A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

MG váltásához egyébként hozzájárulhattak a SZB miniszter és közte lévő "szerintem fennálló" problémák. MG nem szeret másodhegedüs lenni, és SZB viszont saját magát tolta az előtérbe. Jobb is MG_nek. De a struktúra tényleg bonyolult és életképtelen. De miért lenne máshogy. Gyakorlatilag nincs életképes minisztérium, mindenki eddig is mást csinált mit amivel kéne foglalkoznia, a legtöbb minisztérium "saláta" és össze-vissza vannak a jogkörök bennük. Az új felállással MG ismét a karmelita "iránymutatása" alapján vizionálhat, Palkovics hadiiparkodik (bár nem ért hozzá) - bár MG meg orvos :)...
--- de jómagam is válság és versenyhelyzet menedzser vagyok végzettségem szerint és nem katona :)...
Az biztos, hogy Lázás kapta úgy a közlekedést, hogy a szar kurva drága Tram Trainnal is megbukott ... Aki értett a közlekedéshez (Vitézy) meg távozott - persze kap majd rokonjától kap zsíros állást. Egy biztos, a verebek közül egyik sem esett le a fáról, csak másik ágra szállt...)
Ahogy én látom Maróth az új kinevezésével gyakorlatilag egy biorobot szerepét kapta Viktortól....

"Miniszterelnök Katonai Irodáját néhány napja hozta létre a magyar kormány, a bejelentésről szóló közlöny szerint ez "ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatok, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását"

• Vicces
  • Hűha
Reactions: SilvioD and Aladeen
Ahogy én látom Maróth az új kinevezésével gyakorlatilag egy biorobot szerepét kapta Viktortól....

"Miniszterelnök Katonai Irodáját néhány napja hozta létre a magyar kormány, a bejelentésről szóló közlöny szerint ez "ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatok, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását"

Nem hiszem hogy egy biorobot szerepet elvállalna: bármelyik hadipari céghez elmehetne lobbistának, van akkor a kapcsolati rendszere mostanra. Szerintem ugyanazt fogja csinálni mint kormánybiztosként az előző ciklusban, akkor is direktben Orbánnak jelentett.
Amúgy a vezetői szándék az erős, korszerű haderő: nem hinném hogy Orbán mondaná meg, hogy akkor "Birodalmi lépegetőből vegyünk három és felet, me' tetszett a Sztárvorszban! A csubakka-kommandó tenyésztésén dodoznak má?!"
Inkább meghatározza hogy milyen típusú fenyegetésekre, támadásokra milyen típusú válaszokat kell tudni adni, aztán MG meg csapata megadja erre az ajánlásokat, letárgyalják a beszerzéseket. Szerintem ez történt idáig: eldöntötték milyen eszközök kellenek, begyűjtötték az ajánlatokat, aztán OV-nál a labda. Amint a nagyvezér jóváhagyta indul a megvalósítás. Ide jó hadipari kapcsolatok és hozzáértés kell, hogy nem menjen férre az egész, szóval akárki nem csinálhatja. Több kell ide mint egy "biorobot"! Az inkább a Rezsi-Szilárd, meg a fapofával hazudozó kormányinfó-miniszter szintje. Ezek az arcok labdába se rúgnának egy Airbus vagy RM tárgyaláson, már ha szóbaállnának velük ott egyáltalán...Szóval ne mérjük MG-t az átlag fideszes biorobotokhoz: annál azért többet tett le az asztalra. ;)

Nem hiszem hogy egy biorobot szerepet elvállalna: bármelyik hadipari céghez elmehetne lobbistának, van akkor a kapcsolati rendszere mostanra. Szerintem ugyanazt fogja csinálni mint kormánybiztosként az előző ciklusban, akkor is direktben Orbánnak jelentett.
Amúgy a vezetői szándék az erős, korszerű haderő: nem hinném hogy Orbán mondaná meg, hogy akkor "Birodalmi lépegetőből vegyünk három és felet, me' tetszett a Sztárvorszban! A csubakka-kommandó tenyésztésén dodoznak má?!"
Inkább meghatározza hogy milyen típusú fenyegetésekre, támadásokra milyen típusú válaszokat kell tudni adni, aztán MG meg csapata megadja erre az ajánlásokat, letárgyalják a beszerzéseket. Szerintem ez történt idáig: eldöntötték milyen eszközök kellenek, begyűjtötték az ajánlatokat, aztán OV-nál a labda. Amint a nagyvezér jóváhagyta indul a megvalósítás. Ide jó hadipari kapcsolatok és hozzáértés kell, hogy nem menjen férre az egész, szóval akárki nem csinálhatja. Több kell ide mint egy "biorobot"! Az inkább a Rezsi-Szilárd, meg a fapofával hazudozó kormányinfó-miniszter szintje. Ezek az arcok labdába se rúgnának egy Airbus vagy RM tárgyaláson, már ha szóbaállnának velük ott egyáltalán...Szóval ne mérjük MG-t az átlag fideszes biorobotokhoz: annál azért többet tett le az asztalra. ;)
Én nem vagyok olyan optimista mint te , szerintem ennek az irodának a létrehozása azt jelzi,hogy OV nagyon szoros személyes felügyeletet akar gyakorolni a magyar haderőfejlesztés felett, és a főni nem szereti az önjáró embereket, szerintem Maróthnak az lesz a szerepe, hogy O,V kinyújtott jobb keze legyen a magyar haderőfejlesztés felett, és végrehajtsa a főni akaratát a magyar haderőfejlesztés kapcsán, ha nem ez lenne a cél, akkor Viktor nem hozta volna létre a Miniszterelnök Katonai Irodáját.......

