Ja.Legalább lesz kinek és mivel kirángatni az árokba borult Gidránokat....Negannak nem de ő amúgy is marad a kamionnál.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja.Legalább lesz kinek és mivel kirángatni az árokba borult Gidránokat....Negannak nem de ő amúgy is marad a kamionnál.
Jobb a terepjáró képessége a gépnek mint az azokkal egykorú (pontosabban jóval fiatalabb) 8x8-asoknak amiket a búrok annó vettek és példaként felhoztál. Eltelt pár évtized sokat változott a technológia ebben a tekintetben is. Ezt vagy bele tudod kalkulálni vagy nem.Ja.Legalább lesz kinek és mivel kirángatni az árokba borult Gidránokat....
Ratel 6x6 volt,teherautós hajtásképlettel-ennek hátrányival együt.És nyúztam én is Uralt,Krazt-na a MAZ egy xarrakat volt,Taszáron folyton fel is borultak vele a fiuk.Jobb a terepjáró képessége a gépnek mint az azokkal egykorú (pontosabban jóval fiatalabb) 8x8-asoknak amiket a búrok annó vettek és példaként felhoztál. Eltelt pár évtized sokat változott a technológia ebben a tekintetben is. Ezt vagy bele tudod kalkulálni vagy nem.
Most ha azok szerint a sofőrök szerint akik többek közt Uralt (ami azért egy magas megugrandó mérce) nyúztak világ életükben az a véleménye, hogy jó a terepjáró képessége a gépnek nem lehet, hogy tényleg nem olyan rossz az?
Hát ezaz,hogy nem csak erre a COIN feladatokra lesz,amire való.A manővererők támogató elemeit is ezzel látják el,amire viszont nem való.Bocsi, de alap esetben a Gidránokat nem konvoj kísérő, rendfenntartó, járőr esetleg felderítő szerepkörben fogjuk alkalmazni? Nem hinném hogy offenzív hadműveletekben gondolják bevetni...arra ott lesz az Ifv esetleg APC. Az amcsi mrap-okat is így használták Irakban vagy Afganisztánban vagy az oroszok a sajátjaikat (pl. Tigr) Szíriában. Nekem inkább az a kérdésem, hogy az ilyen-olyan missziókban nekünk adott és hazahozott hasonló szerepkörben használt amcsi mrap (pl. International MaxxPro) és Hmmwv (pl. M1151A1) járűveknél jobb lesz e az itthon gyártott Gidrán?
Ott tévedsz, h az aktív médiafogyasztók a twitteren, facen, stb léteznek napi sok órát. Itt olyan szintű ellenzéki fölény van, megtámogatva cenzúrával, amire a földön még nem volt példa. A humor topicba linkelnek többen is a 9gag-ről. Olyan dezinformálás folyik az országról, ami elképesztő. Szájer még le sem mászott a csatornáról, de már tucatnyi meme volt róla. Kórházfelújítást állítottak be top korházunk állapotának, stb. Azért említem ezt az oldalt, mert ma a 14-40 közötti korosztály legalább fele látogatja.Engem nem lehet Fideszpártisággal vádolni. Amit írtál egyrészt marhaság, másrészt sértő a fegyveres testületekben dolgozó rendőrök, katonák ellen. Amivel egyetértek, hogy a rendőrség gazdaságvédelemmel foglalkozó szervezeteinek már régen le kellett volna tartoztatin a NER-es cégek vezetőit és holdudvar felét, lásd máshol megteszik (Szlovákia). De a katonák és a rendőrök Magyarországot és nem a regnáló kormánypártot védik. A Leopard2A7 az egyik legmodernebb nyugati harckocsik, a Gidran, pedig mivel olcsóbb mint a nyugati konkurencia - nem véletlen a német részvétel a gyártásban - szintén jó megoldás. Az ellenzéki sajtó mint olyan minimál létezik, mert az ATV és a Népszabadság az egyetlen médiumuk, amelyet rádásul módon támogat a fidesz (kávzi öfelsége ellenzéke stílusban), ahogy A DK-t is, mert ahogy Simicska és a többi ellenfél cégeit kinyirák, úgy Feri cégeivel is megtehetnék, de nem teszik, mert Ő miatta, nem szavaznak oda akik, külhoni magyarok, és a nem szavazok nagy része. Ellenzéki média még a netes lapokból a 444,24 CUBIT stb. valamint a TV-s RTL csoport, amely próbál azért lavírozni, de mivel a hazai konkurense NER-es egyértelmű támogaást kap, ezért az ellenzék szövetségese..
Ez sajnos nem igaz.Az államot védik,és nem az országot.Ezt a felsővezetésük pontosan tudja,a közvitézek meg senkit nem érdekelnek......De a katonák és a rendőrök Magyarországot és nem a regnáló kormánypártot védik.
Igen, max 2-3 tucatot kellett volna venni belőle, expedíciós célra meg a határ mentén járőrözésre, de hogy mire fogunk használni 300 darabot, azt el nem tudom képzelni.Francokat.Egy COIN járgány,amit mi csak összeszerelünk,mert igy olcsóbb lehet az export az RM-nek.De sok esélye nincs az exportnak,mert a lehetséges vásárlók inkább a török eredetit veszik meg,akik meg az akármiért nem kell,gyártanak maguknak,mert van hozzá iparuk.Ráadásul ebben a szegmensben hatalmas túlkinálat van a világpiacon.Akinek van némi autóipara,mindenki ilyesféle járgányt barkácsol és kinál eladásra.
Gidrán megvételét ugyanolyan balfax lépésnek tartom,mint a Mihu restaurálást.
Igen, max 2-3 tucatot kellett volna venni belőle, expedíciós célra meg a határ mentén járőrözésre, de hogy mire fogunk használni 300 darabot, azt el nem tudom képzelni.
G Mercedest és UAZ-t is vált majd sok helyen. Ez konkrétan azt jelenti, hogy elbúcsúzunk ezektől a megoldásoktól:Igen, max 2-3 tucatot kellett volna venni belőle, expedíciós célra meg a határ mentén járőrözésre, de hogy mire fogunk használni 300 darabot, azt el nem tudom képzelni.
A twitterre, face-re mindenki azt tesz fel, amit akar (nyilván a felhasználási elveknek megfelelően), az olvasottságot, kattintásszámot nem korlátozza csak maga a tartalom. Ha érdekli a 14-40 közötti korosztályt, elolvassa, ha nem, nem.Ott tévedsz, h az aktív médiafogyasztók a twitteren, facen, stb léteznek napi sok órát. Itt olyan szintű ellenzéki fölény van, megtámogatva cenzúrával, amire a földön még nem volt példa
Hiába csinálsz tartalmat, ha nem jut el senkihez.A twitterre, face-re mindenki azt tesz fel, amit akar (nyilván a felhasználási elveknek megfelelően), az olvasottságot, kattintásszámot nem korlátozza csak maga a tartalom. Ha érdekli a 14-40 közötti korosztályt, elolvassa, ha nem, nem.
Én nem látogatom egyik felületet sem (ezért nem tudom, milyen cenzúra van), de ha ott egy oldalra dől a bili, akkor az elsősorban tartalmi kérdés.
Hogy aktualizáljuk Antall József szállóigévé vált mondatát: Tetszettek volna tartalmat csinálni.
Vagy, a gondolatainkat úgy kell előadni, hogy az a célközönség számára is befogadható legyen. Az egyenlőre a Pesti TV nézettségén is látszik, hogy nem sikerül ezt a korosztályt megszólítani. De ez nem az ő hibájuk - mármint a korosztályé.
Ne viccelj. Azért van néhány lehetőség. Csak a KESMA keretei között több száz felület; tv, rádió újság online portálok.Hiába csinálsz tartalmat, ha nem jut el senkihez.
Ne viccelj. Azért van néhány lehetőség. Csak a KESMA keretei között több száz felület; tv, rádió újság online portálok.
De egyébként sem gond a hol jelenjenek meg. Bárhová elhelyezhető a jó promó, csak szólítsa meg a célcsoportot. Akkor majd megkeresi az adott felületen.
Loptam a képet a hadgyakorlatos topicból....
Ha ez így van, akkor végül mégis egységes lesz a magyar festés.Loptam a képet a hadgyakorlatos topicból....
Nem tudom, hogy ki mennyire emlékszik arra az infóra, hogy a SOC-R hajókat veszünk az amerikai felesleg készletekből. Azóta nagy volt a csönd ekörül. Most viszont kicsit begorombult a kristálygömböm, és muszáj megosztanom az elméletemet a fenti kép kapcsán.
Furcsaságok:
Ilyen színekben találtam az amerikai kézen lévő hajókból:
- ugye volt az az EDA táblázat ahol a SOC-R hajókat említik, mint már engedélyezett, de még nem leszállított tételt.
- ezeket a Navy Seal használta elsősorban. Erre most velük tartanak a KRD-sek gyakorlatot.
- mit ad Isten magukkal is hoznak ilyen SOC-R hajókat.
- ami ráadásul úgy néz ki, mintha éppen frissen lenne felújítva.
- ráadásul a felújítás kapcsán arra is gondosan odafigyeltek, hogy véletlenül pont a Gidránon látható színvilágra színezzék a hajót.
Az utóbbihoz hasonlóra van festve a váltó típus is. Ez az original MERDC minta. Ehhez képest a hozzánk érkezett hajó teljesen más.
Szóval nekem minden arra mutat, hogy itt nem csak egy szimpla gyakorlatról van szó, hanem talán magáról a szállítás teljesítéséről is...