Bővebben mire gondolsz?Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést de releváns.
Tudtok olyan nonprofit szervezetet aminek köze van a honvédelemhez, és előremutató, jövőt építő tevékenységet végez (tehát nem hadisírt gondoz)?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bővebben mire gondolsz?Bocs, hogy itt teszem fel a kérdést de releváns.
Tudtok olyan nonprofit szervezetet aminek köze van a honvédelemhez, és előremutató, jövőt építő tevékenységet végez (tehát nem hadisírt gondoz)?
Sztem ők nem nonprofitként működnekKárpátia?
Neked kéne tudni nem nekem, hát azért kérdezem DDBővebben mire gondolsz?
Most is ott vagyok, és te?Amúgy jártál te már az állomány között?
Azért kérdezem, mert kb 90%-a még a fiatalabbjából is tudja a legtöbb ismertebb számukat fejből, szóval azért furcsállom a dolgot.Most is ott vagyok, és te?
Ez nem piszkálódás, de jártál Szentkirályon az új logbázison? Esetleg Tatán, vagy a harckiképző központban?Azért kérdezem, mert kb 90%-a még a fiatalabbjából is tudja a legtöbb ismertebb számukat fejből, szóval azért furcsállom a dolgot.
Az új log bázison még nem mióta kész van, még félkészen láttam.Ez nem piszkálódás, de jártál Szentkirályon az új logbázison? Esetleg Tatán, vagy a harckiképző központban?
Mondjuk a régi katonadal feldolgozásaik egész jók, az állomány is azokat szereti leginkább.
Hát én se nagyon hallgatom, de ha ők nem dolgozták volna fel a mai gyerekek nemigen ismernék egyik régi katonadalt sem.Szerintem azok sem jók.
https://honvedelem.hu/hirek/a-nagymacskak-utan-papamobil-is-erkezik-tatara.html
"A harckocsizók azt szeretnék, ha a szovjet gyártmányú lánctalpasok ezt követően is hadrendeben maradhatnának, hiszen akár kiképzőeszközként, akár átjárónyitóként, akár pedig az ellenerő századnál rendszeresített haditechnikai eszközként továbbra is használhatnák őket. Persze csak abban az esetben, ha sikerül egy kedvező konstrukciót találni a csehekkel vagy a lengyelekkel az alkatrészellátás tekintetében."
Én minimálisat költenék rájuk, nem modernizálnék, de rendberaknám ôket, legyenek mûködôképesek. Egy tucatot megtartanék aktívnak kiképzési célból (egy esetleges konfliktus során zsákmányolt jármû ne legyen teljesen ismeretlen, vagy ha szövetségeseink ilyen típust tudnak csak küldeni nekünk), meg ellenerônek hadgyakorlatokon.
Hát én se nagyon hallgatom, de ha ők nem dolgozták volna fel a mai gyerekek nemigen ismernék egyik régi katonadalt sem.
Hát én se nagyon hallgatom, de ha ők nem dolgozták volna fel a mai gyerekek nemigen ismernék egyik régi katonadalt sem.
Ez tök érdekes, hogy van e itthon ilyen. Pl.: akik kimondottan PTSD-vel foglalkoznak.Neked kéne tudni nem nekem, hát azért kérdezem DD
Viccel félretéve, pl. az USA-ban vannak veteránok visszailleszkedését támogató programok, ilyesmik. De ez csak egy példa.
Az átjárónyitó az az "aknamentesítő"?
Jó, átjárónyitásra nem gondoltam mondjuk, de adom.
Én házibulikban szoktam hallani, hogy vannak többen, akik énekelnek, kellően fél utca hosszan hallhatóan; vagy egy rendes falusi lakodalomban is énekelnek az emberek. Szóval azért megvan még az éneklés. De van annak pszichológiai, közösségépítő hatása is.Őszinte leszek.Nem nagyon értem miért erőltetjük ezt az énekeljen a katona dolgot.Értem én,hogy hagyománya van ennek a nótázásnak(gondoljunk csak a verbunkosokra) de ennek ma már nincs semmilyen köze a mindennapi életünkhöz,ma már nem énekelnek úgy az emberek mint anno.Ma már az emberek inkább cikinek érzik ezt a nótázás dolgot mintsem normálisnak.El kell engedni,változott a világ,változni kell vele.
Hát én nem szoktam erőltetni hidd el. Volt olyan amikor kérték, hogy énekelhessenek alapkiképzésen. Pedig amúgy nem terveztünk.Őszinte leszek.Nem nagyon értem miért erőltetjük ezt az énekeljen a katona dolgot.Értem én,hogy hagyománya van ennek a nótázásnak(gondoljunk csak a verbunkosokra) de ennek ma már nincs semmilyen köze a mindennapi életünkhöz,ma már nem énekelnek úgy az emberek mint anno.Ma már az emberek inkább cikinek érzik ezt a nótázás dolgot mintsem normálisnak.El kell engedni,változott a világ,változni kell vele.
Maradjunka annyiban,hogy egy nagy Kárpátia fan fogalmazta meg kivállóan:"nem nagy művészek,de nem is azért szeretem".
Én házibulikban szoktam hallani, hogy vannak többen, akik énekelnek, kellően fél utca hosszan hallhatóan; vagy egy rendes falusi lakodalomban is énekelnek az emberek. Szóval azért megvan még az éneklés. De van annak pszichológiai, közösségépítő hatása is.
A honvédelmi miniszter meghallgatása alapján, a fejlesztések tekintetében kijelenthető, hogy a jövőre nézve, immár 2030-2032-es kitekintéssel végzik a tervezőmunkát. Beszerzésre kerültek szimulátorok az elektronikus hadviselés gyakorlásához, négy ROLE 1 egészségügyi készlet, nagytávolságú, hőkamerás, lézeres felderítő műszerek a tüzérképesség korszerűsítése kapcsán. Elmondta azt is, hogy álhírek jelentek meg az AMRAAM beszerzés kapcsán, valójában 120 plusz 60 darab opció rakétát vásároltak. Végezetül pedig kijelentette: "bár nekünk kitűzött célunk, hogy legyen korszerű, modern hadiiparunk, de a hadiipar létesítése, létrehozása, az, hogy azok a cégek, azok az ágazatok mikor jönnek létre, hogyan jönnek létre, nem a mi tárcánk feladata."
https://jogalappal.hu/a-nemzetbizto...tak-meg-dr-benko-tibor-honvedelmi-minisztert/