Olyannal érvelsz az optimizmus mellett, amiről nincsen szó jelenleg. Itt voltál, vissza is tudod olvasni, hogy én a mindenféle gondolataimmal azt hajtottam, hogy jön a rossz idő, gyorsan, akarják, kell haderőhöz teknyika. Ha én tudtam, nekik is tudni kellett. Már rég tudtam, nekik is tudni kellett.
Nekem nincs bajom az említett politikai jóindulatvásárlással, szükség van erre is, de csak addig amíg az ország számára ennek van hozama. Egyáltalán nincsen bajom azzal, hogy ezeket a termékeket rendeltük, mert a lehető legjobbak, sok esetben várakozáson felüliek. A pénzügyi részét is, ameddig le éehet követni értelmezhető. A pénz behatárol mindent, de ennek azért vannak egyéb vonatkozásai, mint hogy a várt-ismert dolgok hogyan teljesülnek, de ezt is részletesebben lent.
A probléma az, hogy egyértelműen eszkalálódik a háborús feszültség ami nyilvánvaló volt, hogy ezt fogja tenni, mert akarják, hogy így legyen. A Balkán, a Közel-Kelet térsége is berobbanni készül esélyesen hamar és aztán terjedni fog a tébolya. És engem ez csesz fel de eléggé, hogy közben úgy csináljuk tovább, mintha mi sem történt volna. Csak ezt, csak ennyit, csak olyan (lassabb) tempóval. Inkább már üzletkötési programnak tűnik.
Ez az egyik. A béremelésről sok szó esett itt, az hogy meglépték igencsak helyes. Ha nem is gyorsan rohannak az emberek, de egyre gyorsulóan fognak, főleg az életbe lépésétől kezdve. Az emberek sokszor hülyének voltak már nézve az országban, pedig van agyuk, a legtöbbje a kétlépcsős emelésnek a második lépcsőjét is meg fogja várni, hogy ne legyen barátságosan az, hogy mikor már bent van és jelenleg nem szerelhetne le, ne legyen valahogy elsikkadva a második lépcsője. Szóval a megélhetését is szem előtt tartó emberanyag ezután várható igazán.
A tartalékos rendszer megintcsak támogatott és jó dolog, nem volt ellene kifogásom. De a felszereltségük döntő lehet és a háború, mint a fenitek esetén, már most itt van.
Infra. Soha nem folytam bele a Stadionozásba, de most egy kicsit fogok. Pénzügyi hiány miatt többszáz építési projektet állítottak le. A laktanyafelújítások ezzel együtt is meglehetősen döcögősnek tűntek már tavaly is és még mindig olyan érzés, mintha a szükséges minimumon menne a folyamat, pedig immáron a leállított tervek miatt a tervezhető munkaerő is bővebb. De ha azt nézzük, hogy a honvédelem alá rendelt sport most legutóbb a meglévő és fenntartandók mellett stadiont épít és üzemeltetést tervez annyi pénzből, ami 100 Leopard 2A5+ ára, akkor a nincs pénz nem igaz abban a formában, ahogyan elő van adva. És mialatt egy kihirdetett háborús vészhelyzetben élünk egy jó ideje, ugye ennek köszönhetően van bent tartva az a katona is, akinek elég volt, ezt a pénzt olvashatóan, rögzítve, tényszerűen nem harckocsira (vagy bármi egyébre) költjük, hanem stadionra. Itt már engem is felbasz a stadion.
Soha egy rossz szavam nem volt amíg fel nem tűnt, hogy az folyik, amitől előre tartottam. Győri program 2.0, jó üzleteket kötünk, jó termékekre, de a terméke ennek az egésznek, azoknak a dolgoknak kellene lennie, amit arra használhatunk, hogy megvédje egy háborús helyzetben ezt az ipart is. És a problémám, ahogy másnak is, hogy ami megvédheti, az ugyanaz mint négy éve, tíz éve és jövőre is ugyanaz lesz jószerével és azután is ugyanaz lesz jószerével. Hiszen ha egy nem közvetlen helyzet miatt ennek az iparnak minden frontján már késések vannak a gyárépítésben is, a termék előállításban is, akkor az amúgy is háború utáni ideje a védelem alapképességének még messzebb kerül.
A gyáraknak örülök, kiválóak, a beszerzések tárgyainak is örülök, kiválóak, ahogy feljebb írtam némely esetben várakozáson felüliek. Csak még mindig nincsenek itt, évek, évtizedes szint, mire csak ezek mind itt lehetnek. Ha közben nem tarolnak le minket, a technológiai beszállítási láncot, vagy bármely pontját ennek az egésznek. És akkor a nincs ugyanúgy nincs lesz, védekezz vele ügyesen.