Jó embernek címezte a mondanivalóját csak ironikusan utalt arra, hogy @mindenen kívül nem érti mi a baja Zsolesznek és megválaszolta mi a baja.Én is azt sejtem, csak akkor rossz embernek címezte a mondandóját.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó embernek címezte a mondanivalóját csak ironikusan utalt arra, hogy @mindenen kívül nem érti mi a baja Zsolesznek és megválaszolta mi a baja.Én is azt sejtem, csak akkor rossz embernek címezte a mondandóját.
Jó, mondjuk agyhalott fáradt vagyok, szóval mellé tudok nyúlni.Jó embernek címezte a mondanivalóját csak ironikusan utalt arra, hogy @mindenen kívül nem érti mi a baja Zsolesznek és megválaszolta mi a baja.
Megpróbálod, vagy csak szövegelsz róla?
Az a TERVem, hogy elrepülök első osztályon hálívúdba, ahol randevúra SZÁNDÉKozom hívni Scarlett Johanssont.
PÉNZ is van a farzsebemben, kb ötszáz euró, most hogy elmagyaráztad, tudom hogyvelég lesz, más nem is kell, örök hála.
THX!Már elnézést a kifejezésért de ne legyél már hülye minek repülsz hálívúdba Johansson kisasszonyért,jön ő majd Budapestre forgatni így megsprórolod a repjegyet bevárod a repülőtéren elviszed Kőbányára a Csalitos kocsmába fizetsz neki egy vegyigyumit meg egy kőbányait és miután ilyen módon bevezetted a Közép-Európai romantika rejtelmeibe meglásd le sem tudod majd vakarni magadról..
Akkor Johansson kisasszony is remélhet?Nagyon szívesen ott segítek ahol tudok.
Akkor Johansson kisasszony is remélhet?
Már gyakorolja, hogy: éjcs-tí-kéj-éj-dot-éjcs-jú!Akkor Johansson kisasszony is remélhet?
Én csúnyákat akartam írni. Így jobb...Nem is tudtam, hogy olvastad a szerződést, hogy ilyen baromi tájékozott vagy vele kapcsolatban......
Pont az biztosítja a gyárak nyereségét, hogy nem specifikus gyárak épülnek, hanem beszállítói, és bérgyártásra elindított gyárak.Hát majd 10 év múlva erre visszatérünk. A Román Airbus gyárat sem veszteségesnek tervezték ahogy a lengyel Sikorsky-t se.... Ha a termékek nem lesznek piaci sikerek akkor az RM-nek nem lesz veszteséges nekünk igen. És semmi sem garantálja, hogy azok lesznek egy ígéretes konkstrukció nem jelent evidens sikert. Az RM-nek is voltak már buktái és lesznek is, csak remélem, hogy nem azok lesznek azok amik nálunk készülnek.
Ezzel az erővel az Eifel tornyot is betehetted volna képen.Az a 3-5 év inkább 10-15, 1-2 nagy projekt pedig 8-10 vagy több.
Meg kell honosítani a tudást, megtapasztalni, megérteni, alkalmazni majd kitanítani a következő generációnak ez nem OKJ hanem idő ami nem 3-5 év.
Ha ma akarnánk ganz generátort vagy igazi nagy trafót (amik vannak most ganz trafók jók, de nem az igazi, nem a kifinomult munkára hanem az olcsóságra és a gyors átfutási időre koncentrálnak, hogy versenyképesek legyenek - mint mindenhol máshol- , fel sem ér a régi palettához) gyártani azt már a 0-ról kellene újrakezdeni, mert azok a szakik akik értettek hozzá már nincsenek, ugyan ez igaz a hadiiparra is. Hiába van csúcstechnikás tervező és modellező programok tömkelege.
A képen egy kb 40-45 éves 750kV-ra tervezett trafót látsz, ilyet ma már ha akarnánk se tudnánk gyártani, ehhez a szinthez kell legalább 5-6 év minimum mire újra a képen látható minőségben tudnánk összerakni és tervezni! (azért 5-6 év, mert karbantartási tapasztalataink talán csökkentik a reprodukálási időt).
