Megkapja az oktatástVan egy gyanúm, hogy harmadik területre. Az eü és hm után. Mondom: érti a dolgát!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megkapja az oktatástVan egy gyanúm, hogy harmadik területre. Az eü és hm után. Mondom: érti a dolgát!
és valóban én is így látom.Itt a HM költségvetés szétlopása kezdődik. Ennek egyértelműek a jelei:
- Benkő menesztése, helyette a korrupt/stróman dzsentri SzBK.
- A zavaros hátterű török járműbeszerzés az ismert NER stróman/tolvajokkal.
- A megmagyarázhatatlan L-39NG beszerzés.
- A stadionok fenntartásának HM költségvetésből finanszírozása.
- A Katonai Iroda létrehozása a Karmelitában. Orbánnak szívügye a lopás, innen fogják irányítani.
- A szakmai vezető (Maróth) menesztése.
Mi kell még, hogy világos legyen mi történik! A Zrínyinek vége, csak a HM maradt szétlopható, mert itt korlátlanul lehet titkosítani a tagállami belügyet. Ebbe nem tud majd az EU beleugatni.
Én alapvetően a sport-infrára gondoltam. Az biztos, hogy a sportszakma sok helyen nem tudott élni a lehetőséggel, hogy európai szinten is jó körülmények között dolgozhatnak.Miért,felfuttatták a sportot?Nem.És mibe került az az infra?Jóval többe,mint amennyit ér.....
Ocskay számomra szárazföldi különösen páncélozott járművek tekntetében komoly szaktekintély. Ő képviseli a szakmaiságot szárazföldi haderőnem, harckocsizó és gyalogsági harcjármű, önjáró tüzérség fegyvernemekben.Pakisztánba utazott dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, Ocskay István ezredes, a MH Modernizációs Intézet kutatás-fejlesztési igazgatója, dr. Keszthelyi Gyula, a Magyar Védelmi Exportügynökség Zrt. vezérigazgatója és dr. Veron Zsolt vállalati kapcsolati és marketing igazgató, hogy részt vegyenek a Nemzetközi Védelmi Kiállítás és Szemináriumon.
Magyar Honvédség
Pakisztánba utazott dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, Ocskay István ezredes, a MH Modernizációs Intézet kutatás-fejlesztési...www.facebook.com
Nem veszünk, hanem adunk? Ha már VEX.
Nem L-39, hanem szárazföldi? Ha már Ocskay.
Szijjártó inkább végrehajtó, mint szakember. Kinőtte a szóvivői szerepét de jelenleg is a kakadu dumát terjeszti. Azért mert össze-vissza repked a világban, attól még egyáltalán nincs respektje hazánknak. Gyakorlatilag Europában, USA-ban kormányzati tényezők poltikusok egyáltalán nem beszélnek a regnáló kormány tagjaival. Ezért repdkednek afrikába, dél-amerikába és Ázsiába. Hiába magyarázzátok, hogy a világ nagyobbik része. A demokráciák (Europa UNIO, USA, Japán, Ausztrália szemében leírt hibrid diktatúra vagyunk, ráadásul anyagi források nélkül, mert hát pld diktatúra Szaúd-Arábia, vagy több más afrikai és Arab ország is, de amikor akar venni 100 repcsit meg 200 tankot, akkor leülnek velük a demokráciák is mert azért van pragmatizmus is a világon. de mi se pénz, se posztóval járkálunk.Két éve. Egy éve azt írtam már, hogy az eü hétpróbás gazembere, a korrupció szakértője nem véletlen kerülhetett ide, mert jó munkát végez, ért a biznichez. Akkor azt gondoltam a lopás végett, de kiderült ez a fickó sokkal több, mint egy számlamanipulátor strómansegéd! A sok ittenivel ellentétben én nem vagyok rajongója, csak respektálom az elvégzett munka horderejét. Ez az ember érti a dolgát, megtalálta a helyét egy tőle idegen területen is. A magyar állam egyik SZAKEMBERE, mint Szíjjártó mondjuk. Az ilyenekre vigyázni kell, megtartani és megbecsülni őket!
Kikerülése a pixisből egyértelműen a jele, hogy szakmai munka korszaka itt véget ért (strómansegédek ideje). A lopáshoz nem kell ekkora kaliber.
Az ár,és a teremtett érték,nincs arányban.A különbözet pedig a törvényesitett lopás.Ez a törvényesitett lopás az,amiért olyan sok infra épült,sok esetben valós igény nélküli helyekre (vagy nem arra,akkorára lett volna igény).Plusz sok esetben úgy épült az az infra,hogy a helyiknek nem volt meg a forrásuk a fenntartáshoz se.Én alapvetően a sport-infrára gondoltam. Az biztos, hogy a sportszakma sok helyen nem tudott élni a lehetőséggel, hogy európai szinten is jó körülmények között dolgozhatnak.
A futballt említve az infrastruktúra fejlettsége alapján holland, belga, horvát szintű utánpótlással kéne rendelkeznünk. De iagazad van, a szakmai hozzáértés nem a pénzen múlik. Például vízilabdában, úszásban mindig ott tudunk, ott tudtunk lenni a világeltiben.
