Az összehasonlításban a A7+-szal., hogy a Mark IV az már semmiben nem egyezik az erdeti CV-90-nel.
Egy harckocsitól még messzebb van mint az eredeti CV90-től...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az összehasonlításban a A7+-szal., hogy a Mark IV az már semmiben nem egyezik az erdeti CV-90-nel.
Közigazgatási államtitkár volt.Aha, honvédelmi államtitkár volt 2007-2010 között.
Nagyon szoros!!!
Nyomtam egyet a Pumára!
Egy harckocsitól még messzebb van mint az eredeti CV90-től...
Tényleg koncentrálj egy kicsit!Egy harckocsitól még messzebb van mint az eredeti CV90-től...
Lynix-ra Tudod te milyen szar érzés amikor átlag feletti vagy és szűk helyre kell bepréselned magadat
Hát a hollandok nem készültek sivatagi üzemeltetésre amikor itt voltak, Afgánban igen. Elvileg az volt a gond, hogy sok volt a homok ami beszállt a motortérbe és azért is égett le a váltó. Nem tudom pontosan mi ment tönkre benne de vicces volt.
Olyankor én nyálazni szoktam.
Miért, mire számítottak??
A magyar honvédséget én így képzelném el
A vízfejet persze megpróbálnám csökkenteni, de úgysem sikerülne komolyabb mértékben, ezért valószínűleg átszervezném. Lehet kellene is az alább felsoroltak miatt, mert ehhez nagyon jó logisztika szükséges.
A hadsereg így állna fel:
- Reguláris (30000 fő) magas fizetés
- Nemzetőrség (Nemzeti Gárda-szerűen) 30000 fő (40-50 bruttó havonta - cserébe bárhol és bármikor bevethető, ha szükség van rá)
- Milícia (Landwehr) (akár 100000 fő, csak a saját kistérségben bevethető - a mostani zsoldért - higgyétek el nemcsak pszichopaták jelentkeznének! Előnye, hogy fegyveres konfliktus esetén az első napokban nem egymásban kárt tevő, maga alá piszkító sorozott újoncok lennének behívva)
Szerintem ez működőképesebb, mint a mostani káosz a tartalékosoknál. Szerintem a mostani rendszer a legrosszabb, ennél még a sorkötelesség is jobb, de az nem lesz.
Felszereltség (a teljesség igénye nélkül)
Légierő:
2 század Gripen E
1 század F/A -259 Striker (inkább ez, mint az ALCA - valamilyen cseh úgyis lesz.)
Csatahelikopter 14 db Mangusta
A szállítóhelikopterek száma is kiegészítésre szorul.
Szárazföldi erők:
2 zászlóalj Leo 2 A7+
220 Lynx
300 Boxer
500 Patria
200 Kebab
22 Pzh + sürgősen 2 használt
26 db Archer
50 db Rábára szerelt HIMARS vagy hasonló
Kiváló egyéni felszerelés a katonáknak természetesen - és nem stewardess egyenruha.
Hát ez csak nagyvonalakban.
- Nemzetőrség (Nemzeti Gárda-szerűen) 30000 fő (40-50 bruttó havonta - cserébe bárhol és bármikor bevethető, ha szükség van rá)
- Milícia (Landwehr) (akár 100000 fő, csak a saját kistérségben bevethető - a mostani zsoldért - higgyétek el nemcsak pszichopaták jelentkeznének! Előnye, hogy fegyveres konfliktus esetén az első napokban nem egymásban kárt tevő, maga alá piszkító sorozott újoncok lennének behívva)
Hát a hollandok nem készültek sivatagi üzemeltetésre amikor itt voltak, Afgánban igen. Elvileg az volt a gond, hogy sok volt a homok ami beszállt a motortérbe és azért is égett le a váltó. Nem tudom pontosan mi ment tönkre benne de vicces volt.
Minek boxer és patria egyszerre?A magyar honvédséget én így képzelném el
A vízfejet persze megpróbálnám csökkenteni, de úgysem sikerülne komolyabb mértékben, ezért valószínűleg átszervezném. Lehet kellene is az alább felsoroltak miatt, mert ehhez nagyon jó logisztika szükséges.
Szerintem ez működőképesebb, mint a mostani káosz a tartalékosoknál. Szerintem a mostani rendszer a legrosszabb, ennél még a sorkötelesség is jobb, de az nem lesz.
Légierő:
2 század Gripen E
1 század F/A -259 Striker (inkább ez, mint az ALCA - valamilyen cseh úgyis lesz.)
Szárazföldi erők:
2 zászlóalj Leo 2 A7+
220 Lynx
300 Boxer
500 Patria
200 Kebab
26 db Archer
Kiváló egyéni felszerelés a katonáknak természetesen - és nem stewardess egyenruha.
Elvileg az ÖMT meg az ÖTT hasonló logika mentén van tervezve (a számok persze szerényebbek - egyelôre).
24 új Pzh van megrendelve.
3-4 de simán lehet szar karbantartás meg szar sofőr is a dolog nyitja.Ez hány darabnál fordult elő?
Ha csak 1 akkor lehet annak már elötte volt baja.
Ha több, az már gyanús.
Az archerrel valami turpisság lehet, mert még a svédek se sokat rendszeresítettek belőle, a norvégok is visszamondták a 24db amit akartakÉn az Archer-rel egyetértek , de ahogy mondják, ez a legdrágább.
https://www.kmweg.de/systeme-produkte/radfahrzeuge/artillerie/rch-155/Vagy esetleg a németeknek van ehhez hasonló gumis, önjáró tüzérség?
Minek boxer és patria egyszerre?
Szerinted ez hány fő bajecot igényelne, és mennyi fizut adnál nekik, hogy a HM költségvetése egyensúlyban maradjon?A magyar honvédséget én így képzelném el
Légierő:
2 század Gripen E
Szárazföldi erők:
2 zászlóalj Leo 2 A7+
220 Lynx
300 Boxer
500 Patria
200 Kebab
26 db Archer
Ha már itt lenne min 24db az is késő lenne.
Elég sok sebből vérzik ez a dolog, minek boxer ha van patria ( és visa versa)?? , rábára himmars?? Minek az fa259?? Milyen célra állítasz fel egy összesen 70.000 szárazföldi haderőt? Mit jelent Neked a magas fizu? Mitől vonnád el a többletkiadásokhoz fedezetül szolgáló összeget? Milyen struktúrába illesztenél be ennyi technikát?és mikorra?A magyar honvédséget én így képzelném el
Légierő:
2 század Gripen E
Szárazföldi erők:
2 zászlóalj Leo 2 A7+
220 Lynx
300 Boxer
500 Patria
200 Kebab
26 db Archer
Mivel a láncos szerintem Puma vagy KF 41-es lesz, a jó üzlet reményében akkor inkább Boxer, persze itt nem csak az árakat értem, de viszont Patriaból gondolom többet tudnánk beszerezni. Na,de a lúd legyen kövér, akkor inkább Boxer plusz legalább 24 db gumis önjáró tüzérséget minimum.Bizony vagy Boxer vagy Patria.