Érdekes, hogy Maróth mindkét tárgyaláson ott volt.
O kulcsember az egesz tortenetben, Orban bizalmasa.
Ennek egyik oka, hogy eleg nagyban tud gondolkodni: https://24.hu/kozelet/2020/01/27/maroth-gaspar-gvh-egeszsegugyi-kartell-interju/
Érdekes, hogy Maróth mindkét tárgyaláson ott volt.
A pzg-s irodából végül nem lett semmi én úgy emlékszem.Majd a PGZ nyitott vmi magyar irodat: https://www.defence24.com/pgz-opens-a-subsidiary-branch-in-hungary
A pzg-s irodából végül nem lett semmi én úgy emlékszem.
200 pilóta, az már valami. -ha a helikopterekre számolunk 100 főt, és az egy század Gripenre 20-25 főt, akkor ebben benne lesz szerintem még egy vadász század.
A maradék kb ötven meg szállító.
Igen, en sem hallottam rola semmit, pontosabban altalaban semmi nesz barmifele lengyelekkel torteno egyuttmukodesrol, hiaba a politikai kozelseg...
Az en tippem szerint a lengyelek egy ponton vilagossa tettek, hogy ok az amerikaiak valagaba fognak bujni most, mert az oroszok iranti paranoia total csucsra van futtatva arrafele, ami elegge limitalja az egyuttmukodesi lehetosegeket, ha Orbanek - nagyon helyesen - alapvetoen europai rendszerekben gondolkodnak.
bocs, de nem mehet...És amíg nincs hivatalos bejelentés, addig le is kellene állítani ezt a topikot, mert miről beszélgetnének itt az emberek,ugye.De én értem egyrészt amit a hozzáértők írnak, hogy nincs konkrétum és sok a fantazmagória meg a baromság , másrészt azért annyira nem szakmai ez a fórum, hogy mondjuk én, tudjam mi az ami hülyeség és mi az ami nem. Szóval akkor mehet a T-72 upgrade?![]()
T 72 egy darabig még meg lesz, utána kuka.bocs, de nem mehet...![]()
Pedig jó lenne egy normális másodvonalat is kiépíteni valamilyen szinten. Felőlem ez mehetne normális tartalékos erőkre is valamikor a jövőben. Ide viszont valamilyen olcsóbb vasak mehetnének. Pl török IFV,APC..... ugyan ez atgm meg támogató fegyverzet esetén is. Ha csak nehéz valamint közepes dandár szinten akarnánk megfelelni az szerintem valamilyen szinten hiba lenne. Mert lehet hogy furán hangzana de még akkor se készültünk fel bármilyen helyzetre. És itt nem csak közvetlen háborús tényezőkre gondolok. Hanem minden szarra amit egyes helyzetekből adódhat majd. Főleg nagy hatalmi háttér kavarásokra a szomszédoknál stb........T 72 egy darabig még meg lesz, utána kuka.
Repülőgép hordozókat a Balatonra és 300 darab kefír, valamint az usákok által selejtbe dobott 200 B-52. Ez vicc volt.Most miért hűtöd le a kedélyeketMert én már nagyon várom (3000 milliárd) a Halálcsillagos és a Birodalmi csillagrombolós beszerzésekről szóló kommenteket.
![]()
Ezen repülőtereket mostanság láttad? Elcsodálkoznál rajta, ahogy kinéznek. Rettenetes összegbe kerülne a rendbetételük.Csak kérdés: kis moszkvának és a szovjet bunkereknek pápa felé lehetne még valamikor funkciót találni, vagy katonai szempontból teljesen felejtős?
Ugyan ez; Kiskunlacháza, Kunmadaras.
Pedig jó lenne egy normális másodvonalat is kiépíteni valamilyen szinten. Felőlem ez mehetne normális tartalékos erőkre is valamikor a jövőben. Ide viszont valamilyen olcsóbb vasak mehetnének. Pl török IFV,APC..... ugyan ez atgm meg támogató fegyverzet esetén is. Ha csak nehéz valamint közepes dandár szinten akarnánk megfelelni az szerintem valamilyen szinten hiba lenne. Mert lehet hogy furán hangzana de még akkor se készültünk fel bármilyen helyzetre. És itt nem csak közvetlen háborús tényezőkre gondolok. Hanem minden szarra amit egyes helyzetekből adódhat majd. Főleg nagy hatalmi háttér kavarásokra a szomszédoknál stb........
Ja a 72 re már én se költenék.
Repülőgép hordozókat a Balatonra és 300 darab kefír, valamint az usákok által selejtbe dobott 200 B-52. Ez vicc volt.
T 72 kuka lesz, amint beérkeznek az A7-esek.Pedig jó lenne egy normális másodvonalat is kiépíteni valamilyen szinten. Felőlem ez mehetne normális tartalékos erőkre is valamikor a jövőben. Ide viszont valamilyen olcsóbb vasak mehetnének. Pl török IFV,APC..... ugyan ez atgm meg támogató fegyverzet esetén is. Ha csak nehéz valamint közepes dandár szinten akarnánk megfelelni az szerintem valamilyen szinten hiba lenne. Mert lehet hogy furán hangzana de még akkor se készültünk fel bármilyen helyzetre. És itt nem csak közvetlen háborús tényezőkre gondolok. Hanem minden szarra amit egyes helyzetekből adódhat majd. Főleg nagy hatalmi háttér kavarásokra a szomszédoknál stb........
Ja a 72 re már én se költenék.
A rámpásak 3 fős személyzettel mennek (ebből kettő pilóta). Hja és 3db lesz! Az A319-esek és a Falconok 2-2-vel. Azaz csak a szállítókra egy váltásban kellene 14. Ideális esetben lenne rájuk 3 váltás full személyzet. Azaz 42 fő.
Ezen felül kellenek oktató pilóták a Zlin-ekre, meg a leendő NG-kre (ha minden igaz). És még ezen felül kellenek a harci pilóták. És akkor még vannak a helikopterek pilótái... (8 Hind, 5 Mi-8, 2 Mókus, 20 H145M, 16 H225M)
És mondtak már olyat is, hogy venni akarnak még egy "Airbus méretű gépet" és hogy elektronikai felderítő- és egyéb speciális feladatokra is akarnak gépet... de hogy ez egy gépet jelent vagy többet és hogy mikor, azt nem tudjuk.
Mindent is szeretnénk. Két század F-35, vagy ugyanannyi Griff -E, plusz két három légtér ellenőrző. Szerintem gondolkodjunk el egy keveset. Hajózók, műszakiak, éves költségek? Az usákoknak ez nem pénz, de nekünk kidobott pénz. Mindenkivel is akarunk háborúzni? El kellene költöznünk a jelenlegi helyünkről, mert itt a körülvevő népeink imádnak minket.És mondtak már olyat is, hogy venni akarnak még egy "Airbus méretű gépet" és hogy elektronikai felderítő- és egyéb speciális feladatokra is akarnak gépet... de hogy ez egy gépet jelent vagy többet és hogy mikor, azt nem tudjuk.
Minek is?SIGINT/ELINT gépből minimum 2db kellene.
Venni kellene három ezred F--15-öt kezdésnek, esetleg tengerészeti járőrgépeket, hiszen már van tengeri kikötőnk.Minek is?
Minek is?
Ezen repülőtereket mostanság láttad? Elcsodálkoznál rajta, ahogy kinéznek. Rettenetes összegbe kerülne a rendbetételük.