Ami igaz, rugalmasabbak vagyunk mint a német (vagy bármelyik nyugati) aki a különböző szakutasítás 5.3.-ik pontja akárhányadik alfejezete szerint cselekszik, és ha ebben valami probléma van akkor lefagy mint a vindóz....
Értem én! Nem áll fel. Semmi gond..... de hogy Scarlett?!?!? Az nem játék! Tessék sokkal több komolyságot elvtársak!nekem úgyse jön be a csaj
Csak azt nem értem, hogy te a magyar "elvarázsolt honvédelmi fejlesztésekkel" miért foglalkozol. Neked már úgy sem ide kell bevonulni, nem?és mit csinálsz majd az elvarászolt honvédelmi fejlesztésekkel, amikor 2030ban jönnek a vaskos számlák a Lynx időszakos javításáról, a félretett fejlesztésekről, amik ,majd ugyanúgy a a túlélőképességet veszélyezztetik a közeljövő harcterein, mint anno az üres reaktívpáncél kazetták a magyr T-72-n? Az aránytalan fejlesztések miatt olyan lesz a hadsereg, mint az egyszeri óriás, ami két eltérő hosszúságú lában tántorog, a harmadik csökött végtagjára támaszkodva.....
Helikopter, mbt meg egy harmadik valami volt a téma, az eifel torony pedig faék a példaként hozott trafóhoz képest.Ezzel az erővel az Eifel tornyot is betehetted volna képen.
Nézd, amiről szó van, az így néz ki:
Sem a helikopter sem az MBT nem olyan dolog, amit nekünk ától-cettik össze kellene rakni. Ezek különböző rendszereit a globalizált beszállítói láncok fogják lerakni a küszöbre. De miért is kellene. Egy máshol már használt példámat újrahasznosítom: A legtöbb nyugati harci- és kiképző gép típus Martin-Baker katapult üléseket használ. Senki nem tudna katapultülést gyártani? Dehogynem. Egyszerűen olcsóbb megvenni.Helikopter, mbt meg egy harmadik valami volt a téma, az eifel torony pedig faék a példaként hozott trafóhoz képest.
Ment a like!A 2022-es költségvetés tervezetének XIII. Honvédelmi Minisztérium fejezete összesen 1. 003 milliárd forint kiadást irányoz elő 2022-re, szemben az idei 778 milliárd forinttal. Belső arányaiban a működési költségvetési kiadás 342 milliárd forintra, a felhalmozási célú kiadás 342 milliárd forintra nőhet jövőre.
Ezermilliárdos honvédelmi költségvetés várható jövőre - JOGALAPPAL
Ja hát igen, én valami komoly dolgot akartam ebbe belelátni amit később akár saját fejlesztésű eszközökbe lehetne invesztálni, mivel nekem a k+f ezt jelenti, de ha csak eredetileg visszapillantó tükör szintű beszállítás a lényeg akkor persze elég ennyi.Sem a helikopter sem az MBT nem olyan dolog, amit nekünk ától-cettik össze kellene rakni. Ezek különböző rendszereit a globalizált beszállítói láncok fogják lerakni a küszöbre. De miért is kellene. Egy máshol már használt példámat újrahasznosítom: A legtöbb nyugati harci- és kiképző gép típus Martin-Baker katapult üléseket használ. Senki nem tudna katapultülést gyártani? Dehogynem. Egyszerűen olcsóbb megvenni.
Nekünk - ha csatlakozunk, és végig benne is maradunk a programokban -, akkor sem kell komplett eszközöket tudni kifejleszteni, és gyártani.
Tessék megnézni az AERO-t. Beszállítanak az Embraernek, az Airbusnak, korábban meg a Sikorskynak. Mellette meg reszelgetik a saját kis NG-jüket.
sztem rohadtul túlértékelt dés szőkék amúgy se bejövősek. szal én inkább salma hayeket fűzném vagy innen bárkit.. ez még kiis jönne 500 euróbólÉrtem én! Nem áll fel. Semmi gond..... de hogy Scarlett?!?!? Az nem játék! Tessék sokkal több komolyságot elvtársak!
Ezzel az erővel az Eifel tornyot is betehetted volna képen.
Nézd, amiről szó van, az így néz ki: