Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Idén jött eddig valami?Mi jött már meg a Zrínyiből ami fegyver?
Nekem ezek nem töltenek... tudnal inkább linket adni?
Idén jött eddig valami?
A többit szerintem fel tudod sorolni fejből is: 12 Leo 2A4, 10 Gidrán, 20 H145M-ből 5 a fegyveres változat de még mindig csak gépágyúval lőttek, CG4 és a CZ fegyverek az elmúlt 5,5 év termése. Esetleg ide sorolhatjuk még a Mistral 3 rakétákat és 8 db Mi-24 felújítást 2017-ből. Volt még sok minden más is, de a többivel nem lehet lőni.
"Feladatként a páncéltörő képesség fejlesztése áll előttünk...és további vadászgépek vételezése is előttünk áll."
"... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Igen, ezen jót nevettem én is, a régebbi A4-esek tényleg itt vannak..."... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Úgy érted “Borsche”, nem?Jó, de szigorúan csak a currus építheti át, matt feketében és Bors lesz a magyar neve.
Reméljük. Múltkor még 2023 Q4 volt."... a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek.." Ez érdekes.
Szerintem a PZH-kra gondolt (vagy méginkább a teljes KMW csomagra) . Elvileg az is Leo2 alapú.Reméljük. Múltkor még 2023 Q4 volt.
Hat nem egészen. Sőt eléggé nem. Honvédelmi miniszter úr kap egy ferdén nézést.Szerintem a PZH-kra gondolt (vagy méginkább a teljes KMW csomagra) . Elvileg az is Leo2 alapú.
A probléma az, hogy 2018-2020-ban kötötték a Leo-2 a7HU szerződést (sosem találom a pontos cikket...). Cirka 5 évet emlegettek a legyártásra, főleg a gyár leterheltsége miatt. Ezeket nyilván te is tudod, mint itt mindenki. A probléma az szerintem, hogy egészen idén tavaszig meg sem fordult a döntéshozók fejében, hogy talán késői lesz a fegyverek 2023-25 közötti beérkezése (nem csak a harckocsikra gondolok). Ezért lehetett az, hogy pl az IRIS-T szerződést is úgy kötötték tavasszal, hogy kis mennyiség előbb, nagyobb mennyiség később. Spike dettó.Köszönöm, én is kb. ezekre emlékszem + talán pár 60mm-esaknavetőre.
ahhoz képest, hogy állítólag 2014-ben felismerték, hogy itt baj lesz, 8 év alatt nem sikerült kitömni a honvédséget
- normálisegyéni felszereléssel
- korszerű páncéltörő eszközök nagy tömegével
- hordozható légvédelmi rakétákkal
+ a Gripenekhez sem lett véve normális fegyverzet
Nem véletlenül mondják itt néhányan, hogy a hadiipar fejlesztése fontosabbnak tűnik mint a haderőfejlesztés. És hogy a kommunikáció és a valóság között előfordulhatnak eltérések. 2014-be volt a krimi konfliktus, utána még elég sokáig nem történt semmi. Ha jól emlékszem, a 60 mm-es aknavetőket még 2010 előtt vették.Köszönöm, én is kb. ezekre emlékszem + talán pár 60mm-esaknavetőre.
ahhoz képest, hogy állítólag 2014-ben felismerték, hogy itt baj lesz, 8 év alatt nem sikerült kitömni a honvédséget
- normálisegyéni felszereléssel
- korszerű páncéltörő eszközök nagy tömegével
- hordozható légvédelmi rakétákkal
+ a Gripenekhez sem lett véve normális fegyverzet
Szia,A probléma az, hogy 2018-2020-ban kötötték a Leo-2 a7HU szerződést