Kb. ezeket ígérték még 2022-re: RGW-110 gyártás megkezdése, UA mesterlövész fegyver gyártás megkezdése, 120 mm-es vontatott aknavetők rendszeresítése, H145M fegyverzet (?) , Várpalotai lőszer és robbanóanyaggyár építésének elkezdése, infrastruktúra és laktanyafejlesztések, drón beszerzés és hazai drón gyártás, Skyranger és HX3 alapú önjáró löveg megrendelése, helikopter karbantartó központ építésének bejelentése...
Ezeket értem, hogy jó lenne (bocs, mindjárt összeszámolom) 9 tényleg nagy beruházás a meglévő körülbelül ugyan ennyihez. És ezt csak idén.
1, 120 mm-ből én úgy emlékszem, hogy idén volt a Gidrán platós bemutatója. Ha jól rémlik, akkor az pipa. Haladtak vele, ahogy ígérték, az egy másik kérdés, hogy mi úgy csináljuk, mint a lengyelek, 1 héten belül kérjük mérnökölni és legyártani,
de aztán nekem az utolsó csavarig hazai gyártást, nem összeszerelő üzemet! Ne vedd magadra, csak a meleg miatt nem bírom néha ezt a mikor lesz már bejelentést.
2, Tatán nem azt mondtátok, hogy még dicséretes is a felújítás? Ha nem haluztam, hogy még az első PZH-k megérkezéskor is valaki büszkén mondta, hogy hónapokon belül elkészül a javító műhely új épülete, addig meg legalább kipróbálásra kerül a tábori karbantartó sátor,
akkor ez is pipa. (Most még fel sem hozom, hogy Szittya mit szenved a honvéd sportközpontoknak álcázott laktanyákkal, amit neki sem egy hét volt kiszenvednie, és még nem is végzett minden új helyőrséggel.)
3, Nem akarok a teljes listán végig menni, de a nagy részében történt előre lépés.
4, Az interjút végig olvastad? Nem emlékszem szó szerint, de valami olyasmi részt, hogy a NATO 2% miatt nagyra nőtt a presztízsünk, bár
ezzel Varga Misi nem értene egyet, viszont ez csak egy jól felszerelt, korszerű haderőnek ideális szám.
Mondom magyarul. Pár ígéret arra is vonatkozott, hogy lengyel mintára felmegyünk utánuk 5%-ra. Ezt a pénzügy és más miniszterek nem támogatják. Mondjuk én ma támogatnám. Ki kell vetni az összes újságíróra és média munkatársra különadót és be kell szedni tőlük 5,46 milliárd USD-t. Szerintem arra van pénz, amire költünk, csak akarni kell.
(Bocsi ezt az utolsót, meleg van. Bár ha népszavazásra bocsátják, én megszavazom.)