Minden termèk és alapanyag kb 20%-ot drágult tavalyhoz képest....15% os drágulás minek a cipónak? hol érinti ez a beszerzéseket? amik már megkötettettek és még a cég késik és kötbért kapott a nyakába.
Jövő évre 15% -os drágulással számolunk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minden termèk és alapanyag kb 20%-ot drágult tavalyhoz képest....15% os drágulás minek a cipónak? hol érinti ez a beszerzéseket? amik már megkötettettek és még a cég késik és kötbért kapott a nyakába.
Szóval TI nem terveztetek újra a COVID alatt. (ez nagy hiba részetekről) hosszútávú terveket?Minden termèk és alapanyag kb 20%-ot drágult tavalyhoz képest....
Évente igazítva van minden terv az adott gazdasági helyzethez.Szóval TI nem terveztetek újra a COVID alatt. (ez nagy hiba részetekről) hosszútávú terveket?
Akkor meg pláne nem értem hol a probléma a szárazföldnél az inflációval. a TTP úgy tervezett hogy a covidnak soha nem lessz vége 22. 23 ra meg már úgy hogy tudva volt az infláció. 24 re is be van tervezve a legrosszabb. Alapanyag és energia válság.Évente igazítva van minden terv az adott gazdasági helyzethez.
Magyar. nem szélsőjobb. mondjuk a balfasz liberális sábeces Budapestinek lehet hogy szélsőjobbos. Mint az Ungár Petikknek akik szerint Anne Applebaum irta a Gulág archipelago-t.Szélsőjobbos felhangja is van...mondjuk a szittyának is...
A TTP/HVK tervezéséről beszélek a szárazföld nem önàlló gazdálkodó szerv. Szóvsl nem tudom te megint mit meg hol làttàl.Akkor meg pláne nem értem hol a probléma a szárazföldnél az inflációval. a TTP úgy tervezett hogy a covidnak soha nem lessz vége 22. 23 ra meg már úgy hogy tudva volt az infláció. 24 re is be van tervezve a legrosszabb. Alapanyag és energia válság.
A magyar állam az adót forintban szedi be, az eurót/dollárt azért tudja megvenni.na figyu tudod volt egy Covid lehet nem emlékszel már rá.
a 2024 es beszerzések és üzemeltetés úgy lett áttervezve anno hogy a covid 2023 ban is velünkmarad. nem maradt. ahogy a gdp is jobban növekedett a tervezettnél. ezáltal a GDP ből számolt % ok is magasabbak lettek. a kiadások ha hiszed ha sem csökkentek (a covid sok sok pénzt elvitt) a határ hasonló valószínűleg visszajön feladatnak de a kiesett fél év sokat megspórolt. Nem vitatkozom veled felesleges. a mában élsz a tegnapra nem emlékszel ezért a mából következtetsz a jövőre. Fent nem így megy.
Te egy örök optimista vagy!2024-ben remélhetőleg már 10 alatti infla lesz.
Ez akkor állítható csak miután már bekövetkezett...Ez a realitás.
Mondjuk csak a réz acél alumínium nem drágult az elmúlt évben… az infláció nagy része sima lehúzásMinden termèk és alapanyag kb 20%-ot drágult tavalyhoz képest....
meglehet de hogy bármikor bármilyen szinten lenyomnálak az összes hadijátékon IS abban egészen biztos lehetsz. Bármilyen szinten.Nekem a "szittya" elnevezésről sajnos jó ideje egy igen egyéni látásmóddal küszködő fórumtárs jut eszembe.
Így vagyok a szittya koncepcióval is, hogy az valami olyasmi lehet, hogy élesre faragott puskalőszerrel szúrjuk nyakon az ellent, mert arra biztos nem gondoltak előtte.
Te ezt elhiszed , a papír mindent elbír.!jövőre +7% ot emelnek a költségvetésen az eddig tervezetten fellül ez megoszlik üzemeltetési és fejlesztési részre.
őszintén? el.Te ezt elhiszed , a papír mindent elbír.!
A kuruc talán jobb lett volna:
A szittya szóhoz a köznyelvben és gondolkodásban is pejoratív jelző társult, hozzáteszem szerintem ez egy sajnálatos tény.Nekem a "szittya" elnevezésről sajnos jó ideje egy igen egyéni látásmóddal küszködő fórumtárs jut eszembe.
Így vagyok a szittya koncepcióval is, hogy az valami olyasmi lehet, hogy élesre faragott puskalőszerrel szúrjuk nyakon az ellent, mert arra biztos nem gondoltak előtte.