Sztem nem reális, hogy Mo. hábotúba keveredik. Határmenti incidens egy ukrán összeomlásnál benne van a pakliban, de úgy tűnik van annyi mrd. dollár, hogy egyelőre az ukránok nem tetszenek összeomlani, sőt!!. Délről végképp nem. A szerbek örülnek ha az albánokat, bosnyákokat sakkban tartják, nem véletlen igyekszenek jó kapcsolatokra velünk.
Lehet betévedő repülő, drón stb, de háború kevésbé sanszos. Egyedül Lengyelország készül a háborúra, majd meglátjuk 2 év múlva mennyire bírja a pénztárca. Már a jövő évük sem tűnik jónak. Márpedig haderőfejlesztés, háború csak stabil pénzügyi alapokkal megy. Mki megtanulta, mi a 3 legfontosabb dolog a háborúhoz....
Ha élesen fenyegetné, valóban használt szajrék gyors átvétele, és tuningja tűnne a megoldásnak. De ez szembemenne a Zrinyivel. Ha már költünk, akkor újra, legújabbra, ami több évtizedre marad.A használnak a hátránya lehet 10-20 éves távlatban 2-3-szor annyit elköltünk mint 1 újra. Nehezebb üzembentartás, gyakoribb javítások, gyorsabb csere, újabb vásárlás, újra képezhetünk ki új típusra embereket. Nehezebben adnak hozzá ipari befektetést, nem lesz hazai ipar amire támaszkodhat a Honvédség, biztosabb bázis.
Ha már használt akkor az A4, A7 kombó ideális megoldás volt.Nem véletlen figyeltem/figyeltük a norvég Leopardokat. Azokkal mi lett???
Tehát ilyen alapon nem vetem el a használt technikát, sőt ha fájó lyukat tömne be, le.raketatüzérség, csapatlégvédelem, akkor sem. Még akkor sem ha nem a legkorszerűbb és már azokat a paramétereket messze nem tudja, mint új korában.
Azt mondták Mikulás és Jézuska közt idén.