Persze meg lynx bejelnetes elotti nap a pumat is.Dehogynem. Megmondták, hogy az összes Lynx oda megy. Kettőnek sok ez a mennyiség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Persze meg lynx bejelnetes elotti nap a pumat is.Dehogynem. Megmondták, hogy az összes Lynx oda megy. Kettőnek sok ez a mennyiség.
Nem a HM és Benkő személyesen. Az találgatás volt és nem hivatalos.Persze meg lynx bejelnetes elotti nap a pumat is.
Persze meg lynx bejelnetes elotti nap a pumat is.
Nem azt mondtam hogy abszolut nincs szuksegunk kerekesre hanem hogy elemyeszo menmyisegbe.Azért nehogy már a BTR-eket 4x4-es kebabosokkal meg Lynuxokkal váltsuk fel. Főleg az utóbbi gondolom, drágább mint a Boxer. Ugye van 500 valahány db BTR-ünk,úgyhogy nem tudom elképzelni, hogy 8x8-ast nem szerzünk be. Egyáltalán a környezetünkben van olyan, akinek nincs 8x8-a? Úgyhogy szerintem megváltást ne várjunk a 4x4-től. Mondjuk vannak kirívó esetek, pl a franciák, ha jól tudom láncosokkal nem rendelkeznek, de azt ők tudják miért. Mondjuk a Patriaval az egyik írás fején találta a szöget, szerintem még hamarabb lenne Pars mint Patria, persze ez nem a kívánságlistám.![]()
Persze tatara nem is 8x8 fog menni es nemis mas lancosNem a HM és Benkő személyesen. Az találgatás volt és nem hivatalos.
Sztem a cikk a következő beszerzésekre koncentrál. A vadászgép döntésére még éveket várhatunk, bár előmegbeszélések mind a LM-al, mind a Saabbal de akár mással is biztos voltak.Én nem értem miért kérdés még, hogy mi lesz a kerekes típusa? Egyértelmű, hogy Boxer, hiszen összebútoroztunk, értelmetlen is lenne más. Én azt sem értem, miért veti el valaki azonnal a(z) RM lézerfegyvert, miért ne lehetnénk a fejlesztés során a gyakorlati tesztek kivitelezői. Miért ne lehetne többszintű légvédelmi rendszerünk? Németország ráadásul jó partner. A csöves légvédelem is jó ötlet lehet, kérdésem: 10 év múlva is elég hatékony lesz? (Hiszen most ilyen távlatban gondolkodunk - sajnos)
A cikkben fel sem merül a légierő vadászgép flottájának fejlesztése (az oktató gépek kivételével), kérdésem, hogy van-e értelme ennyi pénzt úgy beleölni a hadsereg szárazföldi és más egységeinek fejlesztésébe, ha a légierő ilyen minimalista szintű marad?
Miközben a brazil rámpás gépeket mindenki annyira várja, de nem tudom mit lehetne szállítani velük, egyelőre nincs is mit, azt pedig az A400-asok is meg tudják oldani.
Ezek a kérdések merülnek fel bennem a cikk és a hozzászólások kapcsán. Igaz nem vagyok haditechnikai szakértő.
Kormanykritikus laptól ez elismerés.
az a z2026-on túli program lesz, és szerintem amerikai...A cikkben fel sem merül a légierő vadászgép flottájának fejlesztése (az oktató gépek kivételével), kérdésem, hogy van-e értelme ennyi pénzt úgy beleölni a hadsereg szárazföldi és más egységeinek fejlesztésébe, ha a légierő ilyen minimalista szintű marad?
Szerintem ezt engedd el.Nem a HM és Benkő személyesen. Az találgatás volt és nem hivatalos.
Ha a hadügyminiszter kijelent valamit és azt minisztérium oldalán közzéteszik, akkor az a legerősebb. Nincs mit elengedni, amíg nem jelenti be, hogy változott a terv, addig száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy ez van.Szerintem ezt engedd el.
Valahol húzni kell egy határt. Úgy nem lehet csinálni, hogy a valóság szerintem nem létezik. Nem gondolom, hogy Benkő egy hazudozó lenne, aki dilinyósként beszél össze-vissza. Igazából az egyetlen kormánytag, aki ha mond valamit, akkor a szavainak hitelt adok.Azt se szabad amit kérdeznek te is tudod![]()
Ugyanannyi kell mint láncosból. Tatára három zlj-t terveznek a darabszám alapján, a Bocskai dandárban meg most is három van.
Az a baj nincs sírva röhögős fej.Ha a hadügyminiszter kijelent valamit és azt minisztérium oldalán közzéteszik, akkor az a legerősebb. Nincs mit elengedni, amíg nem jelenti be, hogy változott a terv, addig száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy ez van.
Valahol húzni kell egy határt. Úgy nem lehet csinálni, hogy a valóság szerintem nem létezik. Nem gondolom, hogy Benkő egy hazudozó lenne, aki dilinyósként beszél össze-vissza. Igazából az egyetlen kormánytag, aki ha mond valamit, akkor a szavainak hitelt adok.
Per pillanat az a politikai érdek, hogy a nehézdandár - mint NATO követelmény - van fejlesztve. Ez egy nagyon fontos elem, mert minden forint, ami a haderő fejlesztésre megy, az valahonnan máshonnan, valakinek biztosan hiányzik. Tehát, ahhoz, hogy az ügy választói támogatása megmaradjon, ezért valamilyen legitim indokot kell mögérakni.Ha a hadügyminiszter kijelent valamit és azt minisztérium oldalán közzéteszik, akkor az a legerősebb. Nincs mit elengedni, amíg nem jelenti be, hogy változott a terv, addig száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy ez van.
de, engedd el Benkőt, sosem őt kell nézni hanem kedvenc Maróth Gáspárt , Benkő csak a mikulás aki elhozza azt amit a manók legyártottakHa a hadügyminiszter kijelent valamit és azt minisztérium oldalán közzéteszik, akkor az a legerősebb. Nincs mit elengedni, amíg nem jelenti be, hogy változott a terv, addig száz százalékig biztosak lehetünk benne, hogy ez van.
a nato nem követel hanem ajánl , a nehézdandárt mi vállaltuk be de ettől még nem lesz "követelmény" , ez egy szimpla vállalásmint NATO követelmény
Ezt te is tudod, én is tudom, de a különböző oldali sajtókban nem így jelenik meg.a nato nem követel hanem ajánl , a nehézdandárt mi vállaltuk be de ettől még nem lesz "követelmény" , ez egy szimpla vállalás
(sry nem kötekedésből csak ne keverjük , a többivel 100%-ban egyetértek)
Értem, pont erről szól a kérdés.az a z2026-on túli program lesz, és szerintem amerikai...
Teljesen logikus lenne.Viszont ezt nem egészen értem. A kebabos kocsik ennyire kiváltják a BTR-ek feladatait?? Mert kb. ezt sugallja a cikk.
A BTR-80/80A az orosz államadósság terhére jött, valami 624 db. A komcsi időből volt még 148 db Hódmezővásárhelyen. A fehéroroszoktól csak a 100 db T-72 jöttDe nekünk fel kell szerelnünk egy másik, egy közepes dandárt is Debrecenben, ahol még a régi szovjet BTR csapatszállítók szolgálnak. Ezeket még a kilencvenes években 20-30 százalékos áron vettük a belaruszoktól, a T–72-es tankokkal együtt. .
A BTR-80/80A az orosz államadósság terhére jött, valami 624 db. A komcsi időből volt még 148 db Hódmezővásárhelyen. A fehéroroszoktól csak a 100 db T-72 jött
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..