A drónokat igenis meg lehet "fogni" ! ! !
. . . százszor annyi pénzből, mint amennyibe (mostanában és még 5-10 évig) kerülnek ugyanazok a drónok, amik ellen bizony --addig az 5-10 évig amíg újdonságok-- arany-áron lehet védekezni ! ! !
Ha csak 50-szer annyi, elnézést kérek, hogy tévedtem.
Európa bizony ebben is nagyon elaludt/lemaradt.
. . . és a rengeteg választó rengeteg jogának biztosítása közben --pénz a ömlik erre, a minimálisan indokolt katonai költségvetés helyett-- Európában sem nagyon látok olyan országot, amelyik hadserege a török drónok tömeges bevetését túlélné.
...tudom, tudom, politikailag, gazdaságilag, meg morálisan, meg bla-bla-bla... ezt Törökország nem teheti meg: na pont ez a kapcsolat-rendszer recseg-ropog/omlik össze egy brutális átalakulás közepette.
Ennek pedig lehet egy olyan verziója, ahol a magas technológiai szintű eszközök alól eltűnik a gyártói támogatás( divatoljunk: support). Erre az esetre mennyire vagyunk felkészülve?
Van-e (Pl.) a szerződésekben olyan pont, hogy amennyiben a gyártó nem tudja biztosítani az alkatrészt, akkor magunknak gyárthatjuk?
Kapunk-e (Pl: letétbe helyezve) ehhez dokumentációt ? ? ?
Röpködnek a ( $/€ )milliárdok, nehogy valaki "naiv" azzal jöjjön, hogy "Mit képzelünk?".
Meglepő módon végre korrekt üzletet, vagy jöjjön Izrael, Korea, akár a törökök, mert Ők mind természetesnek tartják ezt.
Mire megyünk egy Egyesült Német Emírségek-i (beválthatatlan) pénzügyi garanciával 20 év múlva ? ? ?
...ja, ja tudom: rémálmok!
A francia lefejezés, templomban "Allah Akbar"-os mészárlás nem az.
Rossz hírem van, NEM, nem rémálom: ez maga a VALÓSÁG !
Az a baj. hogy nem látok olyan technológiai/gyártási kapacitásra törekvést, ami "B-terv" ( vészverzió) esetére adna nekünk lehetőséget például civil eszközők tömeges, gyors, katonai célra történő átépítésére.
Ezen múlt több jelenlegi Eu-s tagállam léte(ex-Jugoszlávia), és lakosságának (akár fele/harmadának) életben maradása. Horvátok PL ! ! !
A sok jó-indulat-vásárlás közben is "szárazon kéne tartani a puskaport", azt a ki- és elb@szott második vonalas (kohó-szökevény) mennyiséget pótolni(bőven be lehet hajtani az MSZP/MSZMP-s milliárdosokon).
Most a Covid miatt fillérek sok minden.
Kínaiak az ezeréves orosz technikát "pimpelik" mai, alig módosított civil elektronikával, meglepetést okozó szintre, meglepetést okozó gagyi összegből.
...meg "valami" törökök.
Vagyis a "Fiúk" ez után a kis pihenő után felvehetnék a régi ( : 10-15 évvel ezelőtti) dinamikus stílust, aminek köszönhetik sikereiket (meg azért mi Mo. is ).
Sok (Eu-s) tutyi-mutyi (vak) között mi kicsik és félszeműek is jók tudunk lenni: &