Értelemszerűen az honvédségnek rendelkezésre álló anyagi forrásokból.1 litert...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Értelemszerűen az honvédségnek rendelkezésre álló anyagi forrásokból.1 litert...
Ez nem konkrét terv egyelőre. Agyalgás megy rajta. Ilyen jó lenne ha alapon. Csak sose lesz ha.És mennyi forrást emésztene fel?
Számomra viszonylag egyértelmű, hogy egy komoly szolgálati lakásépítési programmal lehetne szemmel látható sikereket elérni toborzási fronton.Az infra felújítással egyetértek abszolút viszond.
Adj ki fegyver 100 embernek úgy, hogy fegyvereként 3 számsort kell kézzel bevezetned a fegyverkönyvbe és rájössz.Mennyire van erre szüksége a honvédségnek? Hozzáférhet illetéktelen személy a fegyverszobákban tárolt fegyverekhez?
Szégyen, de én itthon is adnék rá egy pontot, jó tollú vidám újságírók oldalán állva.AZ a sor viszont direkt van, ezz szandekosan szokas csimalni, idekint mar kulon sporterteke van az ilyen athallasos avagy szerencsetlenul hangzo fogalmazasoknak.
Nem tudtam miben segít ez, azért kérdeztem.Adj ki fegyver 100 embernek úgy, hogy fegyvereként 3 számsort kell kézzel bevezetned a fegyverkönyvbe és rájössz.
Nah, fél év volt onnan a közbeszerzés RUHÁRA hogy megjelent, előtte még legalább annyit kotlottak rajta. És most indulhat csak majd a gyártás.Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről
1. részajánlati kör: Női és férfi lábbeli
A beérkezett ajánlatok száma: 1
A nyertes gazdasági szereplő neve: Quantum Kft.
A szerződés végleges összértéke: 72 237 800.00 HUF Áfa nélkül
2. részajánlati kör: Kesztyű
A nyertes gazdasági szereplő neve: Harmónia 91 Kft.
A szerződés végleges összértéke: 46 678 730.00 HUF Áfa nélkül
3. részajánlati kör: Zokni
A nyertes gazdasági szereplő neve: Uniformtextil Kft.
A szerződés végleges összértéke: 36 442 700.00 HUF Áfa nélkül
4. részajánlati kör: Társasági ing
A nyertes gazdasági szereplő neve: HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
A szerződés végleges összértéke: 15 147 500.00 HUF Áfa nélkül
5. részajánlati kör: Nyakkendő és nyaksál
A nyertes gazdasági szereplő neve: Csizmarik és Társa Kft.
A szerződés végleges összértéke: 21 750 000.00 HUF Áfa nélkül
6. részajánlati kör: Díszöv és kardtartó csatlék
A nyertes gazdasági szereplő neve: Uniformtextil Kft.
A szerződés végleges összértéke: 11 830 800.00 HUF Áfa nélkül
7. részajánlati kör: Sapka és kalap
A nyertes gazdasági szereplő neve: HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
A szerződés végleges összértéke: 35 927 200.00 HUF Áfa nélkül
8. részajánlati kör: Fémkellékek
A nyertes gazdasági szereplő neve: Vésnök Kft.
A szerződés végleges összértéke: 17 252 694.00 HUF Áfa nélkül
10. részajánlati kör: Ruházati kiegészítő elemek
A nyertes gazdasági szereplő neve: Laskawy Ferenc ev.
A szerződés végleges összértéke: 23 618 500.00 HUF Áfa nélkül
11. részajánlati kör: Zsinórok
A nyertes gazdasági szereplő neve: Textiltom Kft.
A szerződés végleges összértéke: 30 076 500.00 HUF Áfa nélkül
A szerződések végleges összértéke: 310 962 424.00 HUF Áfa nélkül
------------------------
Erre nem kötöttek szerződést vagy csak kimardt az értesítőből:
9. részajánlati kör: Esőkabát - 2023. év vonatkozásában nettó 24 654 300, - Ft keretösszegig
Gyorsítja a fegyverkiadást. Amígy csak egy AK volt csupaszon viszonylag gyorsan ment, de amióta kezdenek elterjedni a fegyvereken a különböző dolgok azóta borzasztó időigényes a fegyverfelvétel.Nem tudtam miben segít ez, azért kérdeztem.