OV nagyon szoros személyes felügyeletet akar gyakorolni a magyar haderőfejlesztés felett, és a főni nem szereti az önjáró embereket, szerintem Maróthnak az lesz a szerepe, hogy O,V kinyújtott jobb keze legyen a magyar haderőfejlesztés felett, és végrehajtsa a főni akaratát a magyar haderőfejlesztés kapcsán, ha nem ez lenne a cél, akkor Viktor nem hozta volna létre a Miniszterelnök Katonai Irodáját.......

Az a baj Wazze, hogy OV. kurvára nem ért hozzá. Neki csak a politikai haszonszerzés kell. Nehogy már valaki más üsse le az aranytojást hozó madarat. Minél közelebb lesz MG hozzá, annál kevesebb a szakmai döntés és nagyobb a politikai nyomás..

Én nem vagyok olyan optimista mint te , szerintem ennek az irodának a létrehozása azt jelzi,hogy OV nagyon szoros személyes felügyeletet akar gyakorolni a magyar haderőfejlesztés felett, és a főni nem szereti az önjáró embereket, szerintem Maróthnak az lesz a szerepe, hogy O,V kinyújtott jobb keze legyen a magyar haderőfejlesztés felett, és végrehajtsa a főni akaratát a magyar haderőfejlesztés kapcsán, ha nem ez lenne a cél, akkor Viktor nem hozta volna létre a Miniszterelnök Katonai Irodáját.......
visszakanyarodtak oda ahol az előző ciklusban: akkor is orbánhoz volt direktbe bekötve MG. Most kap eg saját "minitárcát" hivatalt a Miniszterelnökségen belül. Majd kiderül...

Maróth sose volt önjáró.
A katonai iroda meg két éve létezett csak nem volt nevesítve hanem összekötő főtisztek voltak vezényelve a miniszterelnökségre csak most nevesítve is lett a dolog.

Maróth sose volt önjáró.
A katonai iroda meg két éve létezett csak nem volt nevesítve hanem összekötő főtisztek voltak vezényelve a miniszterelnökségre csak most nevesítve is lett a dolog.
Érzésre mondom, hogy persze hogy nem volt önjáró, az eredeti szakmája orvos, nem katona. Viszont akikre támaszkodott, azok értettek hozzá. Ez tipikus "jó főnök" tulajdonság. Viszont ha OV-vel ketten döntenek majd, akkor ki adja bele a szakmaiságot?

Érzésre mondom, hogy persze hogy nem volt önjáró, az eredeti szakmája orvos, nem katona. Viszont akikre támaszkodott, azok értettek hozzá. Ez tipikus "jó főnök" tulajdonság. Viszont ha OV-vel ketten döntenek majd, akkor ki adja bele a szakmaiságot?
Aki eddig, a stáb megmaradt, ugyan azzal a feladattal és személyi állománnyal az államtitkárságon és a HTP-n.

Maróth sose volt önjáró.
Félreérthetően fogalmaztam, nem konkrétan Maróthra gondoltam, hanem arra próbáltam célozni,hogy O.V nem szereti azokat az embereket akik nagyon hangoztatják a tőle eltérő véleményüket és szeretnek önállóan döntéseket hozni, és amíg a Maróth nem lett a kaszinós honvédelmi miniszter alá vezényelve a reflektorfényben volt a haderőfejlesztés terén , pl ő volt az aki többször is lenyilatkozta, hogy az ő és a Védelmi Ügynökség feladata, hogy a katonák által megadott paramétereknek megfelelő rendszerek közül kiválassza azt amely a legmegfelelőbb a magyar honvédség a magyar haderő és hadiipar fejlesztés szempontjainak. tehát volt némi mozgástere amit ó is megerősített, ami az új hivatala esetében szerintem korántsem biztosított, és nekem van egy olyan érzésem (ne legyen igazam) , hogy (a te szavaiddal élve) ezzel a nevesítéssel O.V politikai szempontú megközelítése a magyar haderőreform kapcsán megerősödik a szakmai szempontokkal szemben.

• Tetszik
Reactions: Blitz97 and Negan
Maróth sose volt önjáró.

Tehát a feladat eddig is adott volt, csak most már külön álláshelyek is vannak hozzá?

"A Telex megkeresésére szerdán reggel cáfolta Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt a sajtóhírt, amely szerint a november 15-i hatállyal felmentett korábbi védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár, Maróth Gáspár fogja vezetni a Miniszterelnök Katonai Irodáját."

"A Telex megkeresésére szerdán reggel cáfolta Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt a sajtóhírt, amely szerint a november 15-i hatállyal felmentett korábbi védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár, Maróth Gáspár fogja vezetni a Miniszterelnök Katonai Irodáját."

Na most akkor még is megy? Nem értem mi folyik itt!

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs

A L-39NG beszerzéssel szerintem letért a Zrínyi program a helyes irányról. Rogán bevonása nem véletlen, innentől kezdve nem a szakmai szempontok hanem a mutyi lesz az elsődleges..