Fejvakarás.....ZlHcsopnak ez sok,ezred/dd HCsop-nak meg gyönge.Ez inkább egy magyar rögvalóságos dd Hcsopnak hangzik,de legyen.Két zl plusz egyéb megerősítés (HK század, tüzér osztály, műszaki század ilyesmik)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fejvakarás.....ZlHcsopnak ez sok,ezred/dd HCsop-nak meg gyönge.Ez inkább egy magyar rögvalóságos dd Hcsopnak hangzik,de legyen.Két zl plusz egyéb megerősítés (HK század, tüzér osztály, műszaki század ilyesmik)
A 2 zászlóaljat nem értem, a többit igen. Azért van 2, hogy lehessen váltanni őket?Két zl plusz egyéb megerősítés (HK század, tüzér osztály, műszaki század ilyesmik) de ez sincs mereven megszabva.
Dandár harccsoport az mondjuk 2 dandár illetve kiegészítő elemek lényeg, hogy dandárnál nagyobb de még nem hadosztály.Fejvakarás.....ZlHcsopnak ez sok,ezred/dd HCsop-nak meg gyönge.Ez inkább egy magyar rögvalóságos dd Hcsopnak hangzik,de legyen.
Azért kettő, mert ha csak egy zászlóalj és kiegészítő elemek az csak megerősített zászlóalj.A 2 zászlóaljat nem értem, a többit igen. Azért van 2, hogy lehessen váltanni őket?
Értem, ezek szerint ha 2026-ra dandár harccsoportot kell kiállítani, akkor mind a kettő dandárunkra szükség lesz vagy csak 1 önálló dandárt ajánlottunk fel?Dandár harccsoport az mondjuk 2 dandár illetve kiegészítő elemek lényeg, hogy dandárnál nagyobb de még nem hadosztály.
Azért kettő, mert ha csak egy zászlóalj és kiegészítő elemek az csak megerősített zászlóalj.
ZlHCs az lényegében egy megerősitett zl.Legalábbis minden általam ismert harcászati utasitás és hadtörténeti példa szerint,de lehet,hogy már elavultam.Bár fent van a neten a 2017es amcs gépesitett gyalogsági APT,és még aszerint is,de legyen.Dandár harccsoport az mondjuk 2 dandár illetve kiegészítő elemek lényeg, hogy dandárnál nagyobb de még nem hadosztály.
Azért kettő, mert ha csak egy zászlóalj és kiegészítő elemek az csak megerősített zászlóalj.
1 dandárt ajánlottunk nem harccsoportot és nem 26-ra hanem 28-ra.Értem, ezek szerint ha 2026-ra dandár harccsoportot kell kiállítani, akkor mind a kettő dandárunkra szükség lesz vagy csak 1 önálló dandárt ajánlottunk fel?
Nem egzakt ahogy mondtam, a NATO guidelineokat ad csak erre is. (amúgy elég gyakran nem vagy tisztában az újabb terminológiával, de itt most más a helyzet)ZlHCs az lényegében egy megerősitett zl.Legalábbis minden általam ismert harcászati utasitás és hadtörténeti példa szerint,de lehet,hogy már elavultam.Bár fent van a neten a 2017es amcs gépesitett gyalogsági APT,és még aszerint is,de legyen.
De a többi stimmelt1 dandárt ajánlottunk nem harccsoportot és nem 26-ra hanem 28-ra.
Azt vágod, hogy mindenki tudja, hogy csináljátok?Azt vágod, hogy ZHCS-t kb 3 évente csinálunk?
Bocs, csak úgy tűnt az alapján ahogy említetted mintha te úgy gondolnád hogy tíz éve volt és azóta se.Azt vágod, hogy mindenki tudja, hogy csináljátok?
Az utóbbi időben nincs felajánlott ZHCs, ezért nincs NATO CREVAL, van helyette nemzeti, CREVAL szerű ellenőrzés. (Ezt hallottam.)Bocs, csak úgy tűnt az alapján ahogy említetted mintha te úgy gondolnád hogy tíz éve volt és azóta se.
picit hajlamos vagy negatívan látni a dolgokat nem? értem én hogy annyira nem fényesek a dolgok de azért meglehet oldani sok mindent bent, lásd teherautó kérdés, a magunk kis módszereivel ugyan de vaalhogy mindig összehozzuk, a probléma a honvédségben nem itt vanAz utóbbi időben nincs felajánlott ZHCs, ezért nincs NATO CREVAL, van helyette nemzeti, CREVAL szerű ellenőrzés. (Ezt hallottam.)
Nem NATO, hanem MAGYAR ellenőrökkel...
Az magunknak szól, lássuk hogy állunk.
Nem jól hallottad, nem magunkat ellenőrizzük. Ősszel lesz a következő.Az utóbbi időben nincs felajánlott ZHCs, ezért nincs NATO CREVAL, van helyette nemzeti, CREVAL szerű ellenőrzés. (Ezt hallottam.)
Abban bőven igaza van, hogy nem ügyeskedéssel kéne összehozni :/picit hajlamos vagy negatívan látni a dolgokat nem? értem én hogy annyira nem fényesek a dolgok de azért meglehet oldani sok mindent bent, lásd teherautó kérdés, a magunk kis módszereivel ugyan de vaalhogy mindig összehozzuk, a probléma a honvédségben nem itt van
picit hajlamos vagy negatívan látni a dolgokat nem? értem én hogy annyira nem fényesek a dolgok de azért meglehet oldani sok mindent bent, lásd teherautó kérdés, a magunk kis módszereivel ugyan de vaalhogy mindig összehozzuk, a probléma a honvédségben nem itt van
Nem tudom kitől hallottad de ne hallgass rá,mert nem érti,hogy mit beszél.Az utóbbi időben nincs felajánlott ZHCs, ezért nincs NATO CREVAL, van helyette nemzeti, CREVAL szerű ellenőrzés. (Ezt hallottam.)
Hát,sok esetben jobbnak tartom a régit.Sok esetben még csak sima atnevezesnek az újat.Persze van ami tényleg új technológia miatt van megnevezés.Harcaszatilag azonban általában ezeknek is megvan az elokepuk.Nem egzakt ahogy mondtam, a NATO guidelineokat ad csak erre is. (amúgy elég gyakran nem vagy tisztában az újabb terminológiával, de itt most más a helyzet)
Két éve volt utoljára a 39-es ellenőrizve. A készenléti kategoriatól függ az ellenőrzés gyakorisága és komolysága.Nem tudom kitől hallottad de ne hallgass rá,mert nem érti,hogy mit beszél.
Az igaz, hogy a szlovénok pár éve elhasaltak egy hasonló ellenőrzésen?Abban bőven igaza van, hogy nem ügyeskedéssel kéne összehozni :/