Mivel egy rendesen lefuttatott közbeszerzés fél jogszabály szerint.Nah, fél év volt onnan a közbeszerzés RUHÁRA hogy megjelent, előtte még legalább annyit kotlottak rajta. És most indulhat csak majd a gyártás.
És Kriss százados úr harctéri hőálló alsója még nincs is benne.
Én azt nem értem, hivatasosoknak minek kell minden nap leadni.Gyorsítja a fegyverkiadást. Amígy csak egy AK volt csupaszon viszonylag gyorsan ment, de amióta kezdenek elterjedni a fegyvereken a különböző dolgok azóta borzasztó időigényes a fegyverfelvétel.
Csoportos felvètel.Gyorsítja a fegyverkiadást. Amígy csak egy AK volt csupaszon viszonylag gyorsan ment, de amióta kezdenek elterjedni a fegyvereken a különböző dolgok azóta borzasztó időigényes a fegyverfelvétel.
Valószínűleg jól emlékszel. Megpróbáltam utánakérdezni, nekem azt mondták hogy régen gyakrabban volt BTR80 úsztatás, de úgy emlékeznek hogy az elmúlt 10 évben csak 2015-ban volt ilyen.Szerintem meg ott nem úsztak BTR-el, mielőtt kommenteltem megnéztem a képeket és a videót a honvedelem.hu-n.
Persze bamba lehetek.
https://honvedelem.hu/hirek/hullamok-hatan.html
Ilyet találok 2015-.ből:
https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/szlalom-a-vizen-1.html
De itt sem az áramló Duna a közeg, hanem csak egy álló vízfelület. Nagy a különbség.
2009-ben határozottan átúszták a Dunát Ercsinél (az ottani laktanyában volt medence is gyakorolni ha jól tudom) :
Általában ezt úgy tudod elképzelni, hogy a mágneskártyádra van téve.Csoportos felvètel.
Volt nálunk a tiszt aláírta, mindenki vitte a sajátját.
Mindenkire rá lenne írva a fegyvereinek,optikáinak a száma, ès csak egy aláírás kellene. 10 perc 1 szakasznak
Túl van bonyolítva.
Külszolgálatban felveszed.
Amíg elmèsz edzeni,zuhanyozni be van ba..va az ágy alá. Akár lőszerrel együtt.
Kajánál/px/szabadidő/gèp karbantartás ha olyan a külszolgálat van nálad egy pisztoly.
A többi meg a szobádban.
Pènzkidobás.
Szóval nem lessz olcsó.Általában ezt úgy tudod elképzelni, hogy a mágneskártyádra van téve.
Illetve hozzá van kötve a fegyver szevizkönyvéhez benne karbantartásokkal alkatrész cserékkel lövésszàmokkal satöbbivel.
Szerintem nem fog. Egy általános fegyverszoba felújítás is csoda lenne.Szóval nem lessz olcsó.
Na de legalább nèzik majd mennyi lövès van a fegyverbe.
Ha megvalósul.
Ja, tudom. Az én munkáim is onnan vannak.Mivel egy rendesen lefuttatott közbeszerzés fél jogszabály szerint.
Jaa azt hittem a forrás vìzhozamàból a honvédségre eső rèszére gondolsz...Értelemszerűen az honvédségnek rendelkezésre álló anyagi forrásokból.
Nah, fél év volt onnan a közbeszerzés RUHÁRA hogy megjelent, előtte még legalább annyit kotlottak rajta. És most indulhat csak majd a gyártás.
És Kriss százados úr harctéri hőálló alsója még nincs is benne.
Nem fért bele a karakterlimitbe a részletezés...Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről