K
kamm
Guest
Meg azt is megadtak, hogy a megkovetelt evi 250M euros teljes operational coston belul maradnak...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
vanNicsak, Szolnokon zöld barettet kapnak az ÖTT-sek? Az elsőn látom hogy kiképző, de a hátsó az tartalékos, látszik felvarróján.
Tartalékos katonákat képeznek Szolnokon - Honvédelem
Június utolsó hétvégéjén húsz önkéntes területvédelmi tartalékos katona kiképzése folytatódott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.honvedelem.hu
Alapvetően azért amikor az ember tpasztalja munkahelyén a 'gördülő tervezést', inkább a ver..m bele a f.....m ami elhangzik.Sztem egyébként a gördülő tervezés jó. Sok változó van, amit figyelembe kell vennünk, ezt muszáj figyelembe venni. Pont ezen újratervezés kapcsán jelezték, hogy a kiképzőgép buli csúszik. Én ezt figyelembe venném a találgatásoknál és átgondolni, mi lehet az oka. Emellé még egy jelzés jött, hogy a Gripen C-ét fejlesztjük. Tehát ha lesz is megegyezés vadászgép ügyben, valszeg nem 2-3 éven belül jön. Ennek lehet anyagi, de gyártási oka is.
Többet fogunk tudni ha nyár végéig meglátjuk a Saab dealt, mi lesz a fejlesztés a jelenlegi Gripenjeinknél.
Egy előnyét látom a csúszásnak, a szárazföldi haderőre tudunk koncentrálni!
Egyel öregebb, kisebb Cougar (H215M) üzemeltetők pontosanCsak mint érdekesség: Bulgária Caracal üzemeltető is... van nekik egy tucat.
Jó észrevétel. A szlovéneknek is AS532 Cougar van, arra is azt mondták augusztus 20-án, hogy majdnem olyan mint amilyen nekünk lesz.Egyel öregebb, kisebb Cougar (H215M) üzemeltetők pontosan
1 db szlovák PMU és az ukrán PT és PSz-szel nem lövöldözöd le ezeket.
Az apróbb szuttyadékok hasznosságát a gripen EW képességei nagyban csökkentik (azt nem mondom, hogy nullázzák, de ebből a szempontból a jó EW képességek hasznosak)1 db szlovák PMU és az ukrán PT és PSz-szel nem lövöldözöd le ezeket.
Szerbek cucca? (PMU-2)
Ma per pillanat, 3 irányból lehet rajtunk S-300. Észak-Kelet-Dél.
Az apróbb szutyadékokról nem is beszélek, Negan megtette.
Hát,a folyamatos hullámú besugárzok elöl még a zsidó nem lopakodó gépek is inkább a radarhorizont alá menekülnek......Pedig ők harcban bizonyitott módon nagyon jók a légvédelem elleni harcban.Az apróbb szuttyadékok hasznosságát a gripen EW képességei nagyban csökkentik (azt nem mondom, hogy nullázzák, de ebből a szempontból a jó EW képességek hasznosak)
Mondtam én olyat, hogy az elkerülő manővereket alkalmazni tilos mert van egy használható zavarórendszered ?Hát,a folyamatos hullámú besugárzok elöl még a zsidó nem lopakodó gépek is inkább a radarhorizont alá menekülnek......Pedig ők harcban bizonyitott módon nagyon jók a légvédelem elleni harcban.
Az uj Gripeneke nullazzak (oreg Kubok, Iglak stb).Az apróbb szuttyadékok hasznosságát a gripen EW képességei nagyban csökkentik (azt nem mondom, hogy nullázzák, de ebből a szempontból a jó EW képességek hasznosak)
Plane, hogy alapszabaly, hogy addig nem feded fel a lapjaid, amig nem muszaj, ugye.Mondtam én olyat, hogy az elkerülő manővereket alkalmazni tilos mert van egy használható zavarórendszered ?
Hát azt hogy nullázzák azért egy pilóta helyében sem akarnám tesztelni.Az uj Gripeneke nullazzak (oreg Kubok, Iglak stb).
Nem-viszont igy támadni sem tudsz.....Vagyis a légvédelem megóvta a célpontodat.Mondtam én olyat, hogy az elkerülő manővereket alkalmazni tilos mert van egy használható zavarórendszered ?
Annyit mondtam hogy az ew rendszer csökkenti a régebbi légvédelmi rendszerek hatékonyságát nem pedig hogy immunitást jelent ellenük.Nem-viszont igy támadni sem tudsz.....Vagyis a légvédelem megóvta a célpontodat.
Plusz akkor még nem számoltál a védővadászokkal.Zavaróadó bemérhető,rávezethető a vadászgép.
A lopakodás olyan előny,amit másképpen igen drágán lehet kiegyenliteni.Mert a támadógépet védővadászoknak és zavaró/légvédelem lefogó gépeknek kell kisérnie.Vagyis több gépre van szükséged ugyan azt az eredményt elérni.És igy gyorsan kijön,hogy X db F35 által elvégezhető "munkához",2-3X mennyiségű Gripen Ere van szükséged.....Igy meg már drágább a svéd gép.
Diszelegni elég a Gripen,de modern háborúra már drága.
Rendszerben és harcértékben kellene gondolkodni.Ár-érték arányositáskor is.
Ez szerintem nem valós.Legalábbis a Gripenhez viszonyitva.Amcsik bármikor blokkolhatják a Gripenek supportját,csak szándék kérdése.politikai ára túl magas
Szerinted nem valós maradjunk ennyiben.Ez szerintem nem valós.Legalábbis a Gripenhez viszonyitva.Amcsik bármikor blokkolhatják a Gripenek supportját,csak szándék kérdése.