Én úgy tudom hogy már jópár éve az izraeli tulajdonosi háttér van.Azt lehet tudni hogy Wilhelm Péter mikor adta el a céget???
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én úgy tudom hogy már jópár éve az izraeli tulajdonosi háttér van.Azt lehet tudni hogy Wilhelm Péter mikor adta el a céget???
Az öreg Péter meghalt talán ? (mondjuk ha így van is sok kérdést felvet hogy mégis hogy kerülhetett a cég külföldi kezekbe ?? ) ha meg még él az mégtöbb kérdést vet fel...Én úgy tudom hogy már jópár éve az izraeli tulajdonosi háttér van.
Nem tudom, lehet hogy attól függetlenül a cégvezetői teendőket még ő látta el, de amióta én hallottam a Pro Patriáról (2014) mindig izraeli kitettsége volt.Az öreg Péter meghalt talán ? (mondjuk ha így van is sok kérdést felvet hogy mégis hogy kerülhetett a cég külföldi kezekbe ?? ) ha meg még él az mégtöbb kérdést vet fel...
2015 be még Wilhelmé vólt akkor vónta össze az 5-6 pro patria nevű cégeit... akkor volt valami botrány a gripenek körül meg hogy a svédek nem tartották a szavukat ellentételezésbe és a pro patria is elesett egy kis suskától....Nem tudom, lehet hogy attól függetlenül a cégvezetői teendőket még ő látta el, de amióta én hallottam a Pro Patriáról (2014) mindig izraeli kitettsége volt.
A tag(ok) adatai | PRO PATRIA ELECTRONICS KFT. |
1/22. | ABISKO Holding Beruházó és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság HU-1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 3. em. Cégjegyzékszám: 01-09-985340 A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít. A tagsági jogviszony kezdete: 2006/06/09 |
A változás időpontja: 2014/06/01 | |
Bejegyzés kelte: 2014/07/08 Közzétéve: 2014/07/12 | |
Hatályos: 2014/06/01 ... |
ez nekem nagyon gyanus. mert 2015 be vonta össze a sok pro patria nevű kft jét (építőipari kereskedő szolgáltató fejlesztő és hadiipari beszállító és még kitudja milyen pro patria cégek vóltak (egy egész cégbirodalma vólt az öreg péternek Magyarország 1. számu hadiipari fejlesztőjekéént tartották akkor még számon ez fix. erről akkoriban sok cikk is született ez is fix.) és egyedüli tullajdonos vólt ez is fix... Ugyhogy most érdekel hogy mi a fasz történt.Itt nekem a változás időpontja rész gyanús, hogy akkor került át.
A tag(ok) adatai PRO PATRIA ELECTRONICS KFT. 1/22. ABISKO Holding Beruházó és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság
HU-1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 3. em. Cégjegyzékszám: 01-09-985340
A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2006/06/09A változás időpontja: 2014/06/01 Bejegyzés kelte: 2014/07/08 Közzétéve: 2014/07/12 Hatályos: 2014/06/01 ...
Hát nemtom én nem hallottam semmit. (de még a többi cégéről sem ezen kívül csak most tőled) De nekem már 2014-ben izraelt mondtak rá.ez nekem nagyon gyanus. mert 2015 be vonta össze a sok pro patria nevű kft jét (építőipari kereskedő szolgáltató fejlesztő és hadiipari beszállító és még kitudja milyen pro patria cégek vóltak (egy egész cégbirodalma vólt az öreg péternek Magyarország 1. számu hadiipari fejlesztőjekéént tartották akkor még számon ez fix. erről akkoriban sok cikk is született ez is fix.) és egyedüli tullajdonos vólt ez is fix... Ugyhogy most érdekel hogy mi a fasz történt.
Hát nemtom én nem hallottam semmit. (de még a többi cégéről sem ezen kívül csak most tőled) De nekem már 2014-ben izraelt mondtak rá.
Mi van.Hát csak remélni tudom hogy a titkosított rendszerfejlesztéseik dokumentációja nem került külföldi kezekbe mert ez nagy kitettséget jelentene mert még a mai napig vannak rendszerek amik Wilhelm cégbirodalmához köthetőek és a teljes dokumentációval és kulcsokkal akármilyen új rendszer épül bejuthat külföldi cég és vele az állama a rendszerbe és árúlhatja bárkinek... Wilhelm legalább szemmel vólt tartva e téren és láncon és köztudottan lojális vólt magyarországhoz.
Az ELBIT az tök más társaság - tőlük asszem még nem vettünk semmit...
MAN TGS nyergesvontatót és hozzá egy Goldhofer STZ-P7 trélert.
valamint az amerikai SOC-R hajók is megérkezhetnek az ősszel.
befutnak a KC-390-es repülők,
Hende Csaba honvédelmi miniszter a Honvédség vesztegetési botrányaira és morális meggyengülésére hivatkozva kezdeményezte a köztársasági elnöknél felmentését.
a pro patria nem elbit érekeltség egy Német származású ember a tulajdonos egy személyben (kft.) de magyarországon él tevékenykedik nem viszi ki a lovét németországba. az izraeli szál onnan van a cégnek hogy izraeli licnse alapján kezdek el gyártani Shaker majd azt továbbfejleszteni...
Én úgy tudom hogy már jópár éve az izraeli tulajdonosi háttér van.
