Maróth - RSzR tandem M1 az amcdi kirándulásról.
A TV2 Mokka adásában is voltak. Itt érhető el az adás.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Maróth - RSzR tandem M1 az amcdi kirándulásról.
A nagy hatótávolság, amit RSzR említett az ugye nem a 30-40 km-t kell érteni?A TV2 Mokka adásában is voltak. Itt érhető el az adás.
ez csak tárgyalás kérdéseCsak az Eriket háromszor annyi gombért adják!
aztán mit csinálsz velük? felküldöd célnak a légvédelem elé?Nincs más megoldás, venni kell egy rahedli harci drónt...! Már úgy értem tegnapra...!
titok...!ez csak tárgyalás kérdése
aztán mit csinálsz velük? felküldöd célnak a légvédelem elé?
Első körben jó felderítő drónok kellenek (pl. Heron, Hermes), hogy lefüleljük, bemérjük a légvédelmi állásaikat biztonságos távolságból. Ezt követően SRBM-mel vagy Gripenről induló SDB-vel leirtjuk a radarjaikat, majd indulhatnak a harcidrónok vadászni.ez csak tárgyalás kérdése
aztán mit csinálsz velük? felküldöd célnak a légvédelem elé?
Valamiért ott ez fontos volt " együtt be és együtt ki".A TV2 Mokka adásában is voltak. Itt érhető el az adás.
Érezd magad megdicsérve, mert dolgoztál vele, próbálsz új információt hozni a fórumra és volt akinek ez új infó volt.Na kedveskéim... Ma kellett volna pár dolgot csinálnom a szabadnapomon, de inkább...
Biztosan volt már pár dolog közüllük a fórumon (volt amit láttam is) és nem a teljes, de csokorba szedve:
Adásvételi szerződés „ELEFÁNT Vezetőnélküli robot járműplatform beszerzése kutatás-fejlesztési feladatok végrehajtásához (2021)”:
78153-2022 - Result
ted.europa.eu
Adásvételi szerződés „IFF MARK XII-A MODE 5 Level 1 képes elektronikus idegen-barát azonosító berendezések beszerzése MISTRAL MCP lokátor és vezetési ponthoz” tárgyban:
78158-2022 - Result
ted.europa.eu
1. rész: 5,3 m3-es repülőbenzin töltő gépjármű
2. rész: 37 m3-es üzemanyag szállító szerelvény
3. rész: 10 m3-es 3 tengelyes üzemanyag töltő gépjármű:
79342-2022 - Result - TED - Liferay DXP
ted.europa.eu
Adásvételi szerződés: Virtuális valóság lőszimulátor készlet beszerzése tárgyban:
81986-2022 - Change
ted.europa.eu
Taktikai járművek beszerzése:
60982-2022 - Result - TED - Liferay DXP
ted.europa.eu
Gyorstelepítésű tábori elhelyezési készlet:
61125-2022 - Result - TED - Liferay DXP
ted.europa.eu
Adásvételi keretszerződés „H145M helikopterek fenntartása 2021-2026" tárgyban:
648490-2021 - Result
ted.europa.eu
Adásvételi szerződés: Virtuális valóság lőszimulátor készlet beszerzése tárgyban:
2431-2022 - Competition
ted.europa.eu
Tűzoltó védőruhák:
32821-2022 - Result
ted.europa.eu
IRIS-T:
39496-2022 - Result
ted.europa.eu
Érezd magad megdicsérve, mert dolgoztál vele, próbálsz új információt hozni a fórumra és volt akinek ez új infó volt.
Egy kis észrevétel: Ha végigolvasod a dokumentumokat, akkor látni fogod ezek egy része eredménytelen eljárás, egy része pedig csak a kiírás módosítása (általában a ajánlat adási határidőt módosítják hogy legyen jelentkező), Amiből tényleges beszerzés lesz, az mind volt linkelve a megfelelő topikban: rakéták a magyar Gripen topikban, IFF a magyar Mistral topikban, H145 karbantartás a magyar H145M topikban, valószínűleg ezért nem találkoztál itt vele. Csak aminek nincs saját topikja, az került ebbe a topikba. Az eredménytelen eljárásokat is linkeltem, néhány napja meg is jegyeztem hogy idén eddig feltűnően sok az eredménytelen eljárás. A reakciókból azt látom hogy a többiek nem olvasták el ezeket a hozzászólásokat vagy nem emlékeznek rá hogy mit olvastak, hiába írom le mindig néhány szóban a lényeget...
Én sem emlékszem mindig mindenre, de azért az olyan megmarad, hogy pl. ez az Elefánt nevű UGV beszerzés eredménytelen lett, pedig nagyon sok pénzt akartak rá elkölteni...Én nem jegyzek meg mindent.
Nem osint-ből élek
más projektek is futnak akár 2030-as, 2032-es kitekintéssel
Két század Gripenben gondolkodunk, eredetileg is ennyit tartottunk szükségesnek
a rakétavető eszközök jelentette képesség hasznos, de egy későbbi ütemben tervezik a beszerzését
öt új laktanyát nyitnak meg a következő ciklusban
a területvédelmi önkéntes egységek is kapnak bázisokat
Tehát 2 század gripen.Gondolkodtam, hogy inkább a belpolba tegyem, nem tudom, hogy igazán hova tartozik.
Azok ígérgetnek most, akik 2010 előtt csak romboltak
Nehogy hozzányúljanak, mert még elrontják – így kommentálta a baloldal honvédelmi programját Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter egy háttárbeszélgetésen mások mellett szólt a honvédelmi és a haderőfejlesztés melletti kormányzati elkötelezettségről, a legfontosabb, a következő ciklusra tervezett...magyarnemzet.hu
A 6gen gépek sem lesznek olcsók!Csak az Eriket háromszor annyi gombért adják!
............... nem le kell támadni rögtön, ha olvasnád a kommentjeimet tudnád hogy tökéletesen tisztában vagyok ezzel problémával és a fenti kommentem pusztán a költségvetési problémáról beszéltem és nem az emberhiányról, direkt amúgy, mert nem akarok felhozni MEGINT olyan témát amit havi 1szer minimum kibeszél a fórum mert attól már sokan kivannakmég mindig hiányzik az ilyen kommentek mögül a" és ki a fene fogja aztat kezelni meg rendben tartani ?" hahó ... még mindig nem 100 ezer fős a honvédség ... és itt nem csak az akarat hiányzik amögül hogy akkora legyen hanem a jelenkori realitás ... 9 nő nem hord ki egy gyereket 1 hónap alatt ... ez nem így működik
Ja, csak kellene már egy fix irány, hogy mit is akarnak velük és a mellett megmaradni hosszú távon. Eddig ilyen nem nagyon volt, talán az utóbbi időben esetleg.van 12 ezer tartallékos akiknek kb a karabélyon kívül semmiük sincs. ami fegyver.