A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
1 419
2 391
113
Egy jó vezető ismertető jele, hogy képes felismerni a tehetséget és használni és táplálni is azt. Dicsőüljön meg hiszen a szervezete munkáját minősítik ezzel, ami ha a vezető hülye, akkor hiába dolgozik jól aki alatta van, nem tudja érvényesíteni a potenciálját.

Szóval én azt látom, hogy elmúltak azok az idők amikor elzavarták a fiatalt, hogy mit akarsz itt az hülyegyerek nem tudsz te semmit. A haderőfejlesztés kivitelezése nagyon sok pozitív változást indított el abban a tekintetben is, hogy a szenioriátus elvén alapuló néphadsereges hozzáállás eléggé kikopóban van.
Végre...!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
18 038
59 026
113
Tényleg, minden katonának beosztásától függetlenül el kell végeznie egy valamilyen szintű túlélő tanfolyamot?
Az új rendszer ami kialakítás alatt áll jelenleg ezt a célt kívánja elérni. Jelenleg a harcolók és illetve a pilóták kapnak komolyabb képzést illetve a missziós felkészítés része a komolyabb túlélés kiképzés.

Aki nem harcoló boesztásban van csak alapszintűt kap.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 411
56 442
113
Az új rendszer ami kialakítás alatt áll jelenleg ezt a célt kívánja elérni. Jelenleg a harcolók és illetve a pilóták kapnak komolyabb képzést illetve a missziós felkészítés része a komolyabb túlélés kiképzés.

Aki nem harcoló boesztásban van csak alapszintűt kap.
Az angol rendszer szerintem az egyik legjobb a világon ebben a tekintetben, valami ilyesmi lenne a cél?
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
986
3 431
93
Ilyenkor mindig kíváncsi vagyok krisss rendfokozatára. Ki tudja ki ő vagy ki lesz. Annak idején huszonéve a Lippai tábornok még alacsonyabb rangon az indexes fórumokba írogatott. Mondjuk akkor még én is egyetemista voltam
Krisss -> 3 s , ergo RuSzin Szendi RomuluSz

a Kri meg arra utal hogy az a Ruszin-Szendi Romulusz , krisztus előtti név
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
2 627
6 013
113
Krisss -> 3 s , ergo RuSzin Szendi RomuluSz

a Kri meg arra utal hogy az a Ruszin-Szendi Romulusz , krisztus előtti név
A kriss az a Gáspár! Én ebben hiszek! Meg a Guadalupei Szűzanyában!
Nem ul, hiszen mindkettonek van gatyája. Olyas valakit kell keresnunk, akinek nincsen és volt az idei IDEB-on. ;)

---
Szerintem már megrendeltük!
Végul úgy is a Kongresszuson múlik ... :oops:
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
18 038
59 026
113
x628f46c0df6e9491468927.jpg.pagespeed.ic.cPkTIG1SFK.webpEz de jópofa :D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
24 450
43 887
113
Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka május 26-án, csütörtökön, a Zemplén TV-nek adott interjút...

"A parancsnok beszélt a haditechnikai fejlesztésekről is, kiemelve, hogy mindezt nem lehet rövid idő alatt végrehajtani. Mint mondta: annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség a régió meghatározó hadereje legyen, hosszú távon kell gondolkodni. A nézők megtudhatták, hogy az új technikai eszközök beszerzése (például a Leopard harckocsik, Gidránok, kézifegyverek) mellett a hazai hadiipar is újjáépül.

„Ráadásul a legmodernebb hadiipari gyárak – például az Airbus – települtek, vagy települnek hazánkba, ami azoknak a fiataloknak is lehetőséget kínál a haza szolgálatára, akik ezt például mérnökként képzelik el” - húzta alá a parancsnok. Hozzáfűzte: minden szakmának, minden fegyvernemnek megvan a helye, szerepe, és neki – beosztásából fakadóan - az egészet kell néznie, és fenn kell tartania az egyensúlyt.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy rávilágított arra is, hogy éppen a fentiek miatt, a szakmák sokszínűségének köszönhetően, ma mindenki megtalálhatja számítását a Magyar Honvédség kötelékében. „Aki komolyan gondolja a katonai hivatást, folyamatosan fejleszti magát és teljes lojalitással áll hozzá a szolgálathoz, első pillanattól egészen a nyugdíjba vonulásig teljes életpályát tudunk kínálni. A katonára mindig szükség van, bajban pedig pláne, ezt megmutatták a közelmúlt és a jelen különféle krízishelyzetei. Fontos az is, hogy az illetményünk az elmúlt években folyamatosan emelkedett."