Akkor buta kérdés de miért tartalékosok?Leginkább nincs nekik.
Úgy értem megvolt a képzés, félév Koszovóban, hazajön azt cső.
Ugyanez egy amcsi gyakorlattal?
Mennyi a fizuja odakint?
Mint aki aktív állományban van?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor buta kérdés de miért tartalékosok?Leginkább nincs nekik.
kevesebb a pénz és jópár juttatásból kiesik az ember.Akkor buta kérdés de miért tartalékosok?
Úgy értem megvolt a képzés, félév Koszovóban, hazajön azt cső.
Ugyanez egy amcsi gyakorlattal?
Mennyi a fizuja odakint?
Mint aki aktív állományban van?
Részt vettem már pár kiképzésen és eddig az ÖTT-s volt a legtöményebb és nagyon sok, számomra új harcászati fogást oktattak. A többi az általad tatainak nevezetthez hasonlított.Úgy gondolom bármely sereg alapkiképzése kevés arra hogy igazán használható tudást szedjen magára az ember.
Azt a csapatnál szerzi meg, és nem pár hét alatt.
Az alapok arra jók, hogy betudják integrálni egy már remélhetőleg jól működő rendszerebe.
Az évi kb 20 nap szétszórva, sokaknak a nulláról indulva édeskevés. (teljesen más az a tartalékos rendszer, ahol nagyrészt voltak sorkatonák az emberek)
Ráadásul aki volt katona az tudja, egy kiképzéssel eltöltött nap, jelentős része nem azzal telik.
Tatán volt városi harc képzés, 1! hetes(miért nem volt rá több idő? ) képzés 4 terepen töltött napból(péntek 6 órás)állt.
Egyik nap lemértem 54 percet töltöttem valós feladat végrehalytással, a többiben várakoztunk, hogy a 8 foglalkozási hely egyikéhez odaférjünk.
Ráadásul fel volt osztva az egyes harcos képzéstől, a lövészpáron át a 2 tűzcsoport elfoglalt egy kisebb épületet.
Na voltak akik az épület elfoglalásával kezdték.
Azt sem tudták, hogyan menjenek be egy szobába.
És ezt az egyik topp tábornok Sándor érában.
Van ellenpéldámi is.
Szolnokiak álltál tartott újdörögdi képzésen, reggeltől estig csináltuk.
Kajaszünet, és rövidebb megbeszéléseket kivéve.
Kiváló képzés volt.
De Tatán inkább az első volt jellemző.
Meg a Honvédség egészére is.
Gondolom a tartalékosokat meg még annyira nem akarják, tudják megszakítani.
Szóval sok reményt nem látok jólképzett tartalékos harckocsizók, vagy tüzérre.
Egy kérdésem viszont lenne.
A most Amerikába vagy Koszovóban menő tartalékosok, ezt hogy rendezik a munkahelyükkel?
Éljenek a konteok!!! De valszeg ezek nem azok. Már-már stratégiának gondolom. Ha küldünk oda Lynxet...... Bár ezen felül is van átfedés a két haderőfejlesztés között.Hoppá!! Na ki lesz állítólag a Katari nagykövetünk??
A Magyar Honvédség távozó főparancsnoka nagykövet lesz Katarban
Katarba küldik Korom Ferenc vezérezredest, aki a közel-keleti arab emírség fővárosában, Dohában nagyköveti posztot tölt majd be – értesült a hvg.hu. A Honvédség volt főparancsnokának távozása körül még sok a kérdőjel, de Orbán Viktor éppen ma méltatta úgy, hogy “kiváló ember”.hvg.hu
"Korom Ferencet egyébként éppen ma méltatta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányinfón, amikor a hvg.hu kérdésére a volt főparancsnok felmentéséről beszélt. Orbán a tábornokot úgy jellemezte: "kiváló ember, sokat fogunk még együttműködni". A szakmai munkájával is elégedett volt, azonban – tette hozzá – a Honvédség életében most “új szakasz következik”."
A Magyarország-Katar perszonálúnió újabb fejezetét láthatjuk.Éljenek a konteok!!! De valszeg ezek nem azok. Már-már stratégiának gondolom. Ha küldünk oda Lynxet...... Bár ezen felül is van átfedés a két haderőfejlesztés között.
