Azt nem tudom. De itt Babissal közösen döntenék OV helyében. Főleg, hogy van 1 közös repülőgépgyárunk is. Sztem a 2 kormány között megvan az összhang, ezt mutatja az Aero biznisz is.
Érdemes lesz a cseheket is figyelni vadászgép ügyben.
Én már egy párszor leírtam, hogy ugyan mi a tökömet vehetünk az USA-ból akarom mondani az LM-től közel 2 milliárd dollár értékben? Például a kávédarálókat, akarom mondani helikoptereket sem onnan szereztük be. A szállítógép szerintem megint kiesik, a rakéta sorozatvető Himarsra sem tudok gondolni ilyen tételben. Az tény is való először a szárazföldi technikát szedjük rendbe, de azért gondolom jó pár évvel előtte el kell dönteni,hogy mégis mit akarunk. Személy szerint nekem a Grippenekkel semmi bajom, mondjuk nem is vagyok tőle elájulva. A másik dolog a politika. Azt meg lehet figyelni, mi zajlik ma Svédországban, kb bennük annyira bízom, mint az USA-ban, legfeljebb csak annyi az előnyük, hogy európai ország. Még egy dolog: azért a jenkik sem hülyék, a saját pénzüknek nem ellenségei, amit a kongresszus jóváhagy, az úgy lesz, legyen akármilyen demokrata vagy republikánus elnök. Mindenesetre a Grippenekkel kapcsolatban én is kíváncsi leszek a csehekre,mert ha tényleg vadászgép beszerzés van benne, akkor már inkább F35-ös mint F16-os. Nekem személy szerint nem ez a kívánságlistám.