@kamm egyebkent hova lett?
1 hónapos bant kapott, szerdán jár le neki , ha jól emlékszem.
Pihen kicsit. De hétvégén már lesz...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
@kamm egyebkent hova lett?
15-én jár le neki, nem ?
Nem tartom fejbe, csak megnézte mielőtt leírtamMiért tartod így fejben a kitiltását? .....
Más a sajátját sem tudja.
Csakis mentoautóval, kulonben Gréta duhrohamot kap!Most olvasom a mainstream hirekben hogy Babis targyalt a nemet a lengyel meg a magyar miniszterelnokkel covid ugyben. Ilyen tizes nagysagrendekrol beszelnek de meg semmi sem biztos. Mi lenne a legefektivebb formaja mondjuk 20 beteget atszallitani Magyarorszagra? Az Airbusban mekkora a kapacitas? Vagy csak siman mentoautokkal?
Tök jól megúsztuk?ember, tök jól megúsztuk a bulit a szultánnékkal , ne emlegesd már őket mert még a végén visszajönnek bizniszelni... amúgy meg nem rendeltünk abban a csomagban
tudom hogy tök jól megúsztuk, lett mondva már párszor, nem csak tőlem, hogy lehetett volna sokkal sokkal rosszabb és nem kell aggódni, amivel "eljöttünk" az hála égnek számunkra jobb verzióTök jól megúsztuk?
Nyugtával dicsérd a napot, ember!
Lesz itthon kebabos gyártás?tudom hogy tök jól megúsztuk, lett mondva már párszor, nem csak tőlem, hogy lehetett volna sokkal sokkal rosszabb és nem kell aggódni, amivel "eljöttünk" az hála égnek számunkra jobb verzió
Mi rendeltünk a Pzh-khoz tüzérségi felderítő radart?
Szerintem is jó lenne helikopter által szállítható 105-ös löveg, pl LG1, a török Boran vagy a M119.
A h225 ha jol latom kepes elvinni valami modern 105 ost a tuzereket es egy kezdo loszerkeszletet.
Van a piacon valami egyszeru motoros kisvontato amivel ezeket vontatni lehetne? Loallasbol be ki. Nem hozzaepitettre gondolok. Mert ahogy a tomeget nezegetem vegulis egy erosebb rotacios kapaval is el lehetne vontatgatni
Es ami fontosabb milyen arba vannak ezek az eszkozok? Mert ha kedvezobe konnyu kozepes dd tuzersegenek jo resze lefedheto 120 mm esse esetleg spike lr atgmekkel kiegeszitve. Es szerintem meg tartalekba is juthatna. Esetleg valami konnyu tgk ra szerelt verziobol. De mehetne 3 tengelyesre is akar akkor megfelelo memmyisegu municio is rendelkezesre allna a jarmuvon hozza/
Nem akarok elkezdeni egy második "újítsuk fel a t72-eseket" mozgalmat, de.. 2sz1? maradt belőle még értelmezhető állapotban?
Önjárósitva kifejezetten a zl szervezetszerű tüztámogató ütegébe integrálnák egy lövegpárt.
Volt.Nem készült el a magyar 120milis aknavető(proto szinten megrekedt-egyesek szerint kár,mások szerint konstrukciós hiba miatt,én nemtudom),a régi szovjetet kivonták.2S1 meg volt bőséggel.Egykoron a Honvédségben, zlj támogatásra már volt önjáró. A Gvozgyikát alkalmaztuk, ha jól tudom, akkor, amikor a 120 mm-es aknavetők kivonásra kerültek. Akkor volt olyan felállás, hogy egy lövész zlj., kapott egy üteg önjárót. De lehet tévedek, majd a jobban hozzáértők megmondják yolt-e ilyen.