W
Wilson
Guest
Én nem vagyok olyan optimista mint te , szerintem ennek az irodának a létrehozása azt jelzi,hogy OV nagyon szoros személyes felügyeletet akar gyakorolni a magyar haderőfejlesztés felett, és a főni nem szereti az önjáró embereket, szerintem Maróthnak az lesz a szerepe, hogy O,V kinyújtott jobb keze legyen a magyar haderőfejlesztés felett, és végrehajtsa a főni akaratát a magyar haderőfejlesztés kapcsán, ha nem ez lenne a cél, akkor Viktor nem hozta volna létre a Miniszterelnök Katonai Irodáját.......Nem hiszem hogy egy biorobot szerepet elvállalna: bármelyik hadipari céghez elmehetne lobbistának, van akkor a kapcsolati rendszere mostanra. Szerintem ugyanazt fogja csinálni mint kormánybiztosként az előző ciklusban, akkor is direktben Orbánnak jelentett.
Amúgy a vezetői szándék az erős, korszerű haderő: nem hinném hogy Orbán mondaná meg, hogy akkor "Birodalmi lépegetőből vegyünk három és felet, me' tetszett a Sztárvorszban! A csubakka-kommandó tenyésztésén dodoznak má?!"
Inkább meghatározza hogy milyen típusú fenyegetésekre, támadásokra milyen típusú válaszokat kell tudni adni, aztán MG meg csapata megadja erre az ajánlásokat, letárgyalják a beszerzéseket. Szerintem ez történt idáig: eldöntötték milyen eszközök kellenek, begyűjtötték az ajánlatokat, aztán OV-nál a labda. Amint a nagyvezér jóváhagyta indul a megvalósítás. Ide jó hadipari kapcsolatok és hozzáértés kell, hogy nem menjen férre az egész, szóval akárki nem csinálhatja. Több kell ide mint egy "biorobot"! Az inkább a Rezsi-Szilárd, meg a fapofával hazudozó kormányinfó-miniszter szintje. Ezek az arcok labdába se rúgnának egy Airbus vagy RM tárgyaláson, már ha szóbaállnának velük ott egyáltalán...Szóval ne mérjük MG-t az átlag fideszes biorobotokhoz: annál azért többet tett le az asztalra.