy helyen állítanak elő. Ilyen alapon csak az gyárt autót, akinek hengerműve van. Csövet gyártani meg szinte bármin lehet (csillag börtön kiállítását ajánlom). Még a minőségit (üregelt, felületbevont, immerziós, stb) sem talány. A fő a gazdaságosság; minek szerszámozzam fel a gépet 10 ezres sorozatokra? Megtérül? Gondolom volt, aki utánaszámolt.Ameddig a TT volt összeszerelve, máshonnan hozott alkatrészekből, addig akármilyen hihetetlen az Audin belül nem nevezték autógyárnak.
Bár egy autógyártás kicsit összetettebb mint egy fegyver.
És ott a gazdaságosság az elsődleges.
Ha mi azt komunikáljuk van fegyvergyárunk, ami nem tud legyártani csövet, az számomra nem fegyvergyár.
Markolat/válltámasz/akár tár nélkül is tud lőni egy fegyver. Cső nélkül?
Tetszik-nem tetszik, a világon nincs olyan üzem, ahol mindent egy helyen állítanak elő. Ilyen alapon csak az gyárt autót, akinek hengerműve van. Csövet gyártani meg szinte bármin lehet (csillag börtön kiállítását ajánlom). Még a minőségit (üregelt, felületbevont, immerziós, stb) sem talány. A fő a gazdaságosság; minek szerszámozzam fel a gépet 10 ezres sorozatokra? Megtérül? Gondolom volt, aki utánaszámolt.
Egy országban nem egy helyen. Ez a lényeg. Ilyen országot azért tudnál.
Többször azt kommunikálták hogy min 200000 fegyvert gyártunk. Nem pár 10000et. Ráadásul mivel a Brennek cserélhető a csöve, gondold tovább.
Nem azt mondtam, hogy gazdaságos. Hanem azt, hogy így nem mondanám, hogy Magyarországnak van fegyvergyára.
Ja és nem fő a gazdaságosság. Elvileg azért vettük, hogy ne legyünk kiszolgáltatva más országoknak. Ez így, még nem valósult meg.
De pöcshuszár és Hummen23 is azt írta lassan lessz csőgyártás is.
Ha ígyvan.
Mégtérül? Gondolom volt aki utánaszámolt.
Az autógyártást meg botorság volt idehozni. Teljesen más tészta. Ott tényleg csak a gazdasági érdekek dominálnak.
Ehhez egy kis kiegészítés:Saab has received an order from the Swedish Defence Materiel Administration (FMV) on behalf of the Swedish Armed Forces to provide support and maintenance services for Gripen from 1 July 2020 to 31 March 2021. The total order value amounts to MSEK 687 (€65.4 million).
https://saabgroup.com/media/news-pr...or-gripen-support-and-maintenance-operations/
Ezzel a 200.000 fegyverrel egy picit óvatosan. Abban elvileg minden benne van. Az összes pisztoly a fegyveres szerveknek. Géppisztolyok, Brenek, Bren Br, minden.Egy országban nem egy helyen. Ez a lényeg. Ilyen országot azért tudnál.
Többször azt kommunikálták hogy min 200000 fegyvert gyártunk. Nem pár 10000et. Ráadásul mivel a Brennek cserélhető a csöve, gondold tovább.
Nem azt mondtam, hogy gazdaságos. Hanem azt, hogy így nem mondanám, hogy Magyarországnak van fegyvergyára.
Ja és nem fő a gazdaságosság. Elvileg azért vettük, hogy ne legyünk kiszolgáltatva más országoknak. Ez így, még nem valósult meg.
De pöcshuszár és Hummen23 is azt írta lassan lessz csőgyártás is.
Ha ígyvan.
Mégtérül? Gondolom volt aki utánaszámolt.
Az autógyártást meg botorság volt idehozni. Teljesen más tészta. Ott tényleg csak a gazdasági érdekek dominálnak.
Ezzel a 200.000 fegyverrel egy picit óvatosan. Abban elvileg minden benne van. Az összes pisztoly a fegyveres szerveknek. Géppisztolyok, Brenek, Bren Br, minden.
Ugye nem csak a hivatásos állománynak lesz szüksége Bren-ekre, de a tartalékosoknak is.
A 200.000db fegyverből nagyon sok nem fog jutni tartalékra - szerintem. Viszont a későbbiekben sem kell beszántani a gyárat. Egyszerűen meghosszabbítjuk a licencet, ha további fegyverekre lesz szükségünk. Márpedig biztos vagyok benne, hogy tartalékot is szeretnének képezni.
Ezzel a 200.000 fegyverrel egy picit óvatosan. Abban elvileg minden benne van. Az összes pisztoly a fegyveres szerveknek. Géppisztolyok, Brenek, Bren Br, minden.
Ugye nem csak a hivatásos állománynak lesz szüksége Bren-ekre, de a tartalékosoknak is.
A 200.000db fegyverből nagyon sok nem fog jutni tartalékra - szerintem. Viszont a későbbiekben sem kell beszántani a gyárat. Egyszerűen meghosszabbítjuk a licencet, ha további fegyverekre lesz szükségünk. Márpedig biztos vagyok benne, hogy tartalékot is szeretnének képezni.
A magas technológiát igénylő dolgok nyugaton készülnek.a lemezpreseles nem az.meg. A kulimunka a kelete.meg ami büdös.Hát nem tudom.... Európában külföldi beszállító nélkül maszkot sem volt képes gyártani senki vészhelyzetben, de majd autót....
Elengedve a témát annyit azért megjegyeznék, Közép-Európa látja el alkatrészékkel a nagy autógyárakat és nem forditva.
Ebben benne van a szerszamgépgyartas is, komplett robotizált sorok, ahol lepréselik, összehegesztik lemezalakrészeket a karosszeriahoz.
Egyszóval ezek annyira összefüggő folyamatok, hogy önálló magas szintű termelésre sztem az USA-n és Kinán kívül mki képtelen lenne.
Egy nagyon extrém a valóságtól teljesen elrugaszkodott szituációban, bizonyára Németország önállóan hamarabb találna megoldást mint Mo., de ilyen extrém helyzetre teljesen felesleges felkészülni. Max. a maszkgyártásban, de nem az autóiparban.
Miről beszélsz?Licenc jogot vettünk,nem csinalhatunk azt amit akarunk,ugyan úgy ki lennénk szolgaltatva akkor is ha mondent itt gyártanánk.
5000 geppuskaert felesleges ontodet meg miegymast epiteni. Meg kell venni 6000-8000 csovet meg mindent, amit kell hozza, a felet osszerakni, masik felet lezsirozva letarolni strategiai tartaleknak.
Tetszik-nem tetszik, a világon nincs olyan üzem, ahol mindent egy helyen állítanak elő. Ilyen alapon csak az gyárt autót, akinek hengerműve van. Csövet gyártani meg szinte bármin lehet (csillag börtön kiállítását ajánlom). Még a minőségit (üregelt, felületbevont, immerziós, stb) sem talány. A fő a gazdaságosság; minek szerszámozzam fel a gépet 10 ezres sorozatokra? Megtérül? Gondolom volt, aki utánaszámolt.
Miről beszélsz?Licenc jogot vettünk,nem csinalhatunk azt amit akarunk,ugyan úgy ki lennénk szolgaltatva akkor is ha mondent itt gyártanánk.