De van. Lényegében csak itt maradt. Itt még érvényesül a tűzerő.
De nincs tűzereje!
De van. Lényegében csak itt maradt. Itt még érvényesül a tűzerő.
Szerintem annyira azért nem durva ez a svéd haderő , főleg úgy hogy (ahogy a cikk is írja) ilyen a helyzet az oroszokkal , én ezt a “könnyű páncélosok modernizálását” nem tudom nagyon hova rakni , vajon itt “mire gondolt a költő” ?A svédek a GDP hány %-át költik a seregre? Az is durva, hogy 60.000 fős hadseregük van, de az méginkább, hogy 90.000-esre növelik. Ez annak tükrében hogy ők is 10 millióan vannak nagyon erős!!
A svédek a GDP hány %-át költik a seregre? Az is durva, hogy 60.000 fős hadseregük van, de az méginkább, hogy 90.000-esre növelik. Ez annak tükrében hogy ők is 10 millióan vannak nagyon erős!!
A lvl 3 softot sem üti át a géppisztoly, nem való semmireIgen, de azért kis távon úgy is megüti a rövid sorozat. Most még érdemes megtartani az MP5-öt, de a rövid karabély végül mindenhol váltani fogja.
Sajnos a PUMA-s képet nem találtam meg, csak ezeket:Az EÜ személyzet kap MP7-et meg talán a logisztikás sofőrök,de én csak az EÜ-nél láttam,hogy MP-7 lenne.
CV90 újabb modernizáció?Szerintem annyira azért nem durva ez a svéd haderő , főleg úgy hogy (ahogy a cikk is írja) ilyen a helyzet az oroszokkal , én ezt a “könnyű páncélosok modernizálását” nem tudom nagyon hova rakni , vajon itt “mire gondolt a költő” ?
Szerintem annyira azért nem durva ez a svéd haderő , főleg úgy hogy (ahogy a cikk is írja) ilyen a helyzet az oroszokkal , én ezt a “könnyű páncélosok modernizálását” nem tudom nagyon hova rakni , vajon itt “mire gondolt a költő” ?
Nálunk is normálisabb lenne az 50.000 fős sereg, de nekünk nincs rá zsénk. Most.Szerintem annyira azért nem durva ez a svéd haderő , főleg úgy hogy (ahogy a cikk is írja) ilyen a helyzet az oroszokkal , én ezt a “könnyű páncélosok modernizálását” nem tudom nagyon hova rakni , vajon itt “mire gondolt a költő” ?
Bőven elég lenne szerintem a mostani állományok feltöltése is.Nálunk is normálisabb lenne az 50.000 fős sereg, de nekünk nincs rá zsénk. Most.
Az a realitás. De jobb lenne....Bőven elég lenne szerintem a mostani állományok feltöltése is.
Ahhoz hogy legyen 50-60- esetleg 70 ezer katonád társadalmi hátterekre, háttérre is szükség lenne. Plusz gazdasági és így tovább.....Az a realitás. De jobb lenne....
Természetesen a Mbombe és a Terrex.
Valszeg SZERINTEM amúgy tüzérséggel kapcsolatban meg lehet valami a törökökkel
Írtam, hogy nincs rá zsénk. Most.Ahhoz hogy legyen 50-60- esetleg 70 ezer katonád társadalmi hátterekre, háttérre is szükség lenne. Plusz gazdasági és így tovább.....
A kép kissé csalóka... Szerintem oldalról fényképeztek be és nem érzékeled a távolságot térben az emberek között... Különben is nagyon nagy roham van és jól is néznek ki, szóval maradhat![]()
Az ilyen fajta tömörüléseket már nem kellene hanyagolni? Képen jól mutat de most komolyan, van az a kis versike, hogy egy sor akác egy sor fűz....
A cg kezelő rendes karabélyt kap. Géppisztolyt a személyzet. Ami szerintem hiba mivel ott van a bren 2 legrövidebb csövű verziója ami pont akkora mint a skorpió de legalább tűzerőt is jelent. Katonai alkalmazásban nincs helye géppisztolynsk.
Már nagy segítseg lenne, ha az aktív alakulatok aránya és feltöltöttsége nőne a pogácsazabálók rovására. A vízfejet kéne kipukkasztani végre, nagyon rossz az arány még mindig.Az a realitás. De jobb lenne....
Pilótáknak vettek túlélő fegyvernek pisztoly helyett....CPT-ben pont a kis átütőerő miatt.
Ha jólemlékszem az amcsik is tavaj vásároltak kisebb számban.
De nem is értem lövészrajban mire gondoltak.
Szerintem meg egyelőre tüzérségi radarok....Aztán meg több nap mint kolbász.Szerintem RAKÉTATÜZÉRSÉG lesz! Van önjárónk, van aknavetőnk, mi nincs? Hát rakétatüzérség! Szerintem HIMARS jön vagy MARS II!