"....A spec force a manőver erők, harci támogatók, harci kiszolgáló támogatók rendszerében a harci támogatók közé tartozik. Egy hadosztályon belül általában zászlóalj szintű szervezet. Az amiknál, ahol dandárok a manőver erők, ott lehet ezred is. Ezek szerint nem értem a dandárt. Ha van egy spec force cégünk, akkor minek létrtehozni még egy felderítő ezredet is ráadásul egy olyan laktanyában, ahol maga a lövészdandár is csak félig fér el. Az irányítást, vezetést sem értem. Külön spec force szemlélőséget hoztak létre a dandár és ezred béke vezetésére. Bevetéskor, háborúban a J2 alárendeltségében kellene lenniük, amit nálunk felderítő csoportfőnökségnek hívnak. Az meg nincs a MHP alárendeltségében, hanem a KNBSZ alárendeltségében leledzik. Gondoljátok, hogy egy magas titkosszolgálati főnök leereszkedik olyan mélyre, hogy az MHPK-val szóba álljon? Lesz egy multinacionális különleges műveleti parancsnokság. Akkor a két cég nem Sándor mesternek lesz alárendelve, hanem ennek sosem látott multinacionális különleges parancsnokságnak? Korom Ferencnek alá lesz rendelve az a multinacionális? Valamilyen NATO parancsnokságnak lesz alárendelve? Nem értem 3,5 nemzet különlegeseit miért kell összevonni egy parancsnokság alá. A különlegesek a saját nemzetük manőver erőinek harci támogatói, azokkal kell az együttműködést kialakítani, nem a különlegeseknek egymás között."
Az pedig fixa ideám, hogy amíg meg nem kapja a magyar nagyonkülönleges ugynazokat az eszközöket, kiképzést, etc mint a fenti doktoriban is leírtak röviden, addig csak itthon világhírű.