Most akkor "várható" vagy "után"?Semmilyen kizáró okot nem látok. Különösen a tavaszi választásokba várható amerikai beavatkozás után!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most akkor "várható" vagy "után"?Semmilyen kizáró okot nem látok. Különösen a tavaszi választásokba várható amerikai beavatkozás után!
vagy inkább orosz...vagy kínai!Semmilyen kizáró okot nem látok. Különösen a tavaszi választásokba várható amerikai beavatkozás után!
Ugye tudod, ha bukás van, akkor nincs miről többet beszélnünk ebben a témában. Nincs olyan, hogy magyar szuverenitás és Amerika együtt. Egyetlen ellenségünk van jelenleg, az pedig az USA. Hozzájuk képest Ukrajna csak egy jelentéktelen fenyegetés.vagy inkább orosz...vagy kínai!
Nyiss egy "konteo kuckó" topikot és ott nyomjad ezt!
Trump-féle marhaság, hogy az esetleges(!) bukást mér előre csalással magyarázzuk...
A megrendelt cuccok szerintem mindenképp megérkeznek, a 2%-os GDP arányos költés pedig NATO kötelezettség, amit az orosz-ukrán konfliktus miatt sokkal komolyabban is vesznek, szóval nem kell apokalipszist vízionálni - bár világhódító hadsereget sem. A haderő reformot sajnálni fogom, minden más szempontból erősen rászolgáltak a bukásra.Ugye tudod, ha bukás van, akkor nincs miről többet beszélnünk ebben a témában. Nincs olyan, hogy magyar szuverenitás és Amerika együtt. Egyetlen ellenségünk van jelenleg, az pedig az USA. Hozzájuk képest Ukrajna csak egy jelentéktelen fenyegetés.
használják még őket, vagy már raktáron tartalékban vannak ahogy @ZRÍNYI 20!026 mondja?
Az AT-5 (Konkursz) rakétáik sem sokat érnek ma már harckocsik ellen, annyira elterjedtek a reaktív páncélok. Tényleg nincs értelme hadrendben tartani őket - pláne hogy jönnek a Spike-ok.2018-ban szerepeltek utoljára nyilvánosan az Olvadó páncél hadgyakorlaton, azóta semmilyen kiképzős-gyakorlatos híradásban nem voltak benne. 2019-es Budaörsi repülőnapon se volt Brdm, pedig ott minden komolyabb eszköz kint volt, pl D-20.
Szerintem nincsenek, gondolom elvitték mindet tatáról amikor volt a nagy selejtezési akció mindenütt (képeken látszott pc.törő felépítményes is, nem hiszem hogy hagytak volna ott). 2018-ban is csak 4 rettenet állapotút sikerült előkaparni, a korábbi anyagokban is látszott hogy egy komolyabb rendbetétel nélkül ezek nem sokáig húzzák.
Persze hogy használják őket , ez a videó párnapos és benne van egy BRDM ráadásul éles gyakorlatozáson (be is időzítettem ahoz a részhez) :használják még őket, vagy már raktáron tartalékban vannak ahogy @ZRÍNYI 20!026 mondja?
Van még Konkursz egyáltalán?Akkor rosszul kerestél szerintem.
Mondjuk én egy kicsit óvatosabban foglalkoznék a kínai technikával. Jellemző példa a cégem, a MÁV Cargo. Most bérel kínai villanymozdonyokat, a német teszteken a németek csak pislogtak. Nem akarok német márkát írni, de a kínaihoz képest egy nagy fostalicska volt. Főleg, amikor eljön majd az az idő, amikor a betanított Yusuf-ok rakják össze a technikát, mert a németnek a munka büdös. Vajon a norvégok miert vásároltak a PZH helyett K9-et? Nem hinném, hogy annyival olcsóbb lett volna, de lehet ár-érték arányban jobb. Úgyhogy a logisztikát most hagyjuk. Szóval nem kell tartani a kínai technikától ,mivel úgysem lesz, de még a jó Dél-Koreai cuccokat sem tudom elképzelni. Azért jobb lenne, ha minél több helyről szereznénk be techikát, nem csak a németek valagát kellene fényesre nyalni. Ne legyen igazam, de a feketeleves még csak ezután jön.vagy inkább orosz...vagy kínai!
Nyiss egy "konteo kuckó" topikot és ott nyomjad ezt!
Trump-féle marhaság, hogy az esetleges(!) bukást már előre csalással magyarázzuk. Tipikus orosz dezinformációs taktika: ha nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnék, akkor az csak külföldi ügynökök miat lehet. Az fel sem merül, hogy egyszerűen az embereknek teli van töke azzal ahogy mennek a dolgok...
