A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 446
21 172
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Egy biztos fel fognak gyorsulni a beszerzések vagy legalább is a szerződéskötések! Szerintem ha a választások pozitívan zárulnak nem lesz egy rossz évünk! Ami érdekes, hogy 1 évvel ezelőtt mikor ugyan csak az M1-en nyilatkozott MG a rakétatüzérségről még az volt a koncepció, hogy egyenlőre várunk! Megvárjuk azt a technikai ugrást amitől megéri bevásárolni! Most meg úgy nyilatkozta, hogy prioritást élvez!

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 980
7 825
113
Egy biztos fel fognak gyorsulni a beszerzések vagy legalább is a szerződéskötések! Szerintem ha a választások pozitívan zárulnak nem lesz egy rossz évünk! Ami érdekes, hogy 1 évvel ezelőtt mikor ugyan csak az M1-en nyilatkozott MG a rakétatüzérségről még az volt a koncepció, hogy egyenlőre várunk! Megvárjuk azt a technikai ugrást amitől megéri bevásárolni! Most meg úgy nyilatkozta, hogy prioritást élvez!
Megváltoztak a változók időközbe , eddig volt erre idő hogy még várjunk vele , mostmár nincs

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 446
21 172
113
Megváltoztak a változók időközbe , eddig volt erre idő hogy még várjunk vele , mostmár nincs
Eddig sem volt! Egyre szarabb a helyzet és ezt már 3-4 évvel ezelőtt is láttuk! Én tényleg nem akarok belpolt csinálni a topikból ezért csak annyit mondok, hogy remélem számunkra pozitív döntés születik áprilisban haderő és hadi iparfejlesztés szempontjából!

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
904
2 582
93
Amennyiben tényleg mégjobban rákapcsolunk a fejlesztésekre, akkor a napokban esedékes Gripen tárgyalás is jó irányba haladhat, s mielőbbi bővülést hozhat. Segíti a folyamatot a figyelemreméltó gazdasàgi növekedés, és a biztonságpolitikai helyzet is.
Nemsokára itt a vàlasztások napja, s utána több bejelentés is lesz szerintem. Az új helyőrségekkel kapcsolatos bejelentésekkel viszont nem értem miért várnak?

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 972
17 196
113
Szerintem baromira nincs igény ekkora KC390 szállítógép kapacitásra.
Max egy harmadik kellene ha azzal számolunk hogy egy mindig karbantartás alatt van, de ennél valószínűleg jobb a hadrafoghatósága.

Mit és hova szállítanánk 4 géppel?!
Ejtőernyősöket erősítésként a szomszédba :rolleyes: .
Ez nem elég érv számodra a négy gép mellett?????:)

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 342
113
Ejtőernyősöket erősítésként a szomszédba :rolleyes: .
Ez nem elég érv számodra a négy gép mellett?????:)
A 3. gépnek lenne, és lett is volna értelme, az általános rendelkezésreállási szempontok miatt.
Hogy elmaradt, az nem feltétlen tragédia - ismerve a kialakításra került szállító flotta sokoldalúságát.
A +2 gép viszont nekem már a nettó pénzpazarlás kategóriája.
Annyi pénzt merevszárnyas deszantszállításra felesleges elpazarolni. Azt a pénzt szépen Chinookokra (4-6db) kell elkölteni, ha már tényleg nem tudunk mire költeni.
Mert azokat a melységben betett alakulatokat el is kell tudni látni, ilketve ki is kell tudni hozni, ha nagyon nagy a gáz.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 446
21 172
113
A 3. gépnek lenne, és lett is volna értelme, az általános rendelkezésreállási szempontok miatt.
Hogy elmaradt, az nem feltétlen tragédia - ismerve a kialakításra került szállító flotta sokoldalúságát.
Annyi pénzt merevszárnyas deszantszállításra felesleges elpazarolni. Azt a pénzt szépen Chinookokra (4-6db) kell elkölteni, ha már tényleg nem tudunk mire költeni.
Mert azokat a melységben betett alakulatokat el is kell tudni látni, ilketve ki is kell tudni hozni, ha nagyon nagy a gáz.
Nagyon remélem hamarosan kapunk fejleményeket ezzel a beszerzéssel kapcsolatban is! Kiváncsi vagyok mit bizniszelnek!

