Jó lesz az is, csak sok legyen.
Oszinten sajnos igen a fele tart a vilag hogy fegyverekre lessz szukseg. /ha nem lessz penz a7 re akkor marad a lynx 120 al ha mar gyarjuk./
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó lesz az is, csak sok legyen.
Oszinten sajnos igen a fele tart a vilag hogy fegyverekre lessz szukseg. /ha nem lessz penz a7 re akkor marad a lynx 120 al ha mar gyarjuk./
Erre hozták létre anno a levente mozgalmat. Ami kb. egy az egyben lenyúlta a cserkészpróba rendszert és kissé nagyobb hangsúlyt fektetett főleg a legifősebb korosztálban a katonai előképzésben. Mondjuk elméletben nem volt rosz elképzelés, hogy a levente vitorlázók a légierőhöz, a biciklisek a gyorscsapatokhoz, ejtőernyős leventék az ejtőernyősökhöz kerüljenek, stb. Kb. általános előkiképzés, hogy ne azzal mennyen el az idő, a kiképzésen, hogy kel ejtőernyőzni, amikor már valakinek van több ugrása is.
Valószinuleg a török gyártás, ahogy @pöcshuszár írta olcsóbb, én azt teszem hozzá, hogy gyorsabb is. Karbantartó üzem viszont a darabszám miatt kötelező.És ha Maróth célozgatása új gyár stb bejelentésre a kebabos kocsik itteni gyártására vonatkozna?
Ember!
Először legyen normális fizetés, és legyenek feltöltve a meglévő alakulatok. Meg legalább egy olyan optikája meg éjjellátója legyen a katonának, mint egy tehetősebb vadásznak. Szó szerint ezrek hiányoznak a lövészalakulatoktól. Ezrek, érted?
Ember!
Először legyen normális fizetés, és legyenek feltöltve a meglévő alakulatok. Meg legalább egy olyan optikája meg éjjellátója legyen a katonának, mint egy tehetősebb vadásznak. Szó szerint ezrek hiányoznak a lövészalakulatoktól. Ezrek, érted?
Valószinuleg a török gyártás, ahogy @pöcshuszár írta olcsóbb, én azt teszem hozzá, hogy gyorsabb is. Karbantartó üzem viszont a darabszám miatt kötelező.
De mivel a törököket bármikor megszankciózhatják ( ezzel a német ipar tökönlőné magát, bár ilyenre már több példa volt), nem ördögtől való, hogy egy finn-lengyel (Patria - Rosomak) kopi alapján, lesz itt is gyártás.
És ha a törökök üzbég Yalcin üzletére gondolok, ahol Tarlon néven, helyi gyártásában készül több száz üzbég Yalcin, akkor a törökök is nyitottak ilyen együttműködésre. Én most erre az üzleti modellre fogadnék. Ezzel nem lenne támadható sem itthon, sem hosszabb távon Uniós szinten sem a beszerzés. Plusz igazából mi is jól járnánk.
Egyébként én az együttműködést az Aselsan török céggel erőltetném. A Nurol Makina inkább autógyártó, ezt a tudást már ismerjük, viszont a komolyabb új technológia az Aselsan mögött van. Ők adják a a távirányítású fegyverrendszert a kebabos kocsikhoz. Ezenfelül, ahogy a honlapjukon olvastam elég széles spektrumon dolgoznak: katonai kommunikációs rendszerek, műholdas kommunikáció stb.
Ezt már én is említettem, de valamiért eddig egy szót sem szólnak róla.
Tökölön pl van cég ahol a test vagy nagyobb gépekhez részegységek legyárthatók. A felderítő rendszereken kívül minden megoldható idehaza.
Az általad említett feladatokra az NMS és részben a Yalcin is alkalmas.
Maradnék a német-francia-svéd-(olasz) vonalnál, minden mást minimálisra vennék.
Egy eseti konfliktis nem kell, hogy felülírjon stratégiai célokat. Mivel a törökök egyre erőteljesebben lesznek újra itt a Balkánon és a gazdaságos, alternativ, oroszoktól független, azeri gázszallitas csak rajtuk keresztül valósulhat meg, igy a jó viszony stratégiai érdek. Nem lesz egyszerű, de ha gazdaságos energiafüggetlenséget akarunk kevés más út létezik.Én meg - ha van még rá lehetöség (csekély az esélye) - inkább kifarolnék ebböl a török bizniszböl. (Mutatóba jöjjön pár darab).
A jelenleg folyó történések azt vetítik elöre, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ennek a cuccnak az üzemeltetése egyszerü lesz (már akkor, ha bármiben is függünk a török beszállítóktól, és nem csak a jármüvek DNS-ét (furán hangzik, mondjuk ezt így magyarul a DNA után szabadon?) vesszük tölük, de minden alternativ helyekröl jön.)
Föleg, hogy abban sem vagyok biztos, hogy egy elkövetkezö - hipotetikus - konfliktusban mi egy oldalon leszük velük.
Maradnék a német-francia-svéd-(olasz) vonalnál, minden mást minimálisra vennék.
Velük sem biztos, hogy egy oldalon leszünk.
Én igazából, ha lehet, ki is maradnék a dologból. Esetleg a végén beszállni a győztesek oldalán.
Egy eseti konfliktis nem kell, hogy felülírjon stratégiai célokat. Mivel a törökök egyre erőteljesebben lesznek újra itt a Balkánon és a gazdaságos, alternativ, oroszoktól független, azeri gázszallitas csak rajtuk keresztül valósulhat meg, igy a jó viszony stratégiai érdek. Nem lesz egyszerű, de ha gazdaságos energiafüggetlenséget akarunk kevés más út létezik.
Ami a mákunk, hogy a német gazdaságot durván érintene egy török szankció és mivel már min. 3 millió török házon belül van, komoly politikai kockázata is van a dolognak. Hamar felgyulladhat Hans kocsija a háza előtt, attól meg feszült lesz és feljön az AFD.
Mutti ezt tudja és már intézkedett is.
"Merkel és Michel próbálja csillapítani a gázmezők miatti háborús veszélyt a görögök és törökök között"
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...s-veszelyt-a-gorogok-es-torokok-kozott-449054
A franciákkal ellentétben neki a konfliktus csitítása az érdeke, nem a kardcsörtetés.
És mivel most nem etnikai, poltikai konfliktusról van szó, hanem kőkemény üzleti alkuról, ki mennyit szakítson a tengeri gázmezőből, sztem sikerülni is fog.
Mindezektől függetlenül nekem tetszenek a kebabos verdák, ha a katonák szerint is elfogadható, akkor egy helyi ipari beruházással együtt még jó üzlet is lehet.
Azért a Patria-Rosomak konstrukciót irtam, mert ha jól tudom ott a lengyel fél függetlensége nagy a finn cégtől. És az üzbégek is hasonló üzletet kötöttek a törökökkel, szóval van sansz ilyen megállapodásra.
Bocsi, ha elkanyarodtam nagyon a topik fő csapásától.
Pont ugyanerre lesz kétfajta kebabos (Yörük és Yelcin) meg, ha nagyon akarnánk "vakargatni", akkor a Komondor is ... Meg a missziókban levő kisc
Ez kb ipari nagyjavítás szint. Kb 10 évre adtak egy pofont a szarnak. Nem beszélve a burkolt újságírói "fikázásról". T-72 et "felújítás" ahogy többen is írták azoknak éri meg akiknek van dögivel. 100+ felett és egységes alapokra épülnek. Lásd lengyelek. Pl alkatrész csereszabadosak.
A Balkán burkoltan már az övék is. Csak az idő kérdése hogy ismét robbani fog vagy szép csendben belesülyed az iszlám mocsarába.Nem érdekünk a törökökkel való semmilyen együttműködés, mert ha hangsúlyosan megjelennek a Balkánon, onnantól szükségszerűen halálos ellenségeink.
Nem érdekünk a törökökkel való semmilyen együttműködés, mert ha hangsúlyosan megjelennek a Balkánon, onnantól szükségszerűen halálos ellenségeink.
Ez nem opció nekünk. Ahol törökbarát kormányzat alakul, ott nyugatos színes forradalmat kell finanszíroznunk. A mecsetek deturkifizációja alap kell legyen, balkáni imámképzés kell mindenhol, stb.A Balkán burkoltan már az övék is. Csak az idő kérdése hogy ismét robbani fog vagy szép csendben belesülyed az iszlám mocsarába.