A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A páncéltörő folyamatban. Sztem 1 hónapon belül bejelentik a kiskunfélegyházi RGW gyártást. A Grioen fegyverek szintén iden részben negjöhetnek, télen lenlett tárgyálva a METEOR és az IRIS-T. Ez a kettő már nem rajtunk, hanem a gyártókon áll.

.A MANPADS jogos.
A Meteor leszerződése mikor lett bejelentve?
Az IRIS-T le lett szerződve tavaly évvégén, de a Meteorról csak annyi volt hogy még tárgyalgatnak...

Egyébként IRIS-T sürgősebb, mert Sidewinder-L nagyon elavult, pótlása nagyon fontos lenne.
A Meteor nem annyira sürgős, mert elvileg nagyon sok AMRAAM-C7-esünk lesz - 2024-től. (MG szerint 2023-ra kaptunk "gyártási slotot" a Raytheontól)

• Tetszik
Reactions: Pogány
A Meteor leszerződése mikor lett bejelentve?
Az IRIS-T le lett szerződve tavaly évvégén, de a Meteorról csak annyi volt hogy még tárgyalgatnak...

Egyébként IRIS-T sürgősebb, mert Sidewinder-L nagyon elavult, pótlása nagyon fontos lenne.
A Meteor nem annyira sürgős, mert elvileg nagyon sok AMRAAM-C7-esünk lesz - 2024-től. (MG szerint 2023-ra kaptunk "gyártási slotot" a Raytheontól)
Így a pontos.

A Portfolio arról kérdezte a szakembert, hogy folyamatban van-e a másik két korszerű fegyverrendszer, a GBU-49-es bombák és a METEOR nagy hatótávolságú rakéták beszerzése.

A kormánybiztos kérdésünkre elmondta:
AZ ÚJ FEGYVERRENDSZEREK BESZERZÉSI FOLYAMATÁNAK JÓVÁHAGYATÁSA MÁR MEGTÖRTÉNT, VISZONT A PÉNZÜGYI FEDEZET MEGTEREMTÉSE MÉG ZAJLIK.

Magyar Haderőfejlesztési Program: még időben?

(Az létezik 2022-ben, hogy a teljes cikket csak akkor tudom elolvasni, ha 25 Euróért megrendelek egy nyomtatott példányt az újságból és nincs online változata? Vagy csak én nem találtam meg online? )
To find out how the modernisation and revitalisation of the Hungarian Defence Forces and the Hungarian defence sector are progressing or how Hungary’s main goal to develop one of the most decisive militaries in the region by 2030 is affected by the Russian-Ukraine war read the full article in the next issue of the Hungarian Conservative.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
To find out how the modernisation and revitalisation of the Hungarian Defence Forces and the Hungarian defence sector are progressing or how Hungary’s main goal to develop one of the most decisive militaries in the region by 2030 is affected by the Russian-Ukraine war read the full article in the next issue of the Hungarian Conservative.
Igen, pontosan ezért kérdezem...

ezzel kell pl versenyeznie a fizunak ez Baja város Pick ami becsületes cégnek számít. több műszakos munkarend napi 8 óra. 280 brutto

ehhez a 260e bruttot +400 óránként a kerítés melett így kell nézni. és nem csak baja hanem falukba is

• Tetszik
Reactions: endre and PFZ
ezzel kell pl versenyeznie a fizunak ez Baja város Pick ami becsületes cégnek számít. több műszakos munkarend napi 8 óra. 280 brutto

ehhez a 260e bruttot +400 óránként a kerítés melett így kell nézni. és nem csak baja hanem falukba is
Erről beszélek, miközben Győr környékén 400-ért nem találnak embert. Több részre szakadt az ország.

• Tetszik
Reactions: endre

Ez 8 általánossal végezhető munka. Gondolom kevésbé stresszes, mint felfegyverkezett migránsokat hajkurászni. És ettől azért vannak Baján jobban fizető cégek is (AXIÁL, MOGYI), még ha leszakadóban van is a város, a nyugati, nagyvárosi életszínvonaltól.

• Tetszik
Reactions: endre
Itt is van 200000es nettó.

Az egyik németben ment, a másik kevesebb pénzért helyben marad, mert nem akar annyit dolgozni.

Autógyárból audinal általában vagy csók/vagy itt voltál gyakornok/de olyannal nem találkoztam akinek ne válaszolnának. Mégha csak egyenlevelben is.
Angol kb èrdektelen nekik.
De a mercinèl 1/3al kevesebb az irodista.

Munkakeresés nehéz ügy.