<blockquote rel="antigonosz"><blockquote rel="silurusglanis">Azért amikor egy gondolatmenetre oroszozó, ostobázó monológot hánysz ide, a szívlapát megfontolandó, hogy kinek is kellene.
Annyit tennék hozzá a témához, hogy jópár egyenruhás USA-irányú elköteleződése szerintem nem titkolt. Ennek fényében joggal lehet zavaró a fent említett küllem.
Lehet, hogy a kormány hozzáállása a szervezethez nem véletlen? Ezt már többször felvetettem, és minél többet hallok annál biztosabb vagyok benne, hogy nem bíznak a tiszti karban, de talán a legénységi állomány egy részében sem. Okkal?-kérdezem.
Az amerikai szövetséges szajkózása pedig főleg honvédektől érdekes, ugye mindenki olvasta a Regimentben megjelent interjút a KMZ (illetve most már a 2.KRE) parancsnokával?
12 USA SF helyét a harcban felváltották 6 bercsényissel, ha jól emlékszem. Érdekes eljárás.
Ugyan kár ezen vitatkozni. Mikor a VSZ ben voltunk a szovjet divat volt mérvadó és a seregbe be voltak építve az embereik, + az elkötelezettek. Előtte mikor Hitlerékkel cimbiztünk őket majmoltuk és az ő fegyvereiket használtuk, ja és ugye az a tisztikar bizonyította is Horthy kiugrási kísérleténél a lojalitását Hitler felé.
Most épp a Nato-ban vagyunk, hát itt kérem kőkemény Usa majmolás megy, az ő lojális, beépített embereik éppúgy bent vannak mint 75 éve a németek téglái vagy 175 éve az osztrákoké. Ez egy ilyen sereg, ilyen helyzet ez van.
Az öreg Sztálin megoldotta a dolgot annak idején a SZU-ban, kitakarított. Azért arra az amerikai sapka mintára hajtogatott horgász kalpagra még emlékszem az őszről. Nincs új a nap alatt.</blockquote>
Én úgy tudom, hogy a háború elején és előtt az olaszokat "majmoltuk", tőlük vásároltunk javarészt, mert ők adtak el nekünk. Hogy közben becsúszott egy német sisakharang, egy kis segély, meg 1943-ban átállt Olaszország, utána jöttek szinte kizárólag, de nem nagy számban a német kütyük, az más kérdés. Az nem majmolás. Az sem majmolás, hogy kényszerpályán mozogtunk és azért közeledtünk ezekhez.
Az már más, hogy a nagy szabad világban bepucsítunk önként egy nagyhatalomnak, és a csicskájává válunk (mint mondjuk Franciaország, agy Németország), mert milyen "magányosak vagyunk egyedül".</blockquote>
Meg azért a harmincas évek végén még befigyelt néhány jelentős svéd és csehszlovák licence is, de pl a Csabákra az angolokkal készíttettek páncélzatot.