De ez a példa teljesen analóg szerintem a haderőfejlsztéssel, mert tényleg hiába jön be a vadiúj technika, ha a katonák szakmailag nem képesek megugrani a szintet, amit az új eszközök igényelnek.
A kormány megadta a lehetőséget, hogy mindehol nemzetközi színvonalon lehessen sportolni. A szakma valahol élt vele, valahol nem. De nem az infrastruktúra fejlesztésen múlt a dolog.
Ebben sajnos igazad van nagyrészt, de mivel mi is dollár milliárdokért fegyverkezünk, így velünk is szívesen leülnek ha venni akarunk valamit.Szijjártó inkább végrehajtó, mint szakember. Kinőtte a szóvivői szerepét de jelenleg is a kakadu dumát terjeszti. Azért mert össze-vissza repked a világban, attól még egyáltalán nincs respektje hazánknak. Gyakorlatilag Europában, USA-ban kormányzati tényezők poltikusok egyáltalán nem beszélnek a regnáló kormány tagjaival. Ezért repdkednek afrikába, dél-amerikába és Ázsiába. Hiába magyarázzátok, hogy a világ nagyobbik része. A demokráciák (Europa UNIO, USA, Japán, Ausztrália szemében leírt hibrid diktatúra vagyunk, ráadásul anyagi források nélkül, mert hát pld diktatúra Szaúd-Arábia, vagy több más afrikai és Arab ország is, de amikor akar venni 100 repcsit meg 200 tankot, akkor leülnek velük a demokráciák is mert azért van pragmatizmus is a világon. de mi se pénz, se posztóval járkálunk.
Ez nagyon nem így van.Szijjártó inkább végrehajtó, mint szakember. Kinőtte a szóvivői szerepét de jelenleg is a kakadu dumát terjeszti. Azért mert össze-vissza repked a világban, attól még egyáltalán nincs respektje hazánknak. Gyakorlatilag Europában, USA-ban kormányzati tényezők poltikusok egyáltalán nem beszélnek a regnáló kormány tagjaival. Ezért repdkednek afrikába, dél-amerikába és Ázsiába. Hiába magyarázzátok, hogy a világ nagyobbik része. A demokráciák (Europa UNIO, USA, Japán, Ausztrália szemében leírt hibrid diktatúra vagyunk, ráadásul anyagi források nélkül, mert hát pld diktatúra Szaúd-Arábia, vagy több más afrikai és Arab ország is, de amikor akar venni 100 repcsit meg 200 tankot, akkor leülnek velük a demokráciák is mert azért van pragmatizmus is a világon. de mi se pénz, se posztóval járkálunk.
Akkor csak egy idegenvezetős túra miatt repülőztek el a Szentföldre? Ahol éppen légvédelemmel kapcsolatos dolgokat lehetett megszemlélni? Gondolom a palesztin terroristáknak gyűjtjük az infót, véletlenül sem magunknak
Mondjuk az izraeliek szeretik a Vaskupolát mutogatni, mint valami helyi nevezetességet: több delegáció is megnézte már...Akkor csak egy idegenvezetős túra miatt repülőztek el a Szentföldre? Ahol éppen légvédelemmel kapcsolatos dolgokat lehetett megszemlélni? Gondolom a palesztin terroristáknak gyűjtjük az infót, véletlenül sem magunknak
Okés, én elhittem...
Mit követhetett el szegény MG, hogy ennyire kihúzta a gyufát?!?Kormányinfó:
"Miniszterelnök úr nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni az államtitkár (Maróth Gáspár) úrral."
Nem gyorsítják tovább a haderőfejlesztést
"A kormány tíz éve azon dolgozik, hogy felgyorsítsa a haderőfejlesztést, tovább már nincs hova gyorsítani " - mondja a Pókerarc-miniszter
Tehát ráfordultunk a történelemismétlő panel felhasználására, Győri 2.0 élesít, teljes becsicskulás élesít, kiszólás nem lesz többet. @L.O.B , nincs mit nézni tovább a mi a helyzeten arról amit írtam. Gyakorlatilag most önérdekből az ország lakosságának még ma forradalomban kellene elsöpörnie őket.Kormányinfó:
"Miniszterelnök úr nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni az államtitkár (Maróth Gáspár) úrral."
Nem tudok mit mondani, borzasztó nagyot csalódtam most OV-ban.Kormányinfó:
"Miniszterelnök úr nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni az államtitkár úrral."
Kormányinfó:
Erre nehéz szavakat találni...Kiderült, hogy miért mentették fel Maróth Gáspár honvédelmi államtitkárt
Új szabályok vonatkoznak a Magyarországon tartózkodó NATO-szövetséges csapatok támogatásának módjára. Megjelent a rendelet a közlönyben. Miért most? Gulyás Gergely azt mondta: régóta elfogadott szabály volt, ami most került a Magyar Közlönybe, nincs köze a lengyelországi rakétabecsapodáshoz. Technikai változtatásról van szól.
Gulyás Gergely egy másik válaszából kiderült: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter félév közös munka után úgy ítélte meg, hogy nem kíván együtt dolgozni Maróth Gáspárral, ezért mentette fel Orbán Viktor javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök az államtitkári posztról. Korábban az is felmerült, hogy Maróth Gáspár kerül a Miniszterelnök Katonai Irodájának élére, de ezt azóta cáfolták.