Találtam is két videót az AMAP-ADS aktív védelmi rendszerről az első videó azért érdekes mert jól láthatóak a rendszer elemei a második videó pedig élesben mutatja a rendszer működését.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amúgy milyen aktív védelmi rendszer lesz a Leopárdokon ? Én valami olyat olvastam hogy az Israeli Rafael Trophy lesz a magyar Leo A7+ -on is...(de a cikket már nem tudtam megtalálni utólag)
Itt a "messziről"-ben kételkedek egy kicsit. Egy hk. saját önvédelmi eszközei szerintem csak pár km hatótávolságúak (többre nincs is szükség, mint amilyen távolságról lőhetnek rá!), így ennél messzebbről szerintem elég nehezen detektálhatóak. Mint ahogy egy 8-10km-es kis hatótávú rádióadót se lehet 50-100km-ről lehallgatni vagy bemérni.Ha meg lesz akkor messziről világítani fognak minden SIGINT eszköz képernyőjén...
Jó kis dilemma...
Ne haragudj papi, te tényleg pocakos vagy?Oké akkor ne ellátmánylerakat legyen, hanem egy fontos kereszteződésben felállított EÁP. Nyilván ide nem tehetsz fegyvertelen civilt, mert mivan ha fognak valakit, nyilván nem is olyan fontos, hogy emiatt odategyél egy SHORAD rendszert.
Mitől jobb az, hogy Pista bá 4 embert látott az erdőben és Dudi meg másik 19 faszagyerek megy ki megnézni és nem 20 pocakos papi?
Itt a "messziről"-ben kételkedek egy kicsit. Egy hk. saját önvédelmi eszközei szerintem csak pár km hatótávolságúak (többre nincs is szükség, mint amilyen távolságról lőhetnek rá!), így ennél messzebbről szerintem elég nehezen detektálhatóak. Mint ahogy egy 8-10km-es kis hatótávú rádióadót se lehet 50-100km-ről lehallgatni vagy bemérni.
Sajnos ez egy gyakran előkerülő tévedés...Itt elektrooptikai rendszer keresi és azonosítja az indított fegyvert a radar helyett, a felderített célokat pedig egy koncentrált lézersugárral semmisítik meg
Részletek ITTz pedig egy nagyon érdekes cikk a témáról.
Sajnos ez egy gyakran előkerülő tévedés...
Az ADS rendszernek is van egy korai előrejelző radarja és csak az elhárító töltet pontos aktiválásáért felelős rendszer elektro-optikai.
Részletek itt
Részletek ITT
3040 Katonai harcjármű gyártására...2019.03.14-én alapították.
Továbbá ajánlott fenntartásokkal kezelni az ADS rendsxert mert a hírek szerint maguk a Németek is inkább a Trophyt rendszeresítik...Közben utána néztem mégis van a rendszerben egy korai nagyon alacsony "elektronikai lábnyomú"korai előrejelzó radar.
Sajnos az a "pár km" a Trophy radarja esetén inkább olyan 500 km.Itt a "messziről"-ben kételkedek egy kicsit. Egy hk. saját önvédelmi eszközei szerintem csak pár km hatótávolságúak (többre nincs is szükség, mint amilyen távolságról lőhetnek rá!), így ennél messzebbről szerintem elég nehezen detektálhatóak. Mint ahogy egy 8-10km-es kis hatótávú rádióadót se lehet 50-100km-ről lehallgatni vagy bemérni.
Már nem először likeled, de soha nem derült ki egyik anyagból sem, hogy mi a búbánat feltételezésekkel jöttek ki az értékek. A légtérfelderítő radarokhoz mérhető távokat hoznak ki egy APS radarja ellen?Sajnos ez egy gyakran előkerülő tévedés...
Az ADS rendszernek is van egy korai előrejelző radarja és csak az elhárító töltet pontos aktiválásáért felelős rendszer elektro-optikai.
