W
Wilson
Guest
Itt azért érdemes óvatosan "hazaárulózni" az F-35 -el kapcsolatosan. Különösen úgy, hogy egyetlen szomszédos országban sincs rendszeresítve és nem is tervezik. Vannak nagyon komoly érvek és ellenérvek is. Pénzügyi vonalon vizsgálva pedig pláne. Ezeket én is fejtegettem korábban - most nem mennék bele részletesen. Ráadásul úgy, hogy pl. a szárazföldieknek a "letolt gatyán" kívül még mindig nincs semmi ... Ugyanekkora hevülettel lehetne "hazaárulózni" F-35 választása esetén is ...
Ezen én is gondolkodtam, hogy mennyi AMRAAM kerülhet még a NASAMS -hoz. Ez nyilván valamilyen szinten tudna rugalmas lenni, de alhangon betervezteünk kb. 1-1 arányt az ER verzióhoz viszonyítva. Ugye helikopterre, vagy pl. L-39NG szerű dolgokra (futár, felderítő, könnyű csapásmérő szerepkörökben - azaz "öngyilkos" lelkületű pilótáknak) vagy akár közepes fegyveres/fegyvertelen drónokra (ilyenek már vannak a szomszédban) sőt bármi más amit adott esetben a "sima" verzióval is le lehet küzdeni azt nem az ER -el terveznénk puffogtatni - legalábbis remélem.
Hát drónokra a sima Amram is elég drága mulatság lenne