A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
608
1 700
93
Íme tételesen a magyar-szerb összevetés!
Az external debt-nél egy picit azért gyöngyözött a homlokom olvasás közben.
Az AN2-eseket, meg a folyami flottilla hajóit nem veszi figyelembe az oldal. Bár nyilván nem ez lesz a döntő, csak mondom.
Az aktív személyi állomány még mindig csak 23 ezer? Nem több már annál?

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 937
16 386
113
Na, lassan véget ér az új év első munkahete, Bibi is főniként melózott már a héten, erre még 1 darab új bejelentés sincs. :(:rolleyes:

Pedig azt hittem, hogy szilveszterkor OV is elpuffogtatta az összes tüzijátékát, úgyhogy meg is rendeli sebtiben a felnőtt kiszerelésű izraeli rakettyakilövő tűzparittyát sok patronnal + vesz ebből a szentföldi teleshopos ÁTMOS(!!!) 2000-ből is az asszonynak... :oops:;)

• Tetszik
Reactions: PFZ

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 146
130 367
113
Na, lassan véget ér az új év első munkahete, Bibi is főniként melózott már a héten, erre még 1 darab új bejelentés sincs. :(:rolleyes:

Pedig azt hittem, hogy szilveszterkor OV is elpuffogtatta az összes tüzijátékát, úgyhogy meg is rendeli sebtiben a felnőtt kiszerelésű izraeli rakettyakilövő tűzparittyát sok patronnal + vesz ebből a szentföldi teleshopos ÁTMOS(!!!) 2000-ből is az asszonynak... :oops:;)
Közszolgálatban január 9-ig szénszünet van.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 044
113

Nem ért rá OV a héten: pápát temetett meg ment trenírozni a sameszát Szlovénába illiberalizmusból...

• Vicces
Reactions: BiancoGasto

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 866
13 135
113
  • Hűha
  • Dühítő
Reactions: PFZ and vasszekely

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 292
34 952
113
  • Dühítő
Reactions: vasszekely

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 146
130 367
113
Így estére egy vérnyomás növelő olvasmány o_O
Faszság, főleg, hogy a lőszergyárat meg a robbanóanyag gyárat említi összeköttetésben vele amihez meg semmi köze.
Ukrán wishful thinking.

Az index is lehozta ezt a cikket idézve
https://index.hu/kulfold/2023/01/06...-LXq3fjyz1LVjJqBUqOd-T28FyTYJ8jDcwDrRxp6qtYqM

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Így estére egy vérnyomás növelő olvasmány o_O
Ez e?
Az ilyet a vicc topicba kell egyből...

efott1974

Well-Known Member
2022. március 11.
1 796
2 380
113
Én azt gondolom , hangsúlyozom nem biztos hogy így lesz , én egy nagyobb bejelentést várok ami keretén belül több mindent jelentenek be.Külvilág felé komolyabb az üzenete , mint elhúzzni 2 bejelentést , 2 hónap , 3 hét 4 nap 18 órán 38 percen keresztül.

• Tetszik
Reactions: Pogány

Katica

Well-Known Member
2022. március 1.
199
590
93
Square Land Area: 103 000 km ...
A 93 000-hez már Kárpátalját is hozzászámolták?
engem is ez szomorított el legjobban amikor olvastam, h ha még egy ilyet is képesek elbaszni akkor tényleg mennyit érhet ez az egész cikko_O
(én ezt a 103 000 számot youtubeos összehasonlító videókban szoktam látni a 176 tankukkal együtt) :cool:

lincolnosiris

Well-Known Member
2013. március 22.
232
317
63
Megjelent az új Global Firepower index, ami a világ haderőit rangsorolja évről évre.
Magyarország jelenleg 54. a világon

Néhány másik érték összevetés végett:
Oroszország: 2.
Ukrajna: 15. (22-ről jöttek fel)
Izrael: 18.
Lengyelország: 20.
Németország: 25.
Svédország: 37.
Románia: 47.
Finnország: 51.
Magyarország: 54.
Szerbia: 58.
Szlovákia: 67.
Horvátország: 69
Ausztria: 84 (még Uganda is megelőzi őket! :D )
Szlovénia: 86.

Szerintem a "román szintet" el tudjuk érni 5-6 éven belül ha ilyen tempóban megy tovább a haderőfejlesztés, az ukránokat le számítva többieknél már most is erősebbek vagyunk az index szerint.
Én ezt a Global Firepower-t még asszem 1992-ben, egy alsó fiókban turkáláskor ismertem meg, csak akkor még kezdetlegesebb formában.

d7649d9c3a7f3226b36f2efbabb1325c.jpg

Fun fact: bal felső -> Lali, Üvegtigris.