Részletek itt
Részletek ITT
Továbbá ajánlott fenntartásokkal kezelni az ADS rendsxert mert a hírek szerint maguk a Németek is inkább a Trophyt rendszeresítik...
https://defense-update.com/20190124_germany-to-field-trophy-aps-with-leopard-ii-tanks.html
Hát az szar ügy - lenne - ha elhinném, de én inkább hitetlen vagyok amíg meg nem mutatják élőben hogy tényleg igaz. Az én gépész-agyammal nehezen hihető, hogy egy pár km hatótávú radart/rádióadót (amit én magam ugye csak adott pár km-es kis körzetben tudok használni!), azt valaki más nagyságrendekkel nagyobb távolságról észlelje!! A nagyobb távolságot elhiszem (hiszen vannak erre kihegyezett sokkal érzékenyebb vevők mint az eredeti vevőegység), de ekkora különbség szerintem csak a reklámokban mutat jól (de ott nagyon oké, pirossal kiemelve, szép színesen hogy a civil hasraessen!), a valóságban meg csak jó lenne!! Persze nem tartok tőle hogy meghívót kapok ilyen bemutatóra, így marad mindenki a maga hitében - bizonyíték nélkül.Sajnos az a "pár km" a Trophy radarja esetén inkább olyan 500 km.
Lsd.: korábbi linkek
Igen, ha nem lesz aktív védelmi rendszer a Leopardokon, meg az IFV-en és az összes 8x8-ason meg az önjáró lövegeken, akkor fölösleges lesz leszállítani is őket, mert csak drága vashulladék!
Az elv hasonló lehet a gyertyalánghoz.Hát az szar ügy - lenne - ha elhinném, de én inkább hitetlen vagyok amíg meg nem mutatják élőben hogy tényleg igaz. Az én gépész-agyammal nehezen hihető, hogy egy pár km hatótávú radart/rádióadót (amit én magam ugye csak adott pár km-es kis körzetben tudok használni!), azt valaki más nagyságrendekkel nagyobb távolságról észlelje!! A nagyobb távolságot elhiszem (hiszen vannak erre kihegyezett sokkal érzékenyebb vevők mint az eredeti vevőegység), de ekkora különbség szerintem csak a reklámokban mutat jól (de ott nagyon oké, pirossal kiemelve, szép színesen hogy a civil hasraessen!), a valóságban meg csak jó lenne!! Persze nem tartok tőle hogy meghívót kapok ilyen bemutatóra, így marad mindenki a maga hitében - bizonyíték nélkül.Tudod én már elég vén csataló vagyok, olvastam épp elég "ismeretterjesztő" irodalmat nemcsak magyarul hanem angol szaklapban is, ami szerint pl. a MiG-21 oldalkormánya szervó-munkahengerrel működik. Nekem meg "hivatalból" tudnom kellett (lásd szak- és tipusvizsgák sora), hogy a 21-en pont az oldalkormány-rendszerben nem volt semmiféle szervó, olyan erővel működött amekkorát a pilóta taposni tudott. Szóval ezért (is) ...
![]()
Azért azt megkérdezném, hogy mennyi a hatótávolsága egy román Spike-nak? 2-4 km kb. És a magyar felderítés nem látja, hol is vannak beásva ezek a csapatok? Ezeket simán ki lehet lőni tüzérséggel (pzh), vagy aknavetőkkel, meg a légierő stb, és a maradék úgy fog futni, hogy esze ágába sem jut, hogy visszalőjön.
A GPS műholdak 20 ezer km magasan keringenek és adóteljesítményük mindössze 45 Watt.Az én gépész-agyammal nehezen hihető, hogy egy pár km hatótávú radart/rádióadót (amit én magam ugye csak adott pár km-es kis körzetben tudok használni!), azt valaki más nagyságrendekkel nagyobb távolságról észlelje!! A nagyobb távolságot elhiszem (hiszen vannak erre kihegyezett sokkal érzékenyebb vevők mint az eredeti vevőegység), de ekkora különbség szerintem csak a reklámokban mutat jól (de ott nagyon oké, pirossal kiemelve, szép színesen hogy a civil hasraessen!), a valóságban meg csak jó lenne!!
A Spike ER hatótávolsága 4-8 km és ha minden igaz az oláhok már integrálták a Piranhakra és Puma helikopterekre.