Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Te ezt elhiszed , a papír mindent elbír.!jövőre +7% ot emelnek a költségvetésen az eddig tervezetten fellül ez megoszlik üzemeltetési és fejlesztési részre.
őszintén? el.Te ezt elhiszed , a papír mindent elbír.!
A kuruc talán jobb lett volna:
A szittya szóhoz a köznyelvben és gondolkodásban is pejoratív jelző társult, hozzáteszem szerintem ez egy sajnálatos tény.Nekem a "szittya" elnevezésről sajnos jó ideje egy igen egyéni látásmóddal küszködő fórumtárs jut eszembe.
Így vagyok a szittya koncepcióval is, hogy az valami olyasmi lehet, hogy élesre faragott puskalőszerrel szúrjuk nyakon az ellent, mert arra biztos nem gondoltak előtte.
A szittya szóhoz a köznyelvben és gondolkodásban is pejoratív jelző társult, hozzáteszem szerintem ez egy sajnálatos tény.
De ha már a magyar honvédség vezetése más országokhoz hasonlóan mindenképpen valamilyen "magyarosch" elnevezést keresett akkor választhatott volna olyat amelynek pozitív kicsengése van az átlagemberek számára...
Nekem ezzel nincsen gond. írásbeli vizsgát is megírtam elég magasra eljutottam... Szakdolgozatnyi anyagot meg már megírtam vagy 25 öt. MH 25 öt.
Milyen oka lehet a titkolózásnak? Beszerzési fázisban beszélni kell róla, hogy lenyomják az árakat. Elrettentésre használva szintén beszélni kell róla, hogy az ellenség meggondolja magát. A szövetségesi rendszer is elvárja, előttük sem kell titkolni. A társadalom elfogadta, ha nem is kimagasló elköteleződéssel, de azért támogatja a fejlesztéseket. Nem látok rá racionális magyarázatot. Komoly beszerzést elrejteni meg úgysem lehet.Szerintem is csak titkolózás megy. A "precíziós csapásmérést" és "drónokat" mantraszerűen mondogatják hónapok óta - ebből kell legyen valami kézzel fogható...
Milyen oka lehet a titkolózásnak? Beszerzési fázisban beszélni kell róla, hogy lenyomják az árakat. Elrettentésre használva szintén beszélni kell róla, hogy az ellenség meggondolja magát. A szövetségesi rendszer is elvárja, előttük sem kell titkolni. A társadalom elfogadta, ha nem is kimagasló elköteleződéssel, de azért támogatja a fejlesztéseket. Nem látok rá racionális magyarázatot. Komoly beszerzést elrejteni meg úgysem lehet.
Főleg, hogy a 8-9% is 10 alatti, de attól még nagyon magas. 3% alatt lehet normálisról beszélni.Te egy örök optimista vagy!
Februárban be is dobták (szivárogtatták), hogy HIMARS, aztán még a török miniszternek(?) is bedobták egy nyilvános sajtótájékoztatón, hogy török rakéta rendszer is érdekes lehet.Milyen oka lehet a titkolózásnak? Beszerzési fázisban beszélni kell róla, hogy lenyomják az árakat.
Amíg nincs aláírva szerződés addig logikus hogy nem mondanak semmit: a többi sem lett előre bejelentve, csak utólag.Elrettentésre használva szintén beszélni kell róla, hogy az ellenség meggondolja magát. A szövetségesi rendszer is elvárja, előttük sem kell titkolni. A társadalom elfogadta, ha nem is kimagasló elköteleződéssel, de azért támogatja a fejlesztéseket. Nem látok rá racionális magyarázatot. Komoly beszerzést elrejteni meg úgysem lehet.
Erről az inflációról mindig egy török haverom szövege jutott eszembe még 2000-es évek elejéről:Főleg, hogy a 8-9% is 10 alatti, de attól még nagyon magas. 3% alatt lehet normálisról beszélni.
Ha nem kezdjük el pozitívan hasznàlni a sajàtunkat, csak mert a belpesti 'értelmiség'nek kellemetlen, akkor marad is a hozzàkapcsolt negatív képzettàrsítàs.A szittya szóhoz a köznyelvben és gondolkodásban is pejoratív jelző társult, hozzáteszem szerintem ez egy sajnálatos tény.
De ha már a magyar honvédség vezetése más országokhoz hasonlóan mindenképpen valamilyen "magyarosch" elnevezést keresett akkor választhatott volna olyat amelynek pozitív kicsengése van az átlagemberek számára...
Ez meg csak nem is belpesti, ez szimplan a (ex-)kommunista, internacionalista balszel legalja, aki ezt pejorativkent hasznalja (azok kozott persze boven akad a Landeszmann-fele "belpesti" tipus is, szo se rola, lasd Niedermüller...)Ha nem kezdjük el pozitívan hasznàlni a sajàtunkat, csak mert a belpesti 'értelmiség'nek kellemetlen, akkor marad is a hozzàkapcsolt negatív képzettàrsítàs.
Vmit mindenképpen lépniük kell idén , még ha nehezükre is esik , semmi extra csak pl.: gripen upgrade 2.1.Februárban be is dobták (szivárogtatták), hogy HIMARS, aztán még a török miniszternek(?) is bedobták egy nyilvános sajtótájékoztatón, hogy török rakéta rendszer is érdekes lehet.
Szerintem ez egy üzenet volt a harmadik, valóban esélyes félnek (Elbit PULS), hogy "mondjatok jobbat, mert van ám itt más is!"...
Amíg nincs aláírva szerződés addig logikus hogy nem mondanak semmit: a többi sem lett előre bejelentve, csak utólag.
Szerintem idén lesz elindítva valamilyen beszerzés "felderítés" és precíziós csapás mérés témában, de inkább az év második felében, amikor már jobban látszik a pénzügyi helyzet. (gázár, HUF-EUR árfolyam, stb.)
Ide rakom nem bosszantásnak szántam, csak tudjatok róla ez is van. Mármint totális átpolitizálása egy fantázia elnevezésnek.
Azért keményen betalált az elnevezés, a hazai, bolsevizmus emlőin nevelkedett, balliberális humán értelmiség köreiben.
A kuruc talán jobb lett volna: ők is irreguláris népfelkelők voltak. Jobban illik a területvédelmis-tartalékos koncepcióhoz.
Ezt melyik marxista történész tollából olvastad?A kurucok félig meddig egy bűnöző rablóbanda voltak, nagyon helyes, hogy nem azt erőltették.