Látom magadra ismertél, amikor LMzek legendás lelkesedését szatirikus formában idézem. De nektek nem tűnik fel, hogy gombokért megkapnánk a svéde... ja már beolvasztották. De ingyen ideadnák a finnek, de minimum gombokért a saját hetvenketteseiket. A lengyelek is ingyen megtámogatnának a kivont darabokkal, csak vigyük! Értem, hogy nálad hitéleti vita, de mégis elég fix tényként lett leírva, hogy a szerbek is a jövőben 200 hk aktív szolgálattal számolnak.
Nem furcsa, hogy mindenki a szembejövő sávban közlekedik? (LMzeknek legalább van rá egy saját válasza. Korrupció, csak a gonosz politikusok.) És neked mi a válaszod rá, hogy e mellé 2030-tól megkaphatjuk gombokért a csehek szovjet tankjait az alapján, hogy milyen lelkesedéssel nézegették a katonák a kiállításon a Leopárd2-t. A tótok is már egyszer kivonták a forgalomból őket és utána csak annyi időre állították vissza, amíg a váltó típus meg nem oldódik.
Óriási lehetőségeink lesznek az elkövetkezendő 15 évben felvásárolni akár több, mint fél ezer olcsó hk-t. Nem furcsa?
Egyrészt. De ügye ha ők hűségesen másolni kezdik a román elvtársakat, akkor az Agilis példája is elrettentő, illetve mi is létrehozhatunk egy szerviz bázist amerikai helikopterek beszerzéséért, ahogy ők elsorvasztják a saját AirBus gyárukat.
Néha nem tudom, hogy amikor néhány fórumtárs nagy lelkesen mondja, hogy ezt a haderőfejlesztést nem lehet leállítani, csak legfeljebb lelassul, akkor miben reménykednek. Nem akarok tippeket adni, de nem hiszem, hogy szükségük van rá. A régió országaiban ezernyi példa van arra, hogy egy éles irányváltással hogyan lehet bedönteni már meglévő szerződéseket, megbaszni hosszú távon a fenntartási költséget párhuzamos több típus üzemeltetésével. Nem tudom, hogy abban reménykednek-e, hogy nem csinálnak majd a mostani ellenzékiek semmit, csupán leviszik 1%-ra a kiadást, ahogy Berlin leendő kormánypártjai szorgalmazzák vagy Washington lesz a fő tanácsadójuk és párhuzamos típusok üzemeltetésével szimplán csak megnövelik a fenntartási költségeket.
Igazad van abban, hogy ez bagázs már bizonyított, képesek szétszarni a hadseregünket.