Hogyne lenne,ott a RHINO,még mindig teljesen élvonalbeli.. Nekem egyébként nagy favoritom...Van olyan cuccuk vagy innovációjuk, ami modernnek számít? (Most nem is a jelenlegi hazai helyzethez képest, hanem a kor technikai színvonalához viszonyítva.) Vagy esetleg jók lennének egy fejlesztési alapnak?
MÁV cargo alatt a Rail Cargo Hungáriát érted ?Mondjuk én egy kicsit óvatosabban foglalkoznék a kínai technikával. Jellemző példa a cégem, a MÁV Cargo. Most bérel kínai villanymozdonyokat, a német teszteken a németek csak pislogtak. Nem akarok német márkát írni, de a kínaihoz képest egy nagy fostalicska volt. Főleg, amikor eljön majd az az idő, amikor a betanított Yusuf-ok rakják össze a technikát, mert a németnek a munka büdös. Vajon a norvégok miert vásároltak a PZH helyett K9-et? Nem hinném, hogy annyival olcsóbb lett volna, de lehet ár-érték arányban jobb. Úgyhogy a logisztikát most hagyjuk. Szóval nem kell tartani a kínai technikától ,mivel úgysem lesz, de még a jó Dél-Koreai cuccokat sem tudom elképzelni. Azért jobb lenne, ha minél több helyről szereznénk be techikát, nem csak a németek valagát kellene fényesre nyalni. Ne legyen igazam, de a feketeleves még csak ezután jön.
Bocsi igazad van persze.MÁV cargo alatt a Rail Cargo Hungáriát érted ?
Igen, én voltam. Nagyon úgy fest, hogy semmi sem lett belőle, sok víz lefojt azóta a Dunán...Nem tudom emlékeztek-e rá, de pár éve egyik fórumtársunk elment egy állásinterjúra a Currus-hoz ahol körbevezették, és részletesen beszámolt nekünk arról amit neki meséltek hogy ott már nagyban készülnek a BTR-modernizálásra. (a hozzászólást szerintem lehetetlen visszakeresni, amennyi találat kiadna ezekre a kulcsszavakra) Na ebből nem lett semmi és már világos hogy nem is lesz modernizálás, de akkor úgy tűnik hogy még egy nagyjavítás bele fog férni.
Na akkor meg is van a legkeményebb acélkocka szerte a világon.Persze hogy használják őket , ez a videó párnapos és benne van egy BRDM ráadásul éles gyakorlatozáson (be is időzítettem ahoz a részhez) :
Az AT-5 (Konkursz) rakétáik sem sokat érnek ma már harckocsik ellen, annyira elterjedtek a reaktív páncélok. Tényleg nincs értelme hadrendben tartani őket - pláne hogy jönnek a Spike-ok.
Utóbbiakat Gidrán helyett inkább NSM-re kellene tenni - Gidrán böhöm nagy, könnyű célpont.
Helló:Nézd meg egy kicsit mit takar a jäger a németektől a finnekig.
tűzakadálypálya es a hozzá rendelt foglalkozás alapkiképzésnek is része... trotil égetés napalm stb. még a tartalékosoknak is a modul része ám.Na akkor meg is van a legkeményebb acélkocka szerte a világon.
Szeretném felhívni a figyelmet a szolnoki kontingens kiképzésén látható könygáz sátorra.
A sátor világító ablakától 2-re álló hölgyet érdemes figyelni! Meg azt, ahogy kijön a sátorból....
Be is igazítottam...
Biztos, hogy megkapják.Ha a pc.törő tüzérosztály illetve a lövészek támogató szakaszai is megkapják a Spike-ot akkor kifut minden régi orosz rakéta, jobb esetben még mielőtt lejárnának.
A CG APC-k, IFV-k és "puhatestűek" ellen jó lehet, APS-sel ERA-val telepakolt MBT-k ellen már kérdéses, hogy kellően hatásos-e.Ha a pc.törő tüzérosztály illetve a lövészek támogató szakaszai is megkapják a Spike-ot akkor kifut minden régi orosz rakéta, jobb esetben még mielőtt lejárnának. Amúgy a Konkursz azért felnyitná a TR-85-ösöket (ne feledjük hogy a CG se erősebb, igaz nem is az a dolga hogy kilométerekről leszedj bármit is), de a lejárati idő miatt ez a kérdés amúgy is eldőlt.