A Rábában spec én úgy gondolom, hogy mióta itt fejlesztünk térségben meghatározó erőt, azóta kellene hogy kopácsoljanak és vágjanak és csavarozzanak benne modernizált technikát, hogy amíg kötjük az üzleteket, várjuk a termékeket, nyugizunk mert attól még, hogy közben megbaszhatnak kétszer, ez a program ugyanolyan jó lesz kettővel a háború után is, legyen valami amit tudnak használni a katonák. Tologatjuk ide-oda a Rábát is, meg a jelenkorunk rendelkezésre álló erejét is, amiről tudjuk, hogy technikailag kevés, tehát mivel kell még mindig hadba menni szükség esetén? Ugyanazzal. Ma, holnap, újév első napján... Ez a kurva probléma. Magyarázható, hogy mennyire fasza üzletek, hosszú távú befektetések, milyen az árfolyam, de ha ezeket meg kell védeni, pont nem számít egyik sem, csak az, hogy meg tudod-e valamivel, vagy sem.
És visszatérve arra, hogy nem hagyjuk befejezetlenül az elkezdett sportlétesítményeket jelenleg, hanem 100 kellően korszerű harckocsi árát öntjük bele mialatt ez a helyzet és ebből fakadóan ha kell majd 100 kellően korszerű harckocsi, azt is úgy tudjuk majd megvalósítani, hogy már ez az idő is elment. Ez a pénz is. Ez a technológiai elérhetőség is.
1. Nincs normális platformon. Miért?
2. Konkrét honvédelemben ezeket hogyan használod fel?
3. A beszélgetésekből az jön le, hogy nem tudjuk lehívni időben a teljes licencet. Így van? Miért?
4. hmmm
5. Van helikopter, ahogy írod kevés fegyverzettel, hiszen mi a fasznak a fegyver a honvédségi eszközökön? Miért nincs rakéta? Miért?
6. Lásd eggyel feljebb. Miért?
7. Mi a továbbgondolásuk? Kiképző, oké. Háborúban meg vagy kiképző vagy harcoló, jó harcot vele, ha nem megy, jó harcot azoknak akiknek kellene a támogatása.
8. Ez eddig a legjobb történet, de jelenleg kábé annyira semmi, mintha egy tucat D-20 lenne.
9. Egy. Végülis nem sok dolog szaladgál amit el kellene látnia, így ez szuper hogy egy van nem?
10. SAMOC király, az egyik legjobb tétele a fejlesztésnek, már csak kellenének a bele integrált eszközök. Mikor is jönnek?
11. CG jó történet. Elég van belőle? Nem tudom, csak remélem.
12. Lynx. 2 db, ami ugye játszani jó. Idén jön 10 darab. Ezt lehet úgy is nézni, hogy 10-zel több mint volt, meg lehet úgy is, hogy több mint 75%-kal lassult a beszállítási ütem, így már igazából fostaliga szar érzés keríti hatalmába az embert. Nem a járművel, a program helyzetével kapcsolatban, mert még mindig háború helyzet van.
12. Gidrán. Az idei 40 darab jövő év végére fog érkezni, elmebeteg mód lassan, 40 páncélautó.
13. Nem vagyok repülős, erről nem tudok véleményt alkotni annyit sem olvastam róla.
14. Egyéni felszerelés. Elindult, megterveztük, kitaláltuk. Ééés mit tudunk róla?
A mi jön esetében kell a hurráoptimizmus a jelen folyamatok tükrében, hogy késés nélkül várjuk őket és minderről tudjuk a jelen folyamatok tükrében, hogy önámítás. De azért hajrá, hiszen mondjuk a harckocsik esetén ez a jövőre történet az év vége, és ha sikerül is, az az első darab lesz. És aztán még évek. És a végére lesz egyetlen zlj kiváló harckocsink.