A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Ha huszárcsákót aggatnánk rájuk atillával és szablyával, az mitől lenne jobb? Nem épp a modernizáció lenne a lényeg?
Mutatom mennyire modern o_O :
PEEXi5gCzbDUvrYC8SnfB2FAG3-p3rSBCYvGBQnX-X5ApVuL0Kl2GxjjvDF5EEgS4th-J9EteUTuTXycRn4cIxY6ZupWYHmKAw

Ehhez képest a jelenlegi köznapihoz járó csákó:

300px-Military_of_Hungary-welcome.jpg

A képen a díszegyenruhával van párosítva.
A társasági, vagy köznapi meg ez:
5f51f091d72eb825493780.jpg

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Anyagra sokkal jobb mint a régi amúgy. De nem mostanában lesz belőle valami.
Nekem elsősorban a tányérsapkával meg a sztyúvi sapkával van bajom.
A ruhák nem lennének szarok, még a vállappal is ki tudnék egyezni, a fejfedők...

Szerintem a mostaniakat is ha legyártanák rendes anyagból, király lenne.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 964
99 241
113
Erre én is kíváncsi vagyok! Mármint az átstruktúrálásra.
Nagyon gyorsnak kell lenni, ha le akarjál zavarni a választásokig.
De miért akarnák addig lezavarni. A haderőfejlesztés ciklusokon átível.

Ha meg egy új rezsimnek más elképzelései vannak, teljesen mind1, hogy félúton vagy az átalakítás végén fúrja meg.

• Tetszik
Reactions: Loken

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 658
84 137
113

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 984
5 313
113
"De még a haderőfejlesztési program felénél sem tartunk."

Ennek megfelelően például a várpalotai régióban csak biztatni tudom a Magyar Honvédséget, hogy jobban vonják be ezekbe az eseményekbe a környéken élőket: lássák ők is, hogy gombokért nem adjuk el az országot!
HEHE

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 344
8 346
113
Mutatom mennyire modern o_O :
PEEXi5gCzbDUvrYC8SnfB2FAG3-p3rSBCYvGBQnX-X5ApVuL0Kl2GxjjvDF5EEgS4th-J9EteUTuTXycRn4cIxY6ZupWYHmKAw

Ehhez képest a jelenlegi köznapihoz járó csákó:

300px-Military_of_Hungary-welcome.jpg

A képen a díszegyenruhával van párosítva.
A társasági, vagy köznapi meg ez:
5f51f091d72eb825493780.jpg
valaki nagyon le akarja cserélni a történelmi múltal rendelkező magyar egyenruháto_O ez olyan mint hogyha a balos Hunyadi filmet tovább engedték volna a forgatókönyvnél....csak ezt hordania is kell majd a katonáinknak....nagyon köll valakinek az a zsíros zrínyi pénz.

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 344
8 346
113
1.Anyagra sokkal jobb mint a régi amúgy. 2.De nem mostanában lesz belőle valami.
1. azt sajnálom...de innen látszik hogy vékony és műszálas... na meg látva a malévos képet, az illetékes még egy eredeti ötlettel se tudott elő állni. egyszerűen lekoppintotta a malév egyenruhát.
2. ennek viszont örülök....remélem megállítják..inkább a meglévőt gyártsák jó anyagból

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár
H

Hummen23

Guest
Imádkozzunk sűrűn Maróth Gáspár(@Nem Dr Maróth Gáspár) urunkhoz hogy katonáink ne MALÉV pilótákként öltözzenek majd a jövőben. Hanem jobb anyagból készítsék a jelenlegi magyar katonai egyenruhákat.:hadonaszos:
Ez pont nem az ő hatásköre, szerintem.
Ha már egyenruha probléma kerül napirendre, akkor kezdjék a bocskaival.
Egyébként bármi jó, amiben büszke lehet a katona, és a korral is haladni kell. Minden időnek megvan a saját hagyománya, nem szabad csak a múltból táplálkozni.

• Tetszik
Reactions: kaktusz and L.O.B

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 269
5 586
113
Akinek a programja szimpatikusabb neked illetve sokan az alapján fognak szavazni a környezetemben, hogy hogyan élnek most.....

Mindenesetre a katonákon kívül kevesen fognak szavazni a különbözöző politikai erők honvédelmi programja alapján....

Hát Te írtad hogy egy dolog hogy most mit mondanak és egy másik mit tesznek kormányon. Akkor most hihetünk a programoknak vagy sem?

( Egyébként én aszerint fogok szavazni hogy az életszínvonalam hogyan változott illetve hogy a környezetem hogyan fejlődött.)

W

Wilson

Guest
Hát Te írtad hogy egy dolog hogy most mit mondanak és egy másik mit tesznek kormányon. Akkor most hihetünk a programoknak vagy sem?

( Egyébként én aszerint fogok szavazni hogy az életszínvonalam hogyan változott illetve hogy a környezetem hogyan fejlődött.)
Igen ez minden választási programnál így van, vajon hihetünk-e azt hirdető politukusoknak.Ami pedig a hozzászólásod második részét illeti, az emberek szinte mindenhol a "pénztárcájukkal" szavaznak.....

• Tetszik
Reactions: Venom85

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 940
12 786
113

Majd ezért is kapunk egy zártkapus mecset.

Erről van vmi cikk, pontosan mit mondott??
Egyébként saját tág ismerősei körömben van jópár volt nyugdíjas katonatiszt, akik Fletoékért a facen ölni tudnak. :)

Hja, kérem, ki merték vonni a MiG-21-est. ami szerintük a mai napig a világ legjobb gépe.
Iszonyatosan primitívek.

egymás fegyverét kipróbálós rész

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én '13-ban a szakaszparancsnokomnak írtam kérvényt, hogy növeszthessek arcszőrzetet. Ő engedélyezte. Onnantól kezdve senki nem szólhatott miatta.

Csak otthon, vagy szolgálat közben is növeszthetted?

Nagyon úgy néz ki, hogy igen. A "Bajszos", ha élne, csettintene...:confused:

Hát olvasd el a Harcát, és másképpen fogod látni.

A V4 vezérkarfőnökök megállapodásának aláírására került sor a kétnapos tanácskozások zárásaként...

245706606_4697015607052456_5031465222185125119_n.jpg

Itt azért keresnem kellett, hogy melyik a miénk, mert a szabások elég egyformák.

H

Hummen23

Guest
Csak otthon, vagy szolgálat közben is növeszthetted?
Hogy érted? Szabadság alatti (kultúrált) viselethez semmi közük.
Sok ellentmondásos utasítást kaptam altisztektől, tisztektől. Gondoltam ha a szakaszom hadnagya engedélyezi, onnantól senki nem fog belebonyolódni. Így is történt.
Amúgy a szolgálati szabályzat is engedélyezte, csak sok volt az öreg szoci berögződéses kolléga.

K

kamm

Guest
Akik kiváncsiak Maróth Gáspár kommunikációjára, ma a honvédelem.hu-n megjelent cikkben -igaz más szövegkörnyezetben-, de megjelent a "gombokért" szó:) Idézet:
"Ennek megfelelően például a várpalotai régióban csak biztatni tudom a Magyar Honvédséget, hogy jobban vonják be ezekbe az eseményekbe a környéken élőket: lássák ők is, hogy gombokért nem adjuk el az országot!"
Szenzacios Gasparunk, az a lenyugozo, hogy nemcsak az uzleti oldalaban jo, hanem hibatlanul erti ennek a (lakossag fele nezo) marketingvonzatat is. :cool: