Gyalogsági harcjármű. Azonkívül azért még van ott Lynx bázisú jármű az önjáró aknavetőtől a sebesültkihordón át a híradóig. Meg lesz csapatlégvédelem is!Az nem jön össze. Egy zlj 44 jármű.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Gyalogsági harcjármű. Azonkívül azért még van ott Lynx bázisú jármű az önjáró aknavetőtől a sebesültkihordón át a híradóig. Meg lesz csapatlégvédelem is!Az nem jön össze. Egy zlj 44 jármű.
mert nem annyi.Az nem jön össze. Egy zlj 44 jármű.
már 256 Lynx megrendeléséről van szó - bár a elméletilg a növekmény nagy része légvédelmis változat lesz...Hódmezőn van 2, Debrecenben 1 lövészzászlóalj. Ha mind Lynx-et kapna, az 5 x 44 darab lenne összesen, ami 220 darab. Közel van a megrendelt számhoz (218), de mégsem pont annyi. Ráadásul a különféle fegyvernemi és egyéb (sebesültkihordó, légvédelmi, stb.) változatok is beletartoznak az eredeti darabszámba - legalábbis úgy tudom. Ezért inkább azt valószínűsítem, hogy 4 x 44 darab lesz az alap - lövész (IFV) - kivitelű (176 db), és a maradék 40 - milyen meglepő, pont kerek szám - az egyéb változat.
Erről lemaradtam. Hol volt róla szó?már 256 Lynx megrendeléséről van szó - bár a elméletilg a növekmény nagy része légvédelmis változat lesz...
A 40 amit említesz nagyobb részt meg aknavetős (24?) + néhány parancsnoki, felderítő meg harctéri mentő...más nem is is nagyon kell...
Egy nyári nemzetbiztsonsági bizottsági ülésen hangzott el - valahol linketék a jegyzőkönyvet itt a fórumon...Erről lemaradtam. Hol volt róla szó?
A páncélos dandárban 2 zászlóalj van. A páncélgránátos dandárban van egy.Nemrég olvastam valahol, hogy a németeknél is 44 hk van egy páncélosdandárban (amiből van nekik 7).
Úgy tűnik ez alapján, hogy egy az egyben átvesszük tőlük a struktúrát. Tehát lesz 44 hk, és mellé ha jól tudom 88 Lynx (IFV) Tatán. Zászlóaljanként 44 darab, tehát 1 hk és 2 lövész zászlóalj.
Hódmezőn van 2, Debrecenben 1 lövészzászlóalj. Ha mind Lynx-et kapna, az 5 x 44 darab lenne összesen, ami 220 darab. Közel van a megrendelt számhoz (218), de mégsem pont annyi. Ráadásul a különféle fegyvernemi és egyéb (sebesültkihordó, légvédelmi, stb.) változatok is beletartoznak az eredeti darabszámba - legalábbis úgy tudom. Ezért inkább azt valószínűsítem, hogy 4 x 44 darab lesz az alap - lövész (IFV) - kivitelű (176 db), és a maradék 40 - milyen meglepő, pont kerek szám - az egyéb változat.
Mivel az MH 5. parancsnoka azt nyilatkozta, szerették volna bemutatni a dandár (Debrecenben!) jövőbeli harcjárművét, ezért arra tippelnék, hogy Debrecen és Vásárhely 1-1 Lynx zászlóaljat kap, és Vásárhelyen a második zlj kap valami gumikerekes eszközt.
De mondom, ez is csak találgatás a részemről, melyet arra alapozok, hogy az Alföldön két külön helyőrségbe diszlokálni a Lynxeket területileg nagyobb elrettentő erővel bírhat.
A dandárban nincsenek 120-as aknavetők, mert az zászlóaljtüzérség. A magyar ütegben nyolc löveg/aknavető van, az osztály az 3x8.A mennyi aknavetős Lynx jármű kell egy danárba? 12 vagy 24 esetleg 32?
Zászlóaljakhoz lesz rendelve egy aknavetős Lynx üteg 6-8 járművel?
Palkovics... szerintem fogalma sincs miről beszél. De ne nekem legyen igazam.Dr. Palkovics László:
"a magyar hadsereg ebből [Lynx] 256 darabot rendelt"
"a magyar hadsereg által rendelt 256 darab jármű"
Az nem jön össze. Egy zlj 44 jármű.
Ezzel valószínűleg képben van, mert gyárépítés rész az ő területe...Palkovics... szerintem fogalma sincs miről beszél. De ne nekem legyen igazam.
A mennyi aknavetős Lynx jármű kell egy danárba? 12 vagy 24 esetleg 32?
Zászlóaljakhoz lesz rendelve egy aknavetős Lynx üteg 6-8 járművel?
Két héttel ezelőtt jelentettünk be egy légvédelmi fejlesztést, a Lynx alapjára szerelt légvédelmi gépágyúfejlesztési programot, amelynek a gyártása szintén Magyarországon fog történni; illetve decemberben jelentettük be egy 8x8-as jármű, ez egy újgenerációs, a BTR-nek egyfajta utódja, de már tisztán elektromos hajtású és belsőégésűmotor-mentes harcjármű fejlesztését és majd a gyártását
Itt jobban jártunk volna a már kész Boxer megrendelésével. Az az elektromos hajtás harcjárműben dolog, hosszú történet lesz.
Egyelőre csak 3nyi lett megrendelve...Ezzel az a bajom többek között, hogy elvileg és gyakorlatilag lesz 4 Lynx zlj (ami 176 IFV), és nem látom azt a negyedik zászlóaljat nálad.
Inkább így gondolom 2031-re a nehézdandárt:
1 hk zlj Leo2, 2 lövész zlj Lynx, 1 lövész zlj 8x8 + tüzérség + egyebek.
Ebből a nehéz dandárból lesz (legyen) kettő.