Az semmi,nem mennyiség.A 2018-ban a VJTF-re berendelték a szükséges mennyiséget (3500 db-ot).
Link.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az semmi,nem mennyiség.A 2018-ban a VJTF-re berendelték a szükséges mennyiséget (3500 db-ot).
Link.
1 dandárt adnak a VJTF-be. Ahhoz szerintem elegendő.Az semmi,nem mennyiség.
Ők se fogják igazából hordani csak a macera van vele.1 dandárt adnak a VJTF-be. Ahhoz szerintem elegendő.
l-39n fúvókákról is értekezik.Kedvenc cseh lapunk (irónia nélkül én szeretem olvasni) is megírta a beszerzést és egy komplex összefogalót adott az eddigi beszerzésekről, jövőbeli kikátásokról, főleg a további német beszerzésekre fókuszálva.
Az első Leopard 2A4 tartály magyar álcázási terepszínben
https://www.armadninoviny.cz/prvni-tanky-leopard-2a4-v-madarske-maskovaci-kamuflazi.html
Kettő nem zárja ki egymást.
Mondjuk ahhoz elég vastag bőr kell, hogy EU-s KEHOP keretbôl finanszíroztuk!
Meg lehetne próbálni egy második KMW csomagot is megfinanszíroztatni velük!
Amilyen idióták ülnek Brüsszelben, lehet sikerülne is.
Kedvenc cseh lapunk (irónia nélkül én szeretem olvasni) is megírta a beszerzést és egy komplex összefogalót adott az eddigi beszerzésekről, jövőbeli kikátásokról, főleg a további német beszerzésekre fókuszálva.
Az első Leopard 2A4 tartály magyar álcázási terepszínben
https://www.armadninoviny.cz/prvni-tanky-leopard-2a4-v-madarske-maskovaci-kamuflazi.html
Ők sem tudják elképzelni, mi lehet az a beszerzés amire ennyi lóvé kell, most hasznosság ide vagy oda.Nem tudom, hogy a cseh oldalnak van-e valamilyen megbízható forrásuk és tudnak valamit, vagy csak találgatnak mint mi itt nulla információ alapján, de azt írják, hogy "In addition, Hungary intends to spend three trillion forints (CZK 226 billion) on the purchase of new equipment in the coming years. This price includes projects with a maturity of five, ten or even 15 years. Among other things, this amount allows the purchase of stealth F-35A Lightning II aircraft, which are being discussed in Hungary.".
Napi, MagyarNemzet, honvedelemNem tudom, hogy a cseh oldalnak van-e valamilyen megbízható forrásuk és tudnak valamit, vagy csak találgatnak mint mi itt nulla információ alapján, de azt írják, hogy "In addition, Hungary intends to spend three trillion forints (CZK 226 billion) on the purchase of new equipment in the coming years. This price includes projects with a maturity of five, ten or even 15 years. Among other things, this amount allows the purchase of stealth F-35A Lightning II aircraft, which are being discussed in Hungary.".
Nyilvánvalóan az összeg lehetővég teszi.
Az idézett rész.
3000 milliárd forint az ugye a heti bizottsági ülésen volt, az F-35.....az passz. Több helyen volt már ilyen találgatás.
Nekik hogy van a lízing szerződésük, a végén a cseheknél maradnak a gépek?
Ebből van egy 1.000 milliárdos tétel, abba sok minden belefér. A maradék 2.000 milliard további 10 beszerzés.Ez a 3000 milliard ugy hogy minden mast is kell venni? Dehogy teszi. Legyen a szarazfoldi ero rendesen rendbe rakva aztan majd lehet gondolkodni tovabb.
Ez a 3000 milliard ugy hogy minden mast is kell venni? Dehogy teszi. Legyen a szarazfoldi ero rendesen rendbe rakva aztan majd lehet gondolkodni tovabb.
Harangozó mondani "akarását" nehéz volt nem észrevenni, sztem ő a több mint ezermilliárdra mint nem egy fejlesztésre csak, hanem kifejezetten egy dologra vonatkoztatta. Az pedig tényleg az F-35-ös lehetne. Persze ez szigorúan elméleti és viselkedési elemzés a részemről.Mondhatni konteo. No offense.Napi, MagyarNemzet, honvedelem
Ezekre hivatkozik a cikk végén.
De Jan ahogy a múltkor a hozzászólásában irta, itt is szokott olvasgatni.
Az idézett rész.
3000 milliárd forint az ugye a heti bizottsági ülésen volt, az F-35.....az passz. Több helyen volt már ilyen találgatás.
Azt nem tudom. De itt Babissal közösen döntenék OV helyében. Főleg, hogy van 1 közös repülőgépgyárunk is. Sztem a 2 kormány között megvan az összhang, ezt mutatja az Aero biznisz is.Milyen hatással lehet az a magyar döntésre, ha csehek 2028 után is maradnak a Gripennél (továbbüzemeltetés vagy E/F)? És ha lecserélik F-35re?
Nekik hogy van a lízing szerződésük, a végén a cseheknél maradnak a gépek?
Lehetővé teszi.
Az, hogy ki, mit szeretne, vagy mi lenne ildomos, az más kérdés.
Ha racionálisan nézed akkor igen. De.. és inkább nem folytatom...Nem teszi. Danok 3 milliardert vettek 27 darabot, igy darabszamra meg bovulest is eredmenyezne ez az osszeg. De van egy aprosag, a danok kiszamoltak hogy 30 ev alatt meg 10 milliard USD ramegy az uzemeltetesre. Ez a legfobb problema szerintem.
Az a 2.83 milliard USD kell most sok minden masra jeleneg szerintem.
Az sok?Nem teszi. Danok 3 milliardert vettek 27 darabot, igy darabszamra meg bovulest is eredmenyezne ez az osszeg. De van egy aprosag, a danok kiszamoltak hogy 30 ev alatt meg 10 milliard USD ramegy az uzemeltetesre. Ez a legfobb problema szerintem.
Az a 2.83 milliard USD kell most sok minden masra jeleneg szerintem.