A '90-es évek végi vadászgép kiválasztás azért szerintem másabb volt. Nagy sajtóvisszhanggal végeztek tesztrepüléseket, végül kiválasztottak egy olyan gépet, ami abban a formájában (JAS-39 a/b) teljesen alkalmatlan volt. Abban az esetben a kiválasztás elsődleges szempontja a gazdasági ellentételezés milyensége lett. Nem hiszem, hogy a pilóták szakmai ajánlásai bármilyen súllyal nyomtak volna a latba. Ergo az egész folyamat parasztvakítás volt.Azért a "NATO-Express" jegyében zajló repülőnapok elég nyilvánosak voltak
Igaz, hogy a döntés már zárt ajtók mögött zajlott, de hogy miből választhatunk, melyik gépnek mik a civilek által is megismerhető paraméterei, az teljesen nyilvános volt. Sőt, még két pilóta tesztelhette is a pályázó gépek rendszereit, képességeit, és azok eredményének nem titkosított részét is publikálták.
Ahogy mondani szokták: "érdemei elismerése mellett megköszönték a munkáját".Kirúgják, majd kitüntetik. Ez szép.
Valahol a kettő között van az ideális nyitottság/szakmaiság arány. Ha legalább arról lenne nyilvános információ a beszerzések előtt, hogy a honvédség teszteli az adott körben megvásárolandó fegyverek/rendszerek elérhető csoportját, akkor sokkal könnyebben elfogadtatható lenne a közvélemény számára egy-egy végeredmény. Azért minden tűnik "optimális döntés"-nek, de ezt itt a fórumon pár topicban Te is láthatod (v.ö.: Gestamen-fegyverek kontra CZ licenszgyártás, L-39NG beszerzés, stb.). Abban egyetértünk, hogy öröm látni a haladást, de egy kicsit több transzparencia és egy kicsit kevesebb titkolózás jót tenne a Honvédség és a Zrínyi PR-nak.A '90-es évek végi vadászgép kiválasztás azért szerintem másabb volt. Nagy sajtóvisszhanggal végeztek tesztrepüléseket, végül kiválasztottak egy olyan gépet, ami abban a formájában (JAS-39 a/b) teljesen alkalmatlan volt. Abban az esetben a kiválasztás elsődleges szempontja a gazdasági ellentételezés milyensége lett. Nem hiszem, hogy a pilóták szakmai ajánlásai bármilyen súllyal nyomtak volna a latba. Ergo az egész folyamat parasztvakítás volt.
Szemben a mostani folyamatokkal. Kevesebb sajtó és nagyközönség számára nyilvános háttérinfókkal és eseményekkel, de a palettán elérhető, szakmai szempontból legjobb döntésekkel. Én ilyen optimális döntésnek látok minden, az utóbbi időben történt beszerzést. Ha valamit nem helyeslek, az inkább a beszerzés elmaradása (pl. drónok), netán késése, vagy mennyiségi korlátai.
Igazad van, a Gestamen - L-39 beszerzést el is felejtettem. Csak az igazán jó döntések lebegtek a szemem előtt: Leo-2 a7hu, PzH-2000, H-145M, NASAMS... és a sort még bőven lehetne folytatni.Valahol a kettő között van az ideális nyitottság/szakmaiság arány. Ha legalább arról lenne nyilvános információ a beszerzések előtt, hogy a honvédség teszteli az adott körben megvásárolandó fegyverek/rendszerek elérhető csoportját, akkor sokkal könnyebben elfogadtatható lenne a közvélemény számára egy-egy végeredmény. Azért minden tűnik "optimális döntés"-nek, de ezt itt a fórumon pár topicban Te is láthatod (v.ö.: Gestamen-fegyverek kontra CZ licenszgyártás, L-39NG beszerzés, stb.). Abban egyetértünk, hogy öröm látni a haladást, de egy kicsit több transzparencia és egy kicsit kevesebb titkolózás jót tenne a Honvédség és a Zrínyi PR-nak.
Az ukrán háború pont nem jó példa a bajraktár drónok sikerére, mert az oroszok lelüvöldözik üket szép sorjában, kárt meg nem sokat okoztak.Igazad van, a Gestamen - L-39 beszerzést el is felejtettem. Csak az igazán jó döntések lebegtek a szemem előtt: Leo-2 a7hu, PzH-2000, H-145M, NASAMS... és a sort még bőven lehetne folytatni.
Elvileg - Maróth mondta - egy szakmai csapat hónapokig folytat megelőző felmérést egy-egy beszerzés előtt. De szerintem ez látszik is a beszerzett eszközök fajtáján és mennyiségén. Lehet, hogy a drónoknál is így lesz.
Az viszont kicsit érdekes, vagy inkább vicces volt a számomra, hogy nemrég kijelentették: az ukrajnai háború első fél éve után jól körvonalazódik, hogy a Bayraktar mennyire kiváló drón. Hát, b@ssza meg... az azeri - örmény háború után is le lehetett volna vonni ezt a következtetést évekkel ezelőtt.
A drón téma kapcsán inkább azt látom, hogy addig nem akarnak rendelni semmit, amíg a hazai gyártást le nem zsírozzák. Jobb lett volna inkább ha úgy csinálják, hogy évekkel ezelőtt rendelnek pár eszközt. És ez alatt az idő alatt már gyűlt volna kellő tapasztalat amire lehet alapozni, hogy melyiket lenne ideális üzemeltetni nagyobb számban és gyártani. Szóval szerintem ezt eltaktikázták a fiúk. Valami nagyon huszáros vágás kellene, hogy behozzuk a lemaradást.
Mert piackutatás folyik! Jelenleg szezonális és nagyon drága!A rakétatüzérséget meg teljesen elfelejtettem, pedig nagyon fontos, mi a büdös francért nem vesznek már valamit??????
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..