Valószínűleg az a bajom, hogy fejben offenzívára építek, de én speciel ilyentén módom építeném fel a nehézdandárt. Persze tudom, hogy ennyi mgs például túlzás lenne békére a hk-k mellett, csak mindig háborúban gondolkodok ha haderőről van szó. Lehet, hogy jóval kisebb lenne a gyalogságra építő ereje a normálnál amit felvezetsz, de az nem egyedül harcolna persze, hiszen lesz még elvileg dandárunk másik is. Viszont az én metódusomban lenne zlj és dd tüzérsége elég brutális és mgs-ekkel ilyen szinten megtömve brutális léptékű páncéltörő ereje is. Így a hk-k tudnának összevont műveleteket végrehajtani ami szerintem alapfeltétele a sikeres áttöréseknek, illetve esetleges páncéloscsaták megvívásának. Nem mindegy, hogy szétszórtan több ponton nyújtanak századszintű, vagy éppen szakasz szintű erőt, vagy kritikus ponton csapásmérést zéj szinten.
A manőverező gyalogság olyan tűzfedezetet kaphatna, ami képes vele együtt haladva minden földi fenyegetés ellen sikerrel felvenni a harcot a frontszakasz bármely pontján.
Nem nagyon működik az,hogy csökkented a lövészek számát és ezt tűzerővel pótolod.Ez már a németeknek sem ment egy ponton túl.Nekik az volt a tapasztalatuk,hogy egy hk zászlóalj mellé minimum 2 de inkább 3 páncélgránátos zászlóalj a legideálisabb.Nem véletlen van ma egy ilyen dandarban a németeknél egy harckocsi zászlóalj 2 láncos meg egy kerekes zászlóalj. A két láncos a páncélgránátos az egy kerekes meg a felderítő (ezért is kapnak gyakorlatilag koppra ugynolyan Boxer CRV-ket mint az ausztrálok).
Ez abszolut tamadóerő.A hadosztály Sd.Kfz 251-essel felszerelt századaiból/zászlóaljából és a hk zászlóaljból összerakott páncéloscsoportokat támadóerőként alkalmazták, még védelemben is.