És ki mondta, hogy hk ellen van? Az IFV is páncélos. Nem csak hk. ellen értelmezhető a páncéltörő képesség.
Mellesleg oldalról még egy korszerű páncélos sem annyira erős.
Ezen felül nem minden fegyvernek kell tudni a totális megsemmisítést minden ellen is. Ha egy hk elveszti lánctalpát, akkor harcértéke nagy részét is. Arra meg pont jó a CG és sokkal, de sokkal többet tud lőtávolságban, mint - már elnézést - egy szaros RPG-7. Egy RPG-7 álló cél ellen is dísz 300 méter felett. A CG
totál más kategória.És senki nem mondta, hogy csak azért van. Még a HM oldalán sem, nem viccből van a link betéve.
https://honvedelem.hu/galeriak/panceltoro-rendszervaltas/
Miközben a svéd oktatók elismeréssel irányították az éleslövészetet – mondván, a magyarok igen jó lövők –, lássuk dióhéjban, mivel is tud többet ez a fegyver, mint a fent említett RPG. Amellett, hogy az M4-es páncélátütő képessége körülbelül duplája a jelenleg rendszerben lévő RPG-nek, a hatótávolsága is nagyobb. Legnagyobb előnye azonban talán az, hogy több típusú gránát is használható hozzá (kifejezetten harckocsik, vagy lesállások, illetve különféle speciális védelmi rendszerek elleni változatok), és akár kisebb belső térből is indítható, ami helyiségharc során kifejezetten előnyös.
Tehát az, amit kiemeltek flexibilitása főleg úgy, hogy RPG épületből bizony nem indítható....
És akkor innen OFF
Már pedig én tervezem beszüntetni az írást. Nincs mindenre is időm. Ez van.
És mivel nem fizetnek érte és ebből nem lehet megélni sem, viszont akkor legalább olyat csinálok ami remélhetőleg, ami több embert elér, majd Y T videók, ha bejönnek, akkor azt fogom.
A Repszim történelmet is kb. becsületből tolom majd le, de lehet, hogy a következő részek nem fogják megütni az első kettő színvonalát.
Mivel részben függőség szerű tüneteket is mutat az írás, annak minden negatív következményeivel is, ezért bizonyos szempontból jobb, ha nem kezdek bele egyes dolgokba és nem "projekt szerűen" csinálom. Ami van azt megpróbálom lezárni és befejezni, de aztán teljesen eseti jelleggel lesz valami.
Legalábbis ez a terv...
Meglátjuk...
Gondolom nem a véletlen műve, hogy a HTKA egyetlen korábbi szerzője sem aktív már 3+ éve. 2017 tavasza óta kb. kettő kivételtől eltekintve nem nagyon írt más cikket az oldalra, csak én. Abból az egyik Hpasp hosszú komment folyamának összefoglalása pdf-be. Lényegében a Jeff Guinn féle F-111 interjú sorozatot is azért olvashatjátok darabokban, mert ha meg kellene várni az egészet egybe, az 2 hónap... Gondoltam megpróbálom a Hpasp féle módon. Kijön majd pdf-ben többel összefogva nagyon picit felpolírozva a többivel, de még ez is nagyon sok időt vesz el, mert a kommentálás, magyarázat és adott esetben a tévedések javítása, idő, idő, idő...
Maga Lenin pl. nem tudom, hogy technikailag hogyan tudja vinni a cikksorozatait, mert nekem minden eddigi tapasztalatom az volt, hogy egy hosszabb cikk/könyv megírásának a végén is gyak. bárhol vissza korábban belenyúltam volna a tartalmába. Csak így meg mire megírsz valamit az 1+ év = projekt szerű, csá, ez kilőve. Az F-15 és HTÖ esetén ment. De emiatt nincs F-111 ráncfelvarrás. Pedig az F-111 interjú sorozatból látható, hogy mennyire durván fel lehetne bővíteni... Főleg, ha mindazt megvenném és elolvasnám, amit terveztem. Csak akkor egy évig semmi mást nem csinálnék. Fájdalom, de akkor nem. Én tudni fogom, de másnak nem fogom tudni leírni. És mivel ebből megélni nem lehet. Sakk, matt...
Az, hogy kb. 10 évig volt erre időm, az több dolog miatt volt, de ez nem fog mindig így maradni...
Ennek az írásnak a frissítésére is félig-meddig úgy kellett rávenni magam. Kérdés, hogy lesz-e erőm 2-3 év múlva megírni, hogy a Z2026-ból akkor mi lett...
ON