<blockquote rel="tarzaan"><blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="fip7">Szerintem nem érdemes védeni ezt az AK modernizációt mert úgy ahogy van egy hülyeség.
Kis szériában újítunk fel fegyvereket, ráadásul a végtermék dög nehéz, az általa használt kaliber pedig elavult.
Nem jó ez így szerintem.
Az új fegyverrel kapcsolatban pedig régebben leírtam már, hogy mik a lehetőségek, kaliberek szerint.
Azt is, hogy melyik mellet mi szól.
A másik pedig a beszerzendő mennyiség. Amennyire én tudom a harcoló alakulatok száma (<i>aki tényleges lő</i>) olyan 12000 fő körül van, de ott se mindenki használ karabélyt.
A reális tartalékokat is figyelembe véve 20000 db új karabély beszerzése bőven elég lenne.
Ez darabártól függően 2-30 milliárd forint közötti összeg, igénytől függően.
(<i>AK-103: 100000 Ft/db-tól, FN F2000 akár 1.5 millió forint-ig</i>)
Ennyi pénzt csak ki tud köhögni ez az ország, ilyen mennyiségben ez egyszerűen nem tétel...
Az eddig megvett AK modernizációs kiegészítőket pedig ezekre is föl lehet ám dobni. (<i>nagyrészt</i>)
Már látom is a szalagcímeket:
- Orbán fegyverkezik.
- Orbán a migránsok elleni harcra készül.</blockquote>
Esélyes. Talán ugyanaz az "újságíró" jegyezné, aki a mai HIMARS-ot ajnározó, vagy pár hete az ide telepített A10-esekre recskázó cikkeket is.
Az eredeti antigonosz kommentre:
Én mindenképp teremtenék hazai bázist, és ha a tervezést nem is, de a gyártást itthon oldanám meg.
Az ACR-nél csőcserével átalakítható a fegyver 5,56 és 7,62x39 közt, ez logisztikailag jó választás lenne, de drága, szvsz nagyobb sorozatban is 2000 USD körül lehet az ára.
AEK széria 7,62-es tagja a személyes favorit.
</blockquote>
Az ACR 2000 dollárért még mindig a fele az AK modernizációnak. </blockquote>
Ugyebár az AK modernizációnál az ár zöme tudtommal a kiegészítő éjjellátóra ment el.
Szerintem az ACR 2000 dolcsis ára csupán az alapfegyvert takarja.