Akkor most azonos platformra akarjuk hozni a gyalogsági járműveket, vagy sem? Nagyjából lényegtelen, mert a kiegészítő járművekre így is úgy is szükség van!
A csehek 1 dandár felszerelésére akarnak 200+db-ot rendelni! Nekünk mindkét jelenlegi dandárhoz kellenek ilyen vagy olyan járművek. Meg kellenek a felderítő ezredbe, meg a szentesieknek, meg majd a jövőbeni bakonyi kiképző bázisra, meg Szentendrére (igazság szerint Csobánkán van a kiképzőbázis) minimum. Én a 400 járművel minimumot írtam!
Nyilván a bevethetőséget úgy fogják elérni, hogy közben egyetlen éleslövészetet sem fognak teljesíteni. Miközben a Gripenjeink majd maradnak a jelenlegi állapotban és ők sem fognak egészen 2030-ig egyetlen éles gyakorlást sem csinálni.
Nyilván nálunk ugyan olyan és ugyan annyi NASAMS elem lesz beszerezve, mint kicsit nagyobb mint fél Magyarországnyi Litvániának.
Az nagyon jó lesz, mert ha bármilyen okból kiesik egy pilótánk egy időre, és meg kell újítania a szakszolgálatiját, akkor ahhoz majd küldjük Olaszországba, vagy a lengyelekhez, mert csak ott van Master
A réskitöltő radarok a Z2026 egyik alap elemei. SŐt elvileg passzív radar beszerzés is várható, de lehet, hogy az átcsúszik '26 utánra. De hoppá a 3000Mrd-ba annak is bele kell férnie!
A tüzérségi felderítő radarok nélkül hogyan óhajtasz tüzérséget üzemeltetni? Most kukázták ki az utolsó még működőket tatáról. Gyakorlatilag a PZH-kkal egy időben itt kellene lenniük. Ezek segítségével lehet az ellenséges tüzérséget felderíteni, és a saját lövéseket pontosítani.
Mivel zászlóalj tüzérségről beszélsz, az azt jelenti, hogy minden zászlóaljba kell majd aknavető. Azaz minimum 5!
Szerinted egy tüzérségi osztályban hány üteg is van? Akkor mennyi is az 1-2 osztálynyi?
Elég baj az! A GBP (géjármű beszerzési program) látta el a Magyar honvédséget gépjárművekkel. Az eddig beszerzett mennyiség sem elegendő a jelenlegi csökkentett módu haderőhöz. A pontonok még mindig Krazokon vannak, a D20-akat Uralok vontatják. Az KMW pakkban ugyan vannak MAN járművek, de ezzel nincs megoldva még Tata logisztikai igénye sem.
Mi több nem csak a lepukkant orosz, az inkurenciába kapott német, meg amerikai technikákat kell majd cserélni, de már a GBP elején beszerzett Rábák is lassan csereérettek. Mi több a G Mercik és az Unimogok is a GBP keretein belül érkeztek. Per pillanat a GBP érdeklődés hiányában elmaradt. Új GBP-re lesz szükség!
Nem nem! Te már a 3000Mrd-ot elosztottad gálánsan az F-35-re (1300Mrd), meg minden másra (1700Mrd). Te most már csak azzal az 1700Mrd-dal okoskodjál!
Filléres tétel? Te meg vagy hibbanva? Egy Excalibur precíziós lövedék 112.000USD!! EGYETLEN DARAB!!!
Múltkor olvastam egy tanulmányt, hogy egy tüzérségi eszközök árára még egyszer annyit rá kell számolni, amennyit el fogsz vele pufogtatni!
Ezt azért böngészgesd majd!
Egyetlen 30mm-es 100db-os lőszeres doboznyi a PUMA-hoz APFSDS lőszer 1172 USD! A PUMA teljes tára 4 doboznyi.
Az olyan áhított 35mm-esből nagyjából ugyan ennyibe kerül 1 doboz. De csak 56db van a dobozba. Így a Lance toronyba elférő 200 lőszer ugyan annyiba kerül, mint a PUMA 400-a.
Ha csak a fent említett 400 db IFV-t akarjuk feltölteni akár csak 1x, az nagyságrendileg 1,7M USD! Bágátel...
A teljes géppuska állományról beszéltem! Nem csak a rajok által hordozottakról, de minden olyan eszközről is, amire géppuska van "akasztva", de ezen kívül kell ugye "némi" zárolt készlet is. Nem csak LMG-ből, de GPMG, és HMGből is!
Egy rohadt MG5 16000 EUR!!! A többit képzeld hozzá!
Na bammeg ezt meg még ki is hagytam!