Mert?A rettegők arra céloznak hogy nem kapjuk meg...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert?A rettegők arra céloznak hogy nem kapjuk meg...
Egyfeladatos? Konkrétan univerzális alváz amit vv kocsitól kezdve, aknavető hordozón keresztül a híradó és parancsnoki változatban is.
Egyetlen gond, hogy a védelme gyengébb.
Ez mi a szar???
"
Szalay-Bobrovniczky Kristóf ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért.
Hozzátette, a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.
A Honvédelmi Minisztérium köszöntettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtéséért
– tette hozzá a miniszter.
Közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül.
"
Arról egy szó sem esik, hogy mi lesz Maróthtal. Nekem ez egy szimpla kirúgásnak tűnik, hiszen a feladatkörét egy az egyben átadják másnak...
És pont Gion veszi át Maróth területét??? Ez valami rossz vicc??? Valaki szóljon már a főninek, hogy a haderőfejlesztés gyorsítása volt beígérve, nem a szabotálása!
Inkább nem mondok semmit...
Teherautók,telepithető tábori logisztikai bázisok,tábori karbantartó és javitó múhelyek,EW eszközök (bemérés,zavarás,lehallgatás),minnél jobb kommunikációs eszközök,információ feldolgozó és harcvezető rendszerek,kiképző eszközök,modern lőszerek,toronyóra láncostul-na meg gatya @krisss -nek....Amit ettől a Zrínyi 2.0-tól várok : drónstratégia ( mondjuk az itt a napokban megpedzett hermes- nagy duzzogva-) ; tűzérség ( HX3- két fajta lövegel-) ; lövészpáncélosok , légvédelem( parittya , svéd radar , skynex, skyranger ,manpads) ; légierő ( flottabővítés- legalább 6 gép még- ; PULS ; Német céltávcső , aknavető....stb...
Rendberakott gyakorló és lőterek, belső helyőrségi lőterek, ezek értelmes használatot biztosító jogszabályi környezet laktanyai infrastruktúra folyamatos fejlesztése etc.Teherautók,telepithető tábori logisztikai bázisok,tábori karbantartó és javitó múhelyek,EW eszközök (bemérés,zavarás,lehallgatás),minnél jobb kommunikációs eszközök,információ feldolgozó és harcvezető rendszerek,kiképző eszközök,modern lőszerek,toronyóra láncostul-na meg gatya @krisss -nek....
Igen , a farmer....fontos.Teherautók,telepithető tábori logisztikai bázisok,tábori karbantartó és javitó múhelyek,EW eszközök (bemérés,zavarás,lehallgatás),minnél jobb kommunikációs eszközök,információ feldolgozó és harcvezető rendszerek,kiképző eszközök,modern lőszerek,toronyóra láncostul-na meg gatya @krisss -nek....
Mert mindent is az ukránok kapnak!
3 hétig irogathatnánk az igénylistát vállvatve-és tutti,hogy többet hagynánk ki,mint amennyit leirtunk.......Rendberakott gyakorló és lőterek, belső helyőrségi lőterek, ezek értelmes használatot biztosító jogszabályi környezet laktanyai infrastruktúra folyamatos fejlesztése etc.
Lehet, hogy Hadházyt kellene megbízni vele, mert néha -egyesek szerint- a haderőfejlesztés egy állatorvosi ló benyomását kelti.bár MG meg orvos
Kb. ez volt az eddigi terv 2032-ig...Amit ettől a Zrínyi 2.0-tól várok : drónstratégia ( mondjuk az itt a napokban megpedzett hermes- nagy duzzogva-) ; tűzérség ( HX3- két fajta lövegel-) ; lövészpáncélosok , légvédelem( parittya , svéd radar , skynex, skyranger ,manpads) ; légierő ( flottabővítés- legalább 6 gép még- ; PULS ; Német céltávcső , aknavető....stb...
Nem tudom van-e még seduxen V.M. nak el kell kezdeni szedni.Jól van lesz itt még fegyverbeszerzés nagyon gyorsan...!
Azért óriási eltéréseket nem várható: nem fogunk "nyílpuskákra áttérni". Szerintem tüzérség, drónok és légvédelem hármasa kap kiemelt figyelmet, prioritást. Ezek a kiemelt jelentőségűek az ukrajnai háborúban. Például harckocsi- és Gripen-flotta bővítésre kisebb esélyt látok a következő 8-10 évben...Kb. ez volt a jelenlegi terv 2032-ig...
Szerintem ráhúzzák a kényszerzubbonyt mielőtt közlik vele a bevásárló listát!Nem tudom van-e még seduxen V.M. nak el kell kezdeni szedni.
Szerintem még éjszaka felszáll a két airbus meg a két falcon pénzel megpakolva...!Nem tudom van-e még seduxen V.M. nak el kell kezdeni szedni.
De nagyon nem változik mivel ha megnézed lenne mit rendelni még....Kb. ez volt az eddigi terv 2032-ig...
Ahogy én látom Maróth az új kinevezésével gyakorlatilag egy biorobot szerepét kapta Viktortól....MG váltásához egyébként hozzájárulhattak a SZB miniszter és közte lévő "szerintem fennálló" problémák. MG nem szeret másodhegedüs lenni, és SZB viszont saját magát tolta az előtérbe. Jobb is MG_nek. De a struktúra tényleg bonyolult és életképtelen. De miért lenne máshogy. Gyakorlatilag nincs életképes minisztérium, mindenki eddig is mást csinált mit amivel kéne foglalkoznia, a legtöbb minisztérium "saláta" és össze-vissza vannak a jogkörök bennük. Az új felállással MG ismét a karmelita "iránymutatása" alapján vizionálhat, Palkovics hadiiparkodik (bár nem ért hozzá) - bár MG meg orvos ...
--- de jómagam is válság és versenyhelyzet menedzser vagyok végzettségem szerint és nem katona ...
Az biztos, hogy Lázás kapta úgy a közlekedést, hogy a szar kurva drága Tram Trainnal is megbukott ... Aki értett a közlekedéshez (Vitézy) meg távozott - persze kap majd rokonjától kap zsíros állást. Egy biztos, a verebek közül egyik sem esett le a fáról, csak másik ágra szállt...)
Nem hiszem hogy egy biorobot szerepet elvállalna: bármelyik hadipari céghez elmehetne lobbistának, van akkor a kapcsolati rendszere mostanra. Szerintem ugyanazt fogja csinálni mint kormánybiztosként az előző ciklusban, akkor is direktben Orbánnak jelentett.Ahogy én látom Maróth az új kinevezésével gyakorlatilag egy biorobot szerepét kapta Viktortól....
"Miniszterelnök Katonai Irodáját néhány napja hozta létre a magyar kormány, a bejelentésről szóló közlöny szerint ez "ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatok, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását"
A leváltott honvédelmi államtitkár Orbán új katonai irodáját vezetheti
Lassan mindenkinek jut új asztal.444.hu