Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért még ne adjátok fel! Állítólag a Magyar Honvédség szakértői tanácsadóként a világ más pontján is tevékenykednek. Bár erről nyilván hivatalos információk nem kerülnek, nem kerülhetnek napvilágra, de Rejtő minta kifejlesztésében az Észak-Koreának nyújtott segítésünk letagadhatatlan.
A videóban nagyon szépen elmagyarázzák, miért nem alkalmaznak zöldet, és elég meggyőző. A képek alapján a ruha még relatíve lombos ill. téli környezetben is jól rejt, pedig ugye fehér sincs benne.
Mond valami olyasmit is, hogy a zöld szín valahogy vonzza a tekintetet, azért sem jó.
Meg arról is magyaráznak, hogy gyakorlatilag egyetlen emlősnek sincs zöld színe, szinte az összes rejtőzködni vágyó állat - legyen az akár ragadozó, akár préda - a sarkkörieket leszámítva valamilyen barnás vagy szürkés esetleg fekete szőrzettel rendelkezik. Még a dzsungelben élők is.
<i>
Pont ezen gondolkoztam én is pár napja, mikor elkezdődött ez a téma, hogy az állatvilág ragadozói mind színben, mint mintában teljesen eltérnek az ember által megalkotott mintáktól. Kíváncsi lennék, hogy ezek a minta és színkombinációk, mennyire lennének alkalmasak. (pl. vadmacska)
Hahahaha, ezek rave partin érzik magukat.
<i>"Meg arról is magyaráznak, hogy gyakorlatilag egyetlen emlősnek sincs zöld színe, szinte az összes rejtőzködni vágyó állat - legyen az akár ragadozó, akár préda - a sarkkörieket leszámítva valamilyen barnás vagy szürkés esetleg fekete szőrzettel rendelkezik. Még a dzsungelben élők is."</i>
Pont ezen gondolkoztam én is pár napja, mikor elkezdődött ez a téma, hogy az állatvilág ragadozói mind színben, mint mintában teljesen eltérnek az ember által megalkotott mintáktól. Kíváncsi lennék, hogy ezek a minta és színkombinációk, mennyire lennének alkalmasak. (pl. vadmacska)
<blockquote rel="tarzaan">
A videóban nagyon szépen elmagyarázzák, miért nem alkalmaznak zöldet, és elég meggyőző. A képek alapján a ruha még relatíve lombos ill. téli környezetben is jól rejt, pedig ugye fehér sincs benne.
Mond valami olyasmit is, hogy a zöld szín valahogy vonzza a tekintetet, azért sem jó.
Meg arról is magyaráznak, hogy gyakorlatilag egyetlen emlősnek sincs zöld színe, szinte az összes rejtőzködni vágyó állat - legyen az akár ragadozó, akár préda - a sarkkörieket leszámítva valamilyen barnás vagy szürkés esetleg fekete szőrzettel rendelkezik. Még a dzsungelben élők is.
A boci miért rossz? Combat Gear-es cikkben is írták a kommentek közt, hogy bár hülyén néz ki, de terepen meglepően jól működött. (...)
A fentiekkel együtt én is úgy vélem, hogy jó eséllyel egy nyugati mintát fogunk majmolni.
Viszont a szép zöld szálas fűben a 70's évek beli magyar felderítő gúnya rejtett a legjobban!
(<i>Nem tudom mi annak a ruhának a neve</i>)
phaidros
Azt, hogy te mit hiszel el abból amit írtam az a te dolgod, én a való életről írtam, valós körülmények között lettek ezek a ruhák kipróbálva. Egy német flectarn ruha egyszerűen ilyen jó teljesítményre képes akár el akarod hinni akár nem.