Leszmég Doha magyar falu!A Magyarország-Katar perszonálúnió újabb fejezetét láthatjuk.
Nekünk is lesz 117 vadászgépünk?A Magyarország-Katar perszonálúnió újabb fejezetét láthatjuk.
Hát persze hogy így történt...♂️Úgy gondolom bármely sereg alapkiképzése kevés arra hogy igazán használható tudást szedjen magára az ember.
Azt a csapatnál szerzi meg, és nem pár hét alatt.
Az alapok arra jók, hogy betudják integrálni egy már remélhetőleg jól működő rendszerebe.
Az évi kb 20 nap szétszórva, sokaknak a nulláról indulva édeskevés. (teljesen más az a tartalékos rendszer, ahol nagyrészt voltak sorkatonák az emberek)
Ráadásul aki volt katona az tudja, egy kiképzéssel eltöltött nap, jelentős része nem azzal telik.
Tatán volt városi harc képzés, 1! hetes(miért nem volt rá több idő? ) képzés 4 terepen töltött napból(péntek 6 órás)állt.
Egyik nap lemértem 54 percet töltöttem valós feladat végrehalytással, a többiben várakoztunk, hogy a 8 foglalkozási hely egyikéhez odaférjünk.
Ráadásul fel volt osztva az egyes harcos képzéstől, a lövészpáron át a 2 tűzcsoport elfoglalt egy kisebb épületet.
Na voltak akik az épület elfoglalásával kezdték.
Azt sem tudták, hogyan menjenek be egy szobába.
És ezt az egyik topp tábornok Sándor érában.
Van ellenpéldámi is.
Szolnokiak álltál tartott újdörögdi képzésen, reggeltől estig csináltuk.
Kajaszünet, és rövidebb megbeszéléseket kivéve.
Kiváló képzés volt.
De Tatán inkább az első volt jellemző.
Meg a Honvédség egészére is.
Gondolom a tartalékosokat meg még annyira nem akarják, tudják megszakítani.
Szóval sok reményt nem látok jólképzett tartalékos harckocsizók, vagy tüzérre.
Egy kérdésem viszont lenne.
A most Amerikába vagy Koszovóban menő tartalékosok, ezt hogy rendezik a munkahelyükkel?
Ekkora baromságot...Jézusom!Hát persze hogy így történt...♂️
Egy indoklást esetleg a szakértéshez?Ekkora baromságot...Jézusom!
Én nem szakértek...úgy látom van itt elég!...Egy indoklást esetleg a szakértéshez?
Hát a kolléga csak 12 évig szolgált Tatán. Igaz nem mostanában szerelt le, szóval ez régebbi tapasztalat, de ez előfordult mindenhol alakulatfüggetlenül, igazából foglalkozásvezető függő, ha valaki belehúzza a nemesebbik szervét az olyan is lesz sajnos.Én nem szakértek...úgy látom van itt elég!...
Csak a tatai kiképzés részről mondtam el a véleményemet!...ami baromság!
Híresztelések szerint (december óta terjednek) Katar a VBCI befucsolása után is 8x8-ra hajt és a Boxernak lejt a pálya. Mikozben Iveco is kínál nekik úszóképes SuperAV-t.Éljenek a konteok!!! De valszeg ezek nem azok. Már-már stratégiának gondolom. Ha küldünk oda Lynxet...... Bár ezen felül is van átfedés a két haderőfejlesztés között.
Német befutó, oda-vissza.Híresztelések szerint (december óta terjednek) Katar a VBCI befucsolása után is 8x8-ra hajt és a Boxernak lejt a pálya. Mikozben Iveco is kínál nekik úszóképes SuperAV-t.
Én a konkrét példára értettem...soha nem volt így CQB tartva Tatán...és ezt tudom!Hát a kolléga csak 12 évig szolgált Tatán. Igaz nem mostanában szerelt le, szóval ez régebbi tapasztalat, de ez előfordult mindenhol alakulatfüggetlenül, igazából foglalkozásvezető függő, ha valaki belehúzza a nemesebbik szervét az olyan is lesz sajnos.
De ezek szerint te még nem vettél részt szarul megszervezett és kivitelezett kiképzési foglalkozáson, aminek csak örülni tudok.