Legalább rendben tartjuk, mi van folyamatban és tudjuk mérni, mihez jön új infó.Havonta egyszer össze van így foglalva ebben a topikban... új bejelentés meg nem nagyon volt december óta.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Legalább rendben tartjuk, mi van folyamatban és tudjuk mérni, mihez jön új infó.Havonta egyszer össze van így foglalva ebben a topikban... új bejelentés meg nem nagyon volt december óta.
A Büffel az Armoured Recovery VehicleA Büffel és a Wiesent tudásban mit tud mást? Úgy tűnik azonos célra vannak, miért kell 2 fajta gép?
A Büffel az Armoured Recovery Vehicle
A Wiesent meg Armoured Engineer Vehicle
1. Bár @papi f@szán összedobott egy képes magyarázatot, csak nem igazán fűzött hozzá magyarázatot.Jól összeszedted thx. Én is vezetem a nyilvántartásomat...
Kérdés:
A Büffel és a Wiesent tudásban mit tud mást? Úgy tűnik azonos célra vannak, miért kell 2 fajta gép?
Lynx esetében erről a 218 gépre 176 torony dologról lemaradtam, mit jelent pontosan?
Stanag level 5. mindkettő.Mindkettő Leopard 2 alvázon, páncélozva.
Amugy most komolyan mi a f.sznak kell egy ilyen sh.thole country-val kozoskodni? Tobb a karunk mint a hasznunk belole.Szíjjártó valamilyen grúz-magyar kutató-fejlesztő katonai együttműködésről is beszélt néhány napja...
SAMOC is kimaradt a felsorolásból.
Amcsi szál tartása, pénz igy vakon.Amugy most komolyan mi a f.sznak kell egy ilyen sh.thole country-val kozoskodni? Tobb a karunk mint a hasznunk belole.
A "radar" gyártás/összeszerelés nekem is hiányzott @Pogány listájából (ami különben eléggé kimerítő! ), meg persze a Zlinekes, de ezt a Super Tucano dolgot még egy ilyen listába ne nagyon erőltessük bele. Egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg.8 db Zlin
Super Tucano
Állami repülőeszközök karbantartó központja
Nem, a AEV alapvetően egy páncélozott földmunkagép. Természetesen, ha nem kell túrni, tolni, rakni valamit, akkor húzgálhatja a lerohadt technikát, de nem ez az elsődleges feladata.Te
Tehát a Büffel alapvetően műszaki mentő, javító. A Wisent ugyanez, csak átalakítható mérnöki járművé pl.földmunkákhoz.
Mindkettő Leopard 2 alvázon, páncélozva.
Be akarsz ugrani egy kicsit hegesztgetni?Be lehet oda szabadulni?
Naná. Összesen 8 PT-76 eddig. Meggyeserdő honvéd nyugdíjas klubjánál is volt egy, de nem tudom azzal mi van. Miért ilyen nehéz(kb. lehetetlen) infóhoz jutni arról, hogy feldarabolták és beolvasztották, vagy eladták, vagy tárolják? Sehol semmi erről.Be akarsz ugrani egy kicsit hegesztgetni?
Minden klubtagnál van egy darab...Naná. Összesen 8 PT-76 eddig. Meggyeserdő honvéd nyugdíjas klubjánál is volt egy, de nem tudom azzal mi van. Miért ilyen nehéz(kb. lehetetlen) infóhoz jutni arról, hogy feldarabolták és beolvasztották, vagy eladták, vagy tárolják? Sehol semmi erről.
bedobjak egy bombát énis?Szíjjártó valamilyen grúz-magyar kutató-fejlesztő katonai együttműködésről is beszélt néhány napja...
A Dinamit Nobel bizniszt kihagytadAkkor összegzés, ha már korábban megemlítettem. Javítsatok ki, egészítsetek ki mindent.
Hadiipar/gyártmányok/K+F:
DND: ERA, RGW szériák
RM: Lynx gyár, Hibrid kerekes gyár, Gidrán fejlesztés, K+F, Várpalotai Lőszergyár
KMW: A tevlkenységről nincs sok infó, elsősorban a gyártmányaik supportja lehet, gondolom ha kísérletezőkedvűek vagyunk, a fejlesztés is.
RÁBA: Jelenleg kiaknázatlan, szóba került M.A.N., Bronco it köztünk, ST Engineering bevonásával keleti piaci nyitás lehetősége, új kovácsoló gépsor érkezett
HM Arzenál: Bren 2, Scorpion Evo 3, P-07, P-09, TPG-3, Ar 10 NX, AR-15 NX licencgyártások
Hirtenberger: Aknavetők, lőszerek, digitális rendszer
Ózdi kohászat még nincs kiaknázva de terveznek vele, ahogy Miskolcon az egyetem anyagismereti tudásával is
Szegedi Tudományegyetem: K+F részvétel
BME-HM: UGV és drónfejlesztés
Airbus: Helikopter alkatrészgyártás
AV magánúton történő többségi tulajdonrész megvásárlása: L-39NG, pedzegetitek a Tucano lehetőségét náluk, Airbus és Embraer beszállító
Armcom: Tátisz-4 tábori világító berendezés, RR-1/G (P) tábori digitális mikrohullámú állomás, Gidrán kommunikációs berendezései
MH Logisztikai Raktárbázis felépítése
Beszerzések/megrendelések:
-44 db Leopard 2A7HU
-12 db Leopard 2A4HU
-24 db PZH 2000
-3 db Leguan hídvető
-5 db Wisent ARV
-9 db Büffel ARV
-218 db Lynx(176 torony), lehetséges variánsok, IFV, Fire Supprot, SPAAG(VSHORAD), Aknavetős, Sebesültkihordó, Parancsnoki, Felderítő
-10 db(+40db+250db) Girdán 4x4, lehetséges variánsokat találgatjuk, tüzérségi megfigyelő, Rajkocsi, EW bázis, Fire Support
-11 db ELTA ELM-2084 Légtérfigyelő és tüzérségi felhasználású radar
-Ismeretlen számú AN/MPQ-64 Sentinel 3D-s mobil X-sávú radarrendszer
-Ismeretlen számú NASAMS rakétaindító
-60 db AIM-120C-7 / C-8 AMRAAM-ER, 180 AIM-120C7 rakéta
- Ismeretlen számú Carl Gustaf CG 4 és töltetek
-2 db Dassault Falcon 7x
-2 db Airbus A319
-1 db Airbus A330
-2 db Embraer KC-390
-20 db Airbus H145M könnyű többcélú helikopter
-16 db Airbus H225M szállító helikopter
Függő, de nem teljesen nulla ismeretanyagú beszerzések/folyamatok:
-X db NMS Yörük
-X db RM kerekes hibrid 8x8 APC/IFV
-RAFAEL Spike beszerzéséről és lehetséges gyártásáról tárgyalnak
-ELBIT Hermes Drónok beszerzéséről tárgyalnak
-Katonai Infrastruktúra rendbetétele
-Tartalékos rendszer kiépítése
-Légierő képrzési és beszerzési folyamatai, sok ismeretlennel
Amit hiányolunk:
-Még harckocsi
-Még tüzérség
-Rakétatüzérség
-Egységes felszerelés
-Rendbetett bérezés
-Katonák részére szóló jutattások bevezetése
Jöhetnek a kövek, meg minden.
Az az első sora a listának.A Dinamit Nobel bizniszt kihagytad
Végre egy jó összefoglaló cikk.
Lehetséges irány az együttműködésre.bedobjak egy bombát énis?
találtam egy iylen grúz drónt
Georgian Aircraft Manufacturer Announces Country’s First Combat Drone
A Georgian aircraft manufacturer announced that the company is developing the country’s first home-grown reconnaissance and strike drone.www.thedefensepost.com