@kriss a 2%-ot 2 évvel korábban elérjük hozzászólását elfogadom, mert hibus.
Ausztria 3,494 milliárd USD-t költött 2020-ban, ami a mi tavalyi ~2,2 milliárdunkhoz képest nem 400 millió eltérés.... Igaz, nem is a duplája, csak 158%-a.
A GDP-nk várható értéke 154.56 milliárd USD volt 2020-ban.
Ehhez képest 778 milliárd forint a honvédelmi költségvetés 2021-ben. Ez 2 milliárd USD felett van, de nem 3 milliárd....
Az éves honvédelmi költségvetésről törvény rendelkezik, a külön forrásból történő beszerzések külön kalapból mennek. Ne tessék összekeverni, még ha örvendetes. A hadiipari beruházások pedig másik tárca alá tartoznak.
A csehek 3,3 milliárdja nem 2%, ha ők is meglépik, nekik 4,4 milliárd lenne....
(Az utolsó sorokhoz: Azt az apró, de többször emlegetett tényt ne tessék már elfelejteni, hogy a Keleti-féle koncepciót a kedves vezetőtök zúzta szét. Az is tény, hogy a később jövők is romboltak, de a legalacsonyabb honvédelmi költségvetéseket (1% alatt) a Fidesz produkálta. Tehát közös a felelősség. Annyit lehet mondani, hogy a kormány végre elkezdte a képességek visszaépítését, és a hadiipari fejlesztéseknek is örülhetünk. Az meg, hogy miért ugrottak ilyen nagyot, igazából engem nem érdekel.)
Az, hogy tűzoltás van, tény, mert az elvesztett képességeket újra fel kell építeni. Ezt mondhatta volna akár az Origo, MN, MTV meg a többi kormányszócső, de nem kaptak rá engedélyt.
Szóval, szerintem nem hemzsegnek a hibák, ellenben nektek már megint vörös posztó a Népszava. (De még egyszer megjegyzem: nem azt a cikket olvastam, azt
@Terminator linkelte be.)