K.Attila63

Active Member
2019. február 4.
158
143
43
Én megelégednék 3db is de szerintem az Usából sosem fogunk repcsit meg helit beszerezni.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 068
82 906
113
A toborzásról egyeztettek

Az MH KIKNYP szervezeti felépítése megváltozott: minden toborzó központban, így a veszprémiben is a koordinációs tiszt kezében összpontosulnak a toborzási feladatok. Ez azt jelenti, hogy a Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyei toborzóirodák – mint alárendelt szervezeti egységek – a koordinációs tiszten keresztül tartják a kapcsolatot a feltöltésre váró alakulatok személyügyeseivel...

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 982
5 306
113
Fel fognak gyorsulni az események beszerzés terén! Kiváncsi vagyok a Gripenekkel mit találnak még ki az upgrade-en túl..!

• Tetszik
Reactions: honved

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 982
5 306
113
plusz egy századot - már mondták...
Az a kérdés megéri e! Jogosak a félelmek hogy 2 század Gripenbe sokkal könnyebben beleragadunk! Ha viszonylag olcsón meg lehet venni használtan akkor oké, ha viszont viszonylag drága akkor lehet inkább várni kellene a 6gen fejlesztésekre...!Kérdés mikorra lesz azokból bármi...!

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 626
44 306
113
Az a kérdés megéri e! Jogosak a félelmek hogy 2 század Gripenbe sokkal könnyebben beleragadunk! Ha viszonylag olcsón meg lehet venni használtan akkor oké, ha viszont viszonylag drága akkor lehet inkább várni kellene a 6gen fejlesztésekre...!Kérdés mikorra lesz azokból bármi...!
Most is bele vagyunk ragadva - több van belőle vagy kevesebb, nem ezen múlik a típus váltás. Egyébként még vagy 10 évig elég jó gép lesz a Gripen a környéken. Szerintem 2026 után indíthatnak egy újabb lízinget a második századra - az annyira nem lenne meg terhelő a költségvetésnek a többi fejlesztési program mellett. Nagy javított, upgradelt svéd C/D gépek jöhetnek "gombokért".
Vadai magyarázott valamit 2030-as évekig szóló projektről, amit évvégén nyomtak át honvédelmi bizottságon - lehet hogy az második Gripen századról szólt, mert a többi programunk nem tart addig...

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
452
1 779
93
Most is bele vagyunk ragadva - több van belőle vagy kevesebb, nem ezen múlik a típus váltás. Egyébként még vagy 10 évig elég jó gép lesz a Gripen a környéken. Szerintem 2026 után indíthatnak egy újabb lízinget a második századra - az annyira nem lenne meg terhelő a költségvetésnek a többi fejlesztési program mellett. Nagy javított, upgradelt svéd C/D gépek jöhetnek "gombokért".
Vadai magyarázott valamit 2030-as évekig szóló projektről, amit évvégén nyomtak át honvédelmi bizottságon - lehet hogy az második Gripen századról szólt, mert a többi programunk nem tart addig...
Nem lenne jobb esetleg 26 után, 2 század svéd erik, a mostani flotta kitartana míg a 2 század megérkezik és át tudják venni a feladatot, mivel a 6gen gépek számunkra nem biztos hogy 38-40 elött elérhetők lesznek, addig viszont 2 század c/d sem lenne top

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 626
44 306
113
Nem lenne jobb esetleg 26 után, 2 század svéd erik, a mostani flotta kitartana míg a 2 század megérkezik és át tudják venni a feladatot, mivel a 6gen gépek számunkra nem biztos hogy 38-40 elött elérhetők lesznek, addig viszont 2 század c/d sem lenne top
Csak az Eriket háromszor annyi gombért adják! :D

T

Törölt tag 1586

Guest
Nem lenne jobb esetleg 26 után, 2 század svéd erik, a mostani flotta kitartana míg a 2 század megérkezik és át tudják venni a feladatot
Kérlek áruld el te mihez kezdenél 2026 ban, az akkor még félidősnek sem nagyon nevezhető, frissen a tulajdonunkba került 14 C/D vel...?
a.) kitolnád őket a Mig-29 ek mellé a dínó parkba
b.) sz...nál az extra klts.ekre és együtt üzemltetnél 2 teljesen eltérő típust (1 sz.d C/D es 2 sz.d E/F)
c.) megpróbálnád eladni őket...igaz hogy a Svédek még az új Gripeneket sem nagyon tudják eladni sehová, de majd a mi, a használt gépeinket bizonyosan el tudjuk majd adni jó pénzért olyannak aki még a Svédeknek is tetszik